Dodaj do ulubionych

całkowity brak apetytu

04.09.05, 12:27
Mój mały albo czymś się struł (produkt niezidetyfikowany, bo wszyscy jemy to samo), albo złapał jakieś bakcyle tudzież wirusy. Już w piątek miał gorszy apetyt i luźniejsze kupki,wczoraj zwymiotował i też biegunka ale tylko dwa razy. W sobotę zjadł gryza banana i dwa biszkopty, dzisiaj też dwa biszkopty, na wszystko inne jest reakcja NIEEEE. Dopiero jutro zrobią Mu badania. Mały nie wygląda na cierpiącego, bawi się normalnie, biega, troszkę marudniejszy (ale ząbkuje przy okazji), ciut dłużej śpi i juz po trzech dniach postu jest jakby słabszy. W nocy nie spałam, bo mi po głowie chodziły same czarne scenariusze, nawet zaczęłam podejrzewać, że pies sąsiadów, który małego polizał, mógł Go czymś zarazić. Może wiecie, czy jakaś choroba odzwierzęca ma taki przebieg. Bo jak jeszcze raz zadzwonię po pediatrę, to kobieta gotowa pomysleć, że jestem stuknięta.
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: całkowity brak apetytu 05.09.05, 14:21
      Kitka jak dzieciatko ?
    • antonina_74 Re: całkowity brak apetytu 05.09.05, 14:32
      To jest normalne że po biegunce/rozstroju żołądka dziecko nie ma apetytu. nie
      zmuszaj - pilnuj żeby dużo pił (100 -150 ml/kg masy ciała plus tyle ile
      zwymiotował). jeść nie musi, organizm sam wie kiedy nie potrzebuje jeść. Za dwa-
      trzy dni jak synek dojdzie do siebie będzie miał tzw. 'wilczy apetyt" -
      pamiętam że po rotawirusie moja niejadka jadła co 1-2 godziny. Jeśli martwisz
      się o odwodnienie możesz podać kleik ryżowo-marchwiowy Hipp (do kupienia w
      aptece)
    • pszczolka10 Re: całkowity brak apetytu 05.09.05, 14:34
      Witam! Mój synuś ostatnio terż mial gorsze dni tzn bardzo dużo spał i nie
      chciał jesć potem okazało sięze to ząbek
      ptzy pierszych dwóch miał biegunke podawałm mu 3x dziennie po 10 kropli
      Enterosolu i przeszło fakt faktem chyba przy okazji wytępiłam jakiegoś bakcyle
      bo teraz co by nie zjadł to jest ok. Wcześniej dośc często miał
      rozwolnienie.Enterosol to sa ziołowe krople podaje sie przy biegunkach
      pochodzenia bakteryjnego oraz zapaleniu jelit i ogólnie niestrawności.Ja
      młodego przeleczyłam 14 dni i teraz jest super.Niby na ulotce jest napisane że
      to nie dla małych dzieci ale tylko dlatego że zawiera dośc duży procent
      alkoholu ale moje pediatra stwierdziłaże taka ilość napewno nie zaszkodzi a z
      biegunkami mam od dobrych 3 miesięcy spokój
      pozdrawiam Ania gg4104947
      • 76kitka Re: całkowity brak apetytu 06.09.05, 12:50
        w poniedziałek miałam wrażenie, że juz wychodzimy na prostą, bo cała niedziela bez biegunki i wymiotów, w poniedziałek zaczął jeść, a wieczorem znowu biegunka i potworne wymioty. Wieczorem przyjdzie do małego pediatra na kontrolę, czy cos się polepszyło od soboty, to zapytam o enterosol, my narazie walczymy nifuroksazydem, ale to nie bardzo pomaga.
        • pszczolka10 Re: całkowity brak apetytu 06.09.05, 21:03
          Dokładnie tak było u mnie po 14 dniach nifuroksazydu biegunka nadal i jak
          myślałam że juz dobrze to na drugi dzień spowrotem to samo albo to jakis
          piekielny bakcyl albo juz nie wiem co ale faktycznie Enterosol pomógł. Dodam że
          nie wszyscy lekarze znają ten środek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka