Dodaj do ulubionych

Nie no dziewczyny!

30.09.05, 22:31
Zajrzałam na forum <podpisać listę> i odlatuję!
Bajka o dzieciakach jest bombowa! Matuś w bordowej rossmance, Glizdeczka z problemami żołądkowymi, Małgoś, która nie ma kolczyków i dojrzała Frutka
Fajna ekipa. Niesamowite jesteście!
Szkoda że nie mam dziś weny...
Jedziemy jutro do Kalisza na ślub i wesele i strasznie się stresuję, żeby o wszystkim pamiętać, wszystko zabrać. To będzie pierwszy nocleg poza domem. Mam nadzieję, że Nina to dobrze zniesie i nie będzie akurat ząbkować, bo zabieramy ją ze sobą. Ją i teściową smile

Obserwuj wątek
    • wenus.z.willendorfu Re: Nie no dziewczyny! 30.09.05, 22:34
      to bawcie się dobrze i nie zapomnijcie Niny i teściowej smile
      a po powrocie podziel się wrażeniami i dopisz do bajki smile
      • barbi1 Re: Nie no dziewczyny! 30.09.05, 22:36
        Dzięki!
        Właśnie najbardziej o grzdyla się martwię!
        Nie wiem jakie ubranka zabrać, jaka pogoda będzie...
        Ech...
        • wenus.z.willendorfu Co zabrać ze sobą- krótka ściąga 30.09.05, 22:49
          jak wyjeżdżamy na weekend, to rzeczy frutki grupujemy w kilku kategoriach:
          - jedzenie (czyli jedzenie "właściwe" i naczynia do niego)
          - ubrania (tutaj proponuje po dwa komplety na wariant chłodniejszy i cieplejszy)
          - przewijanie (pampersy, chusteczki, podkładka do przewijania gumowa)
          - zabawki
          • barbi1 To takie proste?! 30.09.05, 22:56
            Bo mnie kołaczą się takie dziwactwa typu żelazko (to akurat dla nas do przeprasowania naszych kreacji), podgrzewacz, mimo że Nina w 90% na cycu jedzie. Miałam w planach też kojec, ale nie zmieści się do samochodu. Na szczęście...
            • wenus.z.willendorfu Re: To takie proste?! 30.09.05, 23:03
              i jescze cos do spania, tzn. piżamka, kocyk czy spiworek
              i krem dla niny- jeżeli będzie na powietrzu (bo kąpieli to dla niej raczej nie
              przewidujecie, jak przypuszczam)
    • pampeliszka Re: Nie no dziewczyny! 30.09.05, 22:37
      Musze przyznac,ze pomysl Wenus mnie rozwalił...Ale zabawa.A to dopiero I dzien
      wyprawy. Juz jestem ciekawa, co bedzie dalej.
      Wenus, musi byc gdzies miejsce na komentarze i propozycje- moze tutaj? Zeby tam
      nie zasmiecac.
      • barbi1 Re: Nie no dziewczyny! 30.09.05, 22:39
        Ja właśnie też nie chciałam tam zakłócać atmosfery!
        A chciałam wyrazić swój podziw smile
        • mmala6 Re: Nie no dziewczyny! 30.09.05, 22:44
          hihismile))
          poplakalam sie ze smiechu czytajac te bajke!!!big_grinDD
          Propozycji nie mam narazie zadnych bo wymyslam na poczekaniu ale ubaw po pachy
          normalnie!big_grinD

Barbi!bawcie sie dobrze, lyknij nasze zdrowiewink
          Bo takie "abstynentki"wink)
          • barbi1 A łyknę, łyknę! 30.09.05, 22:57
            Ale tylko symbolicznie, coby później Nina pijaniutka nie była.
      • schaapje wlasnie mialam cos dopisac 30.09.05, 22:42
        ale nie do bajki, bo kurcze padam na pysk po tej smarkatej nocy smile. mnie pomysl
        tez rozwalil, a czytanie tekstow naszych Glutow rozklada mnie na lopatki smile. ja
        naprawde widze te nasze pociechy wedrujace pokracznie w poszukiwaniu lasu!

spadam myc zabki i rozszczelnic okno w sypialni, zeby Glizda lepiej spala.
        bawcie sie dobrze kochane mamusie, a ja sobie jutro chetnie poczytam smile. ale
        jestem ciekawa, jak sie tam miedzy Glizda & Matkiem uloza sprawy - w koncu co
        noc, to noc, nie? smile)
      • wenus.z.willendorfu Ok, to tutaj bedą komentarze do bajki! 30.09.05, 22:43
        jeżeli Barbi się zgodzi...
        Pampeliszka, rozwaliłaś mnie tym moim "srutu tutu majtki z drutu" smile)) I
        Małgosią niezakolczykowaną!
        a Mmala rosmankami i rozmowowami niemowlakowo-maluchowymi smile))
        Dziewczyny, wiedziałam, że mogę na Was liczyć!!!
        • barbi1 Komentarz do bajki :-) 30.09.05, 23:06
          Mmala, mam nadzieję, że nie będziesz złym prorokiem i nam Niny kosmici nie porwą!
          • mmala6 chcialam ja sprytnie wkrecic do fabuly zeby 30.09.05, 23:08
            jutro mogla sie pojawic w sposob "naturalny"wink))
            Jak Twoje dziecko porwa kosmicie, to moje chyba pojdzie spac do lasu, hihismile)
    • mama_olka Drogie Bajkopisarki! 30.09.05, 23:08
      Jestem pod wrazeniem, wszystkie forumowe problemy i dzieci w jednym, basniowym
      watku. Jutro powiem Olkowi, za jak jak znowu bedzie mial regres to go oddam
      kosmitomwinkPodziala na mur.
      • viviene12 fajna bajka :-) 30.09.05, 23:43
        chetnie dorzucilabym moje trzy grosze, ale jestem chwilowo bez weny.
        Cos mi smutnawo jakos tak.
        • mama_olka Re: fajna bajka :-) 30.09.05, 23:50
          mi tez bylo smutnawo, ale sie pocieszylam w forumowym towarzystwiewink
          • wenus.z.willendorfu Re: fajna bajka :-) 30.09.05, 23:53
            nie gadać tu o żadnych dołach, tylko wysilić szare komórki i uzupełniać bajkę!
            A co będzieci póxniej opowiadać Myszy i Olkowi na dobranoc, hę?! smile
            • mama_olka Ty masz latwo Wenus, bo masz talent:-) 30.09.05, 23:58

• viviene12 obawiam sie 30.09.05, 23:58
              ze Mysz zostanie maniakiem TV i bedzie sobie dobranocki odbebnial przed
              telewizorem. Telewizor go fascynuje, przyciaga i hipnotyzuje. Staram sie nie
              ogladac w jego obecnosci duzo, jakies wiadomosci, reportaze (zadne teledyski i
              inne migotki). Jest twardy, przetrzyma nawet prognoze pogody.
        • pampeliszka Re: fajna bajka :-) 01.10.05, 10:51
          Viviene, nie miej depresji...
          • viviene12 to nie depresja 01.10.05, 10:54
            to tylko jakis dol. Mam tak teraz od czasu do czasu. Przychodzi i na szczescie
            odchodzi samo...
            • mmala6 Viv, to mam nadzieje ze te zakupy w Mediolanie 01.10.05, 11:04
              a potem SPA w moim skromnym towarzystwie poparawia Ci humor?smile

A skad sie wzial ten dol? tak po prostu czy zostal przez cos spowodowany?
              • pampeliszka Re: Viv, to mam nadzieje ze te zakupy w Mediolani 01.10.05, 11:10
                ja mysle, ze jesz za malo magnezu...
                Jeszcze Wam sie nie przyznalam, ze mam prawdziwa magnezowa fobie.Kiedys gdzies
                prtzeczytalam, ze kawa wyplukuje magnez z organizmu i trzeba go uzupelniac, zeby
                nie miec depresji. No wiec uzupelniam. Łykam po 2 tabletki dziennie i stad ten
                swietny nastroj, hehe.
                • schaapje kawa obniza tez poziom cukru 01.10.05, 11:34
                  dlatego do kwaki obowiazkowo cos slodkiego smile
                  a przy niskim poziomie cukru czlowiek jest spiacy...
                  • mmala6 Re: kawa obniza tez poziom cukru 01.10.05, 11:40
                    oj tak, tak wlasnie sobie tlumaczylam sennosc w trakcie ciazysmile)i jadlam caly
                    czas cos slodkiego zeby sobie podniesc cukiersmile)i dalej bylam spiaca bo mialam
                    niskie cisnieniewink)w ogole mam niskie a w ciazy bylo jeszcze nizszesmile

Viv, moze to cisnienie??
                    • pampeliszka Re: kawa obniza tez poziom cukru 01.10.05, 11:47
                      To wiesz co, zjedz sobie tabliczke czekolady z orzechami- podniesiesz cukier,
                      uzupelnisz magnez i zrobisz sobie przyjemnosc...
                      • mmala6 Re: kawa obniza tez poziom cukru 01.10.05, 11:48
                        taka z "okienkiem"smile)
                        • viviene12 :-( 01.10.05, 13:08
                          No, nie spodziwealam sie takiego odzewu na mojego "dola".
                          Dziekuje, ze o mnie myslicie - juz mi lepiej troszkesmile
                          Dol nie jest spowodowany niczym szczegolnym. Po prostu jestsad
                          Fakt, cisnienie mam niskie, ale jeszcze w normie. Dlatego pije kawe. Ona pewnie
                          wyplukuje cos ie da i czego jeszcze Mysz ze mnie nie wyciagnal. Biore d poczatku
                          karmienia witaminy i jod. Kupilam sobie dodatkowe preparaty z magnezem i
                          zelazem, niestety na zelazo moj zoladek reaguje nie najlepiej. Orzechow
                          laskowych nie moge - uczulenie. Czekolady nie moge - mleko. Znacie jakas
                          czekolade mleczna bez mleka?smile
                          Buuuuuuuuuuuu
                          A ogolnie rzecz biorac to ja z tych, co wszystkim sie martwic potrafiasad Taka
                          karma widac.
                          A poza tym czuje sie chyba troche samotna. Fakt, mam znajomych, kilku
                          przyjaciol, ale wiadomo - oni tez maja swoje zajecia. Brakuje mi chyba troche
                          towarzystwa innych ludzi, odkad przestalam pracowac.
                          • mmala6 wiem, ze to nie to samo 01.10.05, 13:31
                            ale moze czekolade gorzka?zawsze to ma smak czekolady....smile
                            • schaapje kupic bebilon pepti 01.10.05, 13:34
                              i rozpuscic w nim czekolade gorzka?

smile))
                          • wenus.z.willendorfu Re: :-( 01.10.05, 14:43
                            mi też brakuje więcej czasu z dorosłymi (bo i tak, gdy się spotykamy ze
                            znajomymi, to frutka jest z nami...)

Korzystając z tego jakże różnorodnego wątku, chcę zareklamować nowe zdjęcia
                            Laury na naszej stronie smile
    • wenus.z.willendorfu Jeszcze o bajce :-) 01.10.05, 22:32
      Dzisiaj mój mąz przeczytał naszą forumową bajkę i chociaż bardzo mu sie
      podobała stwierdził, że jak dzieci to przeczytają za kilka lat, to wyślą swoje
      mamy na leczenie nóg...wink
      • duramgama BAJKA MNIE POWALIŁA!!! 02.10.05, 12:28
        Umarłam!
        Przysięgam, że dawno się tak nie śmiałam. WSPANIAŁE!
        Pozwoliłam sobie dorzucic swoje trzy grosze, bo Srajdzinka by mi nie darowała w
        przyszłości, gdybym głosu nie zabrała. Gdyby tylko miec ciut więcej czsu na tę
        jakże interesująca fabułkę...Bardzo jestem ciekawa jak potoczą się losy naszych
        bobasów.
        Szczerze mówiąc muszę sobie zrobic listę naszych dzieci-bohaterów, bo zaczynam
        się gubic.

Wenus - dostajesz ode mnie szóstkę z plusem za pomysł!smile)))) Doprawdy
        -szacuneczek. Sama sobie chętnie owoa bajkę wydrukuję, jak osiągnie pokaźny
        rozmiar "Czarodziejskiej góry" na przykładwink))
        • duramgama do viviene 02.10.05, 12:29
          A! Jeszcze słówko do viviene.
          Proszę uśmiechnij się. U każdej z nas bywa pod górkę, ale minie. Obiecujęsmile
          Wysyłam dużo pozytywnych wibracji.
          • viviene12 Re: do viviene 02.10.05, 22:06
            Dzieki za pozytywna energie - dotarlasmile
            Dzis jest juz nieco lepiej.
            Musze dzis wczesniej isc spac, wtedy swiat wyglada nieco przyjazniej.
            Mysz wczoraj rozrabial pol nocy.
        • wenus.z.willendorfu Re: BAJKA MNIE POWALIŁA!!! 02.10.05, 12:31
          A może któraś mama umie rysować (najlepiej od razu w komputerze)? Bo już oczyma
          duszy widzę taki duży kalendarz z naszą ilustrowaną bajką...
          • duramgama Re: BAJKA MNIE POWALIŁA!!! 02.10.05, 13:10
            Tak! Tak! Jestem za! Która utalentowana plastycznie, niech się przyzna
            natychmiast i do roboty! Można by jakiś kolażyk zrobic wykorzystując buzie
            naszych dzieci ze zdjęc...
            • kubona Re: BAJKA MNIE POWALIŁA!!! 02.10.05, 22:02
              bajka jest debeściarska, apomysl z kalendarzem jescze lepszy, tylko gdzie moja
              wena? chyba zniknęła razem z kilogramami po ciązy. juz sobie wyobrazam minę
              Kuby jak bede mu czytala za jakis czas o przygodach dzielnych niemowlaków i
              maluchów (by nie urazic Frutki). fajna bajka na odbranoc ze sobą w roli
              głównej.......
              • enja11 Jestem wzruszona 02.10.05, 22:22
                czytałam bajkę od początku, ale ze względu na nastrój zbliżony do Viviene nie
                udzielałam się. Ale dziś siadam do kompa i cóż moje zapuchnięte oczy widzą?
                Jachu w bajce!!!!!!!!! Umarłam ze śmiechu czytając epizod o ulewiewink)))))))
                Mogę powiedzieć, że bajka ma działanie terapeutyczne i już mi powoli robi się
                lepiej. Dzięki Koleżanki!
    • aada100 Nie mam słów! 02.10.05, 22:16
      Dziewczyny jesteście SUPER! Qrde skąd Wy macie taką wemę twórczą? Ja cierpię
      chyba na poporodowe rozmiękczenie mózgu-nie jestem w stanie nic wymyśleć.
      Naprawdę świetne!!!
      • wenus.z.willendorfu Re: Nie mam słów! 02.10.05, 23:20
        Dziękuję w imieniu swoim i dziewczyn smile
        A co do weny- nie przejmuj się, ja też najczęściej nie mam, ale mimo to piszę :-
        ) A może Ty za to umiesz rysować?
        • pampeliszka Re: Nie mam słów! 03.10.05, 10:09
          Jacie...Wczoraj mnie nie bylo przy kompie, dzis siadam i czytam i czytam i
          czytam.Widze, ze wczoraj WENA BYLA Z WAMI!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka