Dodaj do ulubionych

JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ???

30.10.05, 16:28

Proszę o jakieś ciekawe propozycje na sensowny prezent dla 3-latka, który za
szybko się nie znudzi. Może z waszego doświadczenia wynika, że jedne prezenty
bardziej ucieszą malucha niż inne. Dodam, że chłopiec jest bardzo
inteligentny, wygadany i bystry.

< JUTRO JEST PIERWSZY DZIEŃ Z RESZTY MOJEGO ŻYCIA. CZAS NA ZMIANY! >
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 30.10.05, 17:29
      ale jakie ma zainteresowania?
      sport?
      ksiazki?
      zwierzęta?

Moim zdaniem warto kupowac ksiazki .. np Atlas Zwierząt, czy Moja pierwsza
      Encyklopedia (larouuse wydał kilka ciekawych pozycji)
      • mol333 Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 30.10.05, 17:48

Książki mu się podobają owszem ale na krótko. Ma naprawdę piękne książki, nikt
        na to nie żałuje kasy ale on się nimi szybko nudzi. Całymi godzinami oglądałby
        bajki i strasznie pcha się do komputera. Cały czas spędza wpokoju z komputerem.
        W domu jest walka, macie pojęcie z 3-latkiem!?. Ograniczam mu dostęp bo martwię
        się o jego wzrok. Nasze panele zakodowane są na hasła ale on szybko łapie i
        wchodzi w nie. Generalnie cieszy mnie, że rozwija się w tak szybkim tempie ale
        mam wrażenie, że traci coś z prawdziwego dzieciństwa bo nie interesuje go nic
        tylko komputer. Chciałabym przestawić jego zainteresowania w innym kierunku,
        zabawek, klocków, książek, kredek i malowanek. Moja mama patrzy na to wszystko
        z trwogą i komentuje, że moje dziecko zachowuje się tak jak ja w wieku 8 lat.
        Straszne. Dlatego chciałabym nakupić mu parę świetnych zabawek, żeby zachowywał
        się jak normalny 3-latek i korzystał z dzięcięcych radości. Z pewnością
        zamiłowanie do komputera jest wynikiem mojego błedu wychowawczego i może da się
        to jakoś naprawić?

• hanula Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 30.10.05, 17:29
      Ja mojemu dziecku kupiłam na trzecie urodziny takie prezenty:
      tinyurl.com/86t58 (IKEA, farma MINNEN)
      tinyurl.com/9oltu (IKEA, zestaw konstrukcyjny dla dzieci BYGGA)
      oraz tamże zestaw garnków DUKTIG i zestaw do herbaty DUKTIG. Dziecko mam płci
      żeńskiej, ale mamy równouprawnienie, może chłopczyk też bawiłby się garnkami?
      Jeszcze nie wiem, jak udane są to prezenty, bo urodziny dopiero za trzy tygodnie
      - ale MNIE się podobają. smile
      • mol333 Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 30.10.05, 18:28

Bardzo fajny pomysł z tym zestawem konstrukcyjnym. Ja jestem z Lublina. Nie
        mamy jeszcze IKEI. Może jakoś przez internet można by było. Spróbuję

• alpepe Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 30.10.05, 18:41
      dla mojej poprosiłam o puzzle. Paulka potrafi się nimi bawić godzinami, takie
      49, 50 el. z ravensburgera np. Tyle, że wg mnie z kompem pewnie u chłopca nic
      nie wygra.
    • marghe_72 Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 30.10.05, 22:14
      a moze cos z serii Playmobil?
    • marghe_72 Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 30.10.05, 22:14
      a moze cos z serii Playmobil?
      • bulkaz Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 31.10.05, 13:28
        Mój syn też ma raczej techniczne zainteresowania, uwielbia komputer -ale
        ograniczam mu dostęp , bajki, zwykłe zabawki są za "zwykłe", najlepiej
        żeby "coś" robiły. Ale w wieku ok. 3 lat bardzo polubił ciastolinę, naprawdę
        polecam i takie zgadywanki z baterią, planszami i kablami, przy prawdłowej
        odpowiedzi świeci się światełko, ew. gra muzyka. Dostał taką na gwiazdkę gdy
        miał 2,5 roku i wśród wielu prezentów okazała się hitem, wcale nie kosztownym.
        • becia46 Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 31.10.05, 15:08
          A ja uważam, że najlepszew jest auto, duże auto z przyczepą
        • mol333 Re: DO BULKAZ 07.11.05, 09:40

Dziękuję bulkaz za fajne pomysły. Wszystkie zresztą są fajne no ale jedne
          ciekawsze drugie mniej. Czy ciastolina ma coś wspólnego z plasteliną? Bo coś mi
          się kojarzy ale nie jestem pewna.

• mol333 Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 07.11.05, 09:34

A co to za seria PLAYMOBIL?

• magdmaz Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 01.11.05, 08:00
      Ja też mam zestaw konstrukcyjny BYGGA z Ikei, wprawdzie mój dostał na czwarte
      urodziny, ale odtąd to jest w domu HIT! Tylko tam są małe elementy, łatwo
      pogubć - chyba dokupie drugi zestaw, bo nie możemy złożyć paru rzeczy.
      Ja polecam też WSZELKIE klocki - u nas króluja LEGO Duplo, i to najciekawsze są
      takie zwykłe, do budowania ogromniastych wież i zamków, a nie Bob Budowniczy z
      koparką, bo to się nudzi. Ale skompletowaliśmy już sporo i ogólnie zabawa jest
      wciągająca.
      Tylko że w wieku 3 lat mój mały najbardziej uwielbiał... sznurki. Kłębek wełny.
      Bo mozna naplątać po całym domu i zbudować labirynt. Strasznie podobały mu się
      też drewniane zabawki (misie) z dziurkami, które trzeba sznurować.
      A z Ikei mamy jeszcze baaardzo ulubiony pociąg z klocków drewnianych - chyba
      już nie ma w sprzedaży, a szkoda, to było trafione, a niedrogie.
      • hanula Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 01.11.05, 22:03
        magdmaz napisała:
        > A z Ikei mamy jeszcze baaardzo ulubiony pociąg z klocków drewnianych - chyba
        > już nie ma w sprzedaży, a szkoda, to było trafione, a niedrogie.
        Powinien być:
        tinyurl.com/bl494 (Seria LILLABO)
        Moja córka ma podobny zestaw, tylko że nie z Ikei, rzeczywiście dobry prezent.
        Podpisuję się też pod klockami Lego - świetna zabawka, jedna z nielicznych,
        którymi i ja lubię się bawić. wink
    • anek.anek Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 01.11.05, 23:05
      klocki, klocki i jeszcze raz klocki.
      Możesz wybrać proste drewniane (ale trudniejsze w układaniu), ale mój syn
      oddałby zycie za każdą ilość klocków lego.
      Tylko nie tych dużych. Od kiedy skończył 2 lata bawi się już tymi małymi. Lego
      sa owszem drogie, ale niezniszczalne. Warto zajrzeć do supermarketów - często
      mają promocje na klocki lego.
      • mamaszymcia Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 07.11.05, 09:50
        Pytalas o PLAYMOBIL, wiec odpowiadam.Najlepiej jak zajrzysz sobie na link

www.playmobil.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/DEM/PM_BrowseCatalog-WorldList;sid=JUBS2ucKYNBS0qRlMXiRVbvfqOWLn-tPpRw=?PLS=0

Swietne zabawki, moj 3,5 letni syn ma rycerzy i zamek z tej serii. Bawi sie
        tymi ludzikami ok. 3 godz. dziennie, zabawki drogie, ale warte swojej
        ceny.Ogolnie sa dostepne w Niemczech, ale z tego co wiem to juz sie pojawily w
        Polsce, ale pewnie w duzych miastach.
        Pozdrawiam
        • mol333 Re: Do mamaszymcia 07.11.05, 10:22

Mam pytanko - jaka jest cena za 1 zestaw zabawek? Czy te zabaweczki się
          rozkładają? Kupiłaś je w sklepie czy w jakiś inny sposób? Pytam ponieważ
          zaznaczyłaś, że są raczej dostępne tylko w dużych miastach. Mieszkam w
          Lublinie, myślę że jest to wystarczająco duże miasto żeby dostać te zabawki. No
          pomysł świetny. Bardzo fajne zabawki. Do 24 listopada jeszcze trochę czasu. Z
          pewnością korzystając ze wspaniałych podpowiedzi kupię mojemu syniowi coś mocno
          interesującego i absorbującego jego uwagę na dłuższy czas. Dziękuję Ci bardzo
          za odpowiedź, pozdrawiam.

• marghe_72 Re: Do mamaszymcia 07.11.05, 10:28
            ceny zabawek Playmobil są b. rózne
            od kilku złotych za figurkę
            po setki za duze zestawy

poszukaj na allegro oraz z internetowych sklepach z zabawkami
            • mol333 Re: Do mamaszymcia 07.11.05, 10:36

Dziękuję, nie pomyślałam o allegro, kurczę a to przecież takie oczywiste,
              jestem ostatnio trochę zakręcona i ten brak koncentracji.

• ikaes Re: JAKI PREZENT NA URODZINY DLA 3 - latka ??? 07.11.05, 12:03
      Mój 3-latek dostanie na urodziny konia na biegunach. A jego ulubioną zabawką
      jest duża ciężarówka WAdera (ta największa) a ostatnio napalił się na traktor z
      przyczepą tegoż Wadera. I jeszcze rower, którym przemieszcza się po mieszkaniu -
      inaczej nie chce (ale rower zapewne już twój ma).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka