Dodaj do ulubionych

KINO a 3 latek

21.10.05, 10:15
Mam pytanie-co sądzicie o pójscie do kina z 3.5 latką?!! Wiem wiem lepsze
jest pójście do teatru na jakis fajny teatrzyk...ale zastanawiam sie nad
kinem choć szczerze chyba nie teraz bo chyba raczej nie ma obecnie bajki
trescią odpowiadajacej takim dzieciaczkom (zresztą nie wiem bo nie jestem na
bieżąco).Czy wysiedzi? Czy nie za głośno?
Tak sie tylko pytam narazie z ciekawości...smile)
Czy ktoś z Was był może z dzieckiem w kinie? W jakim wieku była pociecha i
jaka to była bajka?
Obserwuj wątek
    • mika53 Re: KINO a 3 latek 21.10.05, 10:21
      Ja byłam z synkiem miał wtedy prawie 3 latka na bajce Madagaskar. Mały bardziej
      był zainteresowany ogólnie nowym miejscem niz bajką. Nie mógł wysiedzieć do
      końca chciał iść na koniki (widzieliśmy w drodze do kina ) a to picie a to
      chrupki. Ja osobiście poczekam jeszcze z pół roku.
    • ewma Re: KINO a 3 latek 21.10.05, 10:23
      Ja byłam na Kubusiu Puchatku i Hefalumpach z moją 2,5 letnią wówczas córeczką i
      wspominamy to miło.Dodam że była to nasza pierwsza wizyta w kinie i córka
      odebrała to za coś nowego i fajnego , polecam
      .
    • jakw Re: KINO a 3 latek 21.10.05, 10:30
      Moja starsza 1-szy raz była jak miała niecałe 3 lata. To była "Kometa nad doliną
      Mumunków". W wieku przedszkolnym zasadniczo "przestraszały" ją głośne czołówki
      filmów (typu wytwórnia Universal przedstawia film). Jak będzie jakiś fajny film
      dla jej grupy wiekowej - możesz pójść. Wyjść zawsze można.
    • karolcia801 a czy polecacie jakąś bajkę...? 21.10.05, 10:35
      a czy polecacie obecnie jakąś bajkę z obecnie dostepnych w kinie? Bo pewnie
      część tych bajek jak zwykle jest dla dorosłych....
      • agnieszkas72 Re: a czy polecacie jakąś bajkę...? 21.10.05, 16:54
        Moja córka uwielbia serię ,,Pradawny ląd",jest teraz w kinie 11część,ale każda
        tworzy osobna historię.Po raz pierwsz była tuż po skończeniu 3lat na "Kubusiu i
        Hefalumpach".Bardzo lubi kino.
    • miirabelka Re: KINO a 3 latek 21.10.05, 21:26
      Też byliśmy na Hefalumpach jak Zuzka miała 3 latka i chociaż film miał marne
      recenzje córeczka była zachwycona. Z bajkami obecnie jest ten problem, że są one
      zazwyczaj dla starszych dzieci, a niektóre dialogi wręcz dla dorosłych.
      Myślę więc, że musisz przede wszystkim starannie wybrac bajkę(zajrzyj może na
      stronę pisma Cinema, znajdziesz tam oceny forumowiczów, które byc może pomogą Ci
      w wyborze). Postaraj się też wejśc na salę dopiero kiedy zacznie się film -
      nasze pierwsze wyjście było kompletnym fiaskiem głównie dlatego, że weszliśmy w
      czasie trwania reklam(bardzo głośnych) i córeczka tak się wystraszyła, że o
      żadnym oglądaniu nie mogło byc już mowy.
      Życzę dobrej zabawy i pozdrawiamsmile
      ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ • ♥♥
    • aluc Re: KINO a 3 latek 21.10.05, 21:30
      ze starszym chodzimy odkąd miał jakieś 2,5 roku - świetna zabawa
      teatrzyk mu się strasznie nie podoba, bo dzieci przeszkadzają wink ja też wolę
      kino
    • asia_i_franio Re: KINO a 3 latek 25.10.05, 14:02
      Mój syn debiutował w kinie mając 2,5 roku na filmie "Kubuś i Hefalumpy" co było
      wówczas (i chyba nadal jest)jedyną rozsądną pozycją dla dziecka w tym wieku w
      repertuarze kin. Poza tym, że nie chciał sam siedzieć w fotelu to było o.k.,
      ale też bez wielkiego entuzjazmu. W wakacje, już jako trzylatek oglądał także w
      kinie "Misia Koralgola" i "Proszę Słonia" i też nie zrobiło to na nim wielkiego
      wrażenia.

Natomiast spektakle w teatrze przeżywa znacznie bardziej, chociaż na początku
      bał się teatru, kiedy to bilety sprawdzał LIS (czyli kobieta w masce lisa) co
      napędziło Frankowi niezłego stracha, w efekcie czego wtedy na spektakl nawet
      nie weszliśmy!
    • honda1998 Re: KINO a 3 latek 25.10.05, 15:54
      My zaczęliśmy od 3 roku zycia. Bez problemu Bartek wytrzymał 1,5 godzinny
      seans. W tym tygodniu był na "szeregowiec dolot"

pozdrawiam,
    • aniask_mama Re: KINO a 3 latek 25.10.05, 16:38
      Chodzimy czasem na filmy 3D, bo sa krótkie (40min), dłużej mały nie jest w
      stanie wytrzymać, w domu patrząc na TV tez nie.
    • lola211 Re: KINO a 3 latek 25.10.05, 17:20
      Z moja córka bylam pierwszy raz w kinie, gdy miala 3 lata.Nie pamietam jaki to
      byl film, bo troche czasu mineło.Byla zachwycona, przesiedziala caly seans na
      miejscu,cala bajke obejrzala, od tamtej pory co jakis czas do kina sie
      wybieramy.Mysle, ze wszystko zalezy od dziecka- czy potrafi sie skupic na
      dluzej, czy nie boi sie nowych wrazen.
      • guruburu Re: KINO a 3 latek 26.10.05, 08:23
        co prawda moja córeczka jeszze jest tycia, ale mogę powiedzieć o sobie smile
        Jedno z niewielu wspomnien z wczesnego dziecinstwa to pierwszy seans w kinie!
        Miałam wtedy trzy lata i jak twierdzi moja mama (tego juz ja nie pamietam smile
        ryczalam, ja sie skonczylo, bo nie chcialam wyjsc i chcialam jeszcze smile)).
        Warto wiec chyba poeksperymentowac!
    • polusiewka Re: KINO a 3 latek 26.10.05, 09:00
      Dla 3,5 latki to polecam właśnie Kubusia i Hefalumpy( chyba jeszcze jest w
      kinach) ewentualnie Dziadka do orzechów, ja byłam z moją 4 latką, bo w tej
      chwili to chyba nic więcej dla maluchów się nie nadaje. W listopadzie chcemy
      się wybrać na Małego kurczaka, chyba, że to okaże się kolejną "bajką dla
      dorosłych"
      • wesolek11 Re: KINO a 3 latek 26.10.05, 10:56
        Chodzę często do kina z moją 4,5 letnią córcią i uważam, że dla Niej do tej
        pory pokazano tylko jeden odpowiedni film, tj. Kubuś i hefalumpy. Była dwa razy
        i jest zachwycona, ja też. Byłam z Nią już na Kurczak Mały i uważam, że pomimo
        śmiesznego kurczaka i fajnych sytuacji jest to bajka dla takich 7-8-latków, bo
        akcja dla 3-4-latków trochę za szybka i niezrozumiała.
        • karolcia801 Kurczak Mały 26.10.05, 11:33
          No własnie ja chciałam sie wybrac (tzn zabrać ze sobą debiutujacą kinomankę smile)
          na Kurczak Mały, ale dopiero wchodzi 11.11, więc ty wesołku11 już oglądałeś? No
          chyba że nie w Polsce....
          • wesolek11 Re: Kurczak Mały do Karolci 26.10.05, 12:46
            Mam taką możliwość, że bywamy na premierach i pokazach prasowych, więc tydzień
            temu oglądałam. Pozdrawiam
            • karolcia801 Re: Kurczak Mały do Karolci 26.10.05, 13:10
              smile dzieki za odpowiedź...No to juz niewiem na co sie wybrać, w zasadzie moja
              córa nie za bardzo lubi oglądać Kubusia...za to bardzo lubi Shreka, potrafi
              codziennie meczyć mnie tą bajką.A Shrek zupełnie nie jest przeznaczony dla 3-
              4latków a mimo to dzieci miały lub maja manię na Zielonego. Tak więc Mały
              Kurczak w porównaniu ze Shrekiem bedzie bardziej odpowiedni dla 3.5 latki? smile
              Oj chyba na to sie jednak wybierzemy smile
              Pozdrawiam
              • wesolek11 Re: Kurczak Mały do Karolci 26.10.05, 13:18
                Zrobisz, jak uważasz, ale moja Mała ma 4,5 roku i za bardzo kurczaka nie
                zrozumiała. Kubusia nie lubiła nigdy i nie lubi, ale tym filmem z hefalumpem
                była zachwycona. Poczekaj może na następny film. W lutym ma być jakiś fajny
                filmik o Bambi - chyba o słoniku dla najmłodszych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka