Dodaj do ulubionych

CYCOHOLIK - pomozcie!!!

23.08.05, 14:23
Witam,
moj 3.5 miesieczny synek jest "cycoholikiem", jakby mogl, to wisialby bezprzewy na cycu! Do
tego wydziwia przy jedzeniu, chwyta brodawke - ciagnie ja potem wypuszcza i znowu chwyta i
tak potrawi sie "bawic" jak mu nie przerwe. Upodobal sobie lewa piers do tych filgli... A do
tego prezy sie jeszcze przy jedzenie i poza tym tez, rzuca sie wrecz i tylko cyca ssac chce...
I tak przez caly czas, od kilku tygodni (tak wiec to nie faza szybkiego wzrostu).
Czy zdarzylo sie tak ktorejs z Was???

pozdrawiam Pathe
Obserwuj wątek
    • viviene12 moj sie tak bawi 23.08.05, 14:48
      jak juz sie naje. Zasmiewa sie przy tym do rozpuku. Tez ma 3,5 miesiaca.
      A co do prezenia i machania rekami - bywa taki niespokojny przy fazach wzrostu,
      albo wczesniej jak go brzuch bolal (slychac bylo bulgotanie w brzuszku), ale to
      mijalo zwykle dosc szybko, gora 2-3 dni.
      • weeneeth Re: moj sie tak bawi 23.08.05, 22:48
        mój miał to samo- coż, po prostu trzeba przeczekać no i mnie pomógł smoczek-
        czasem udawało się go oszukać,i jakieś zabaweczki, żeby odwrócić jego
        uwagę.Inaczej wisiał cały czas na persi...

coż, życzę wytrwałości

ps. faza wzrostu, żeczywiście u nas to bylo 2-3 dni
    • weeneeth ps. 23.08.05, 22:52
      i jeszcze jedno...jak ciągnął brodawkę, czasem było to bardzo nieprzyjemne i
      bolesne, to zdecydowanym głosem, choć nie krzycząc mówiłam:" nie wolno kochanie
      tak robić, mamusie to boli"- i zabieralam pierś- o dziwo, bardzo szybko załapał-
      próbował parę razy a potem przestał, oczywiście raz na jakiśczas mu ise
      przypominało i próbował, ale zawsze zdecydowany ton skutkował
      • enja11 Re: ps. 24.08.05, 09:31
        a te wzmozone fazy wzrostu to kiedy sa? wiem ze ok. 3m-ca, a pozniej kiedy?
      • pathe Re: ps. 24.08.05, 20:30
        puf, fajnie ze przypadlosc moja nieodosobniona smile
        tez czasem probowalam mowic "nie wolno" ale na mojego malucha jakos to nie dziala, spojrzy,
        oczkim mrugnie i sie usmiecha... no coz, rzeczywiscie tylko cierpliwosci trzeba... tylko jak
        pomysle o zabkach - puf, moze mu juz przejdzie smile

pozdrawiam(y)
    • weeneeth fazy wzrostu... 24.08.05, 22:25
      u nas występowały co jakiś czas- z reguły raz na 3-4tygodnie, czasem rzadziej,
      czsem częściej,po prostu wisał na piersi przez2-3 dni, potem to przechodziło i
      zaczynał jeść noramlnie, tyle, że było widać ,że uróśł,albo się w jakiś sposób
      zmienił- np. czegoś się uczył

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka