Dodaj do ulubionych

Północ minęła...

24.11.05, 00:09
a moje dziecię, w świetnym humorze... nic nie zapowiada się, żeby zechciał
się położyć...sad(
właśnie siedzi sobie u tatusia na kolankach i razem oglądają katalogi
zabawek....
jest świetnie sielskie rodzinne życie,... tylko czemu nocne?!?!
Obserwuj wątek
    • renatka_sz Re: Północ minęła... 24.11.05, 00:14
      Xemm, nie przejmuj sie, moze jak pozno zasnie to bedzie rano dluzej spal? smile))
      A Ty sobie piwko wypij na uspokojenie, tudziez inny plyn procentowy...
      • xemm1 Re: Północ minęła... 24.11.05, 00:16
        dzięki za słowa otuchy wink)) podpijam mężowi Calsberga wink)
        • renatka_sz Re: Północ minęła... 24.11.05, 00:23
          ja pije Heinekena "dla spokojnosci" - Szafka wlasnie zakonczyl jeden koncert a
          ja z niepokojem nasluchuje nastepnego. Ale o dziwo pomimo cowieczornych wystepow
          juz dwie noce pod rzad nie budzi sie w nocy i nie domaga jedzenia - wytrzymuje
          do szostej - siodmej rano. Ciekawe czy mu juz tak zostanie, czy to tylko
          chwilowy kaprys. A moze sie odchudza przed wyjazdem do Polski?
          • xemm1 Re: Północ minęła... 24.11.05, 00:26
            o to idzie ku dobremu...wink)) Myślisz, ze dba o linie? pewnie chce zrobić
            wrażenie na całej familji wink)
            Słodziak z tego Twojego Szafki smile)
            • renatka_sz Re: Północ minęła... 24.11.05, 00:30
              na familii to moze mniej, mysle ze bardziej mu zalezy na laseczkachsmile)) Planuje
              sie w Polsce spotkac z kumpela, ktora ma dziewczynke ciut starsza od Szafki,
              maly widzial jej zdjecia, moze mu wpadla w oko hihihi
              on zreszta gustuje w starszych dziewczynach smile))
              • xemm1 Re: Północ minęła... 24.11.05, 00:35
                Malunio też preferuje starsze kobietki smile) najbardziej szczerzy zębole do
                takich pięcio- sześciolatek... chociaż ostatnio jak byliśmy w przychodni na
                szczepieniu wpadła mu w oko ośmiolatka wink)
                no, no niezłe kandydatki na synowe wink))
                • xemm1 Re: ZASNĄŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! 24.11.05, 00:53
                  uciekam spać!!! miłej dłuuuuuuuuuuuuugiej nocki życzę wink
                  • pampeliszka Re: ZASNĄŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 24.11.05, 08:05
                    no niezle, ciekawe, o ktorej sie mały łobuz obudzi dzis
                    • barbi1 Re: ZASNĄŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 24.11.05, 08:08
                      Rekordzista!
                      Ja bym się wykończyła z dzieckiem do tej pory!!!
                      Xemm, jesteś dzielna!
                      • mmala6 Re: ZASNĄŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! 24.11.05, 09:26
                        dzielna, dzielna, pewnie jeszcze spi!smile)
                        • xemm1 Re: już nie śpi....buuuuuuuuuuuuuuuuu 24.11.05, 09:31
                          przez tą cholerną budowę za oknami wrrrrrrrrrrrrrr....
                          a Młody ... co tam kopara, co tam młot pneumatyczny... spi smacznie wink
                          Mam już dziś dość, oprócz tego, ze późno zasnął to jeszcze w nocy trzy pobudki
                          z krzykiem niemiłosiernym - wysokie "C"...
                          • pampeliszka Re: już nie śpi....buuuuuuuuuuuuuuuuu 24.11.05, 09:33
                            a o ktorej łobuz ma popołudniową drzemke? moze jak z niej zrezygnujesz, to
                            zacznie się wczesniej kłaść spac
                            • xemm1 Re: już nie śpi....buuuuuuuuuuuuuuuuu 24.11.05, 09:36
                              myslę, że tu jest problem zasypia koło 16:00 i śpi do 18, czasami mu się
                              zdarzy do 19, myslę, ze w ten sposób odsypia sobie te nieszczęsne nocki, bo po
                              tej drzemce ma rewelacyjny humorek (akurat jak tatuś wraca z pracy wink)
                              dzisiaj go wybudzę wcześniej, ale boję się... bo mój wybudzony z popołudniowej
                              drzemki Malunio będzie chodzącą wścieklizną sad(
                              • pampeliszka Re: już nie śpi....buuuuuuuuuuuuuuuuu 24.11.05, 09:39
                                no to co Ty sie dziwisz, ze młodziez nie chce potem spac...
                                • xemm1 Re: już nie śpi....buuuuuuuuuuuuuuuuu 24.11.05, 09:42
                                  ale Pampeliszko do tej pory było przyzwoicie...mimo tej drzemki
                                  a wogóle Malunio jakiś taki maruda się zrobił... i chyba strasznie
                                  rozpieszczony... czas pomyśleć chyba o następnym... niech się chłopak
                                  uspołecznia wink)))
                                  ps, właśnie się chichra przez sen smile)) ale słodziak wink)
    • wiolkak Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:36
      widzę że zięciuniu to taki nocny marek?smile
      • mmala6 Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:37
        Xemm, moze faktycznie by go jakos w dzien przetrzymac? albo skroci drzemki czyli
        bezczelnie obudzic?
        A ta budowa to dlugo jeszcze?
        • wiolkak Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:38
          albo go na budowe wysłac!
        • xemm1 Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:40
          Wiolka a Kaśka skowroneczek... jak oni się zgrają...wink))

Mmala chyba będę dzisiaj musiała być bezczelna, bo już kondycyjnie nie
          wyrabiam... a budowa zbliża się ku końcowi, ale szlag mnie trafia wywalili mi
          blok przed oknami, zasłonili piękny widok na Ślężę (górę) , czas stąd spadać,
          marzy mi się pewna Dolina wink)
          • wiolkak Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:42
            b edzie miał chłopak luzy wieczorami, a Kaska ostatnio odrobinę sie wyrabia i
            sypia do 7:30-8
            • xemm1 Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:44
              będzie mógł sobie na forum posiedzieć z browarkiem wink))
              • wiolkak Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:46
                i bedzie uderzał do ośmiolatek, lub osiemdziesięciolatek nie daj boże
                • xemm1 Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:48
                  mam nadzieję, że mu to przejdzie razem z nieprzyzwoitym zachowaniem
                  wieczornym...
                  wiolkak napisała:

> , lub osiemdziesięciolatek nie daj boże

no co Ty Wiolka to bym mu musiała znaleźć pannę wśród moich koleżanek wink)))
                  • wiolkak Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:51
                    a wiesz gdzie mu się zatrzyma ten pociąg do starszych kobitek?
                    • xemm1 Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:52
                      myślisz, że jak już będzie mieszkał z Kasią to będzie do Ciebie uderzał wink)))
                      • xemm1 Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:53
                        muszę przeprowadzić poważną rozmowę, czy on sobie zdaje sprawę kim jest jego
                        przyszły teściuniu...
                        • wiolkak Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:54
                          okaże się, że Kaśka to tylko przykrywka!
                          • xemm1 Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:55
                            ale i tak zostanie w rodzinie wink
                            • wiolkak Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:56
                              w sumie fakt
                            • wiolkak Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:56
                              a poza tym chirurgia plastyczna czyni cuda!
                              • xemm1 Re: Północ minęła... 24.11.05, 09:59
                                parę liftingów załatwi sprawę wink)

Malunio
                                Malunio ma
                                PozdrawiaMY
                                • wiolkak Re: Północ minęła... 24.11.05, 10:00
                                  kilka szwów tu i ówdzie, a okaże sie że jestem lepszą partią od Kaśki - w koncu
                                  doświadczenie swoje robiwink
                                  • xemm1 Re: Północ minęła... 24.11.05, 10:01
                                    ma się te atuty...co??? wink
    • xemm1 Re: a mój pierworodny nadal śpi... 24.11.05, 10:03

• wiolkak Re: a mój pierworodny nadal śpi... 24.11.05, 10:08
        Kaśka generalnie olewa spanie w dzien - 40 minut do godziny trwa usypianie,
        żeby raczyła pospać 30 minut, a i to w porywach, no chyba że na dworze to i
        2:30 pociągnie
        • mmala6 Re: a mój pierworodny nadal śpi... 24.11.05, 10:10
          Xemm, a moze obudz juz Szymusia? przeciez wiadomo, ze jak sie tak dlugo spi, to
          potem sie pozniej zasypia? i skroc troszke drzemke w dzien, powinien wczesniej
          pascwink
          • xemm1 Re: a mój pierworodny nadal śpi... 24.11.05, 10:16
            teraz niech sobie pośpi ale po południu koniec i kropka !!!
            • pampeliszka juz moze wstawac, Malgol zapewnia ciągłość 24.11.05, 10:34
              snu naszego forum.Jak sie obudzi, to ktos nastepny powinien przejąć sztafetę.
              Biedny Malunio, od popoludnia szkolenie...
              I biedna Xemm, bo niewyspane maluch to koszmar.Przynajmniej niewyspany Malgoś,
              ale myśle, że reszta sie nie rózni w tym względzie.
              • mmala6 Re: juz moze wstawac, Malgol zapewnia ciągłość 24.11.05, 10:36
                jak Malgos obudzi to mam nadzieje, ze Matek zasniewink
                • pampeliszka Re: juz moze wstawac, Malgol zapewnia ciągłość 24.11.05, 10:38
                  ok, to Ci powiem kiedy...
                  • mmala6 Re: juz moze wstawac, Malgol zapewnia ciągłość 24.11.05, 10:39
                    czekam z niecierpliwosci, poki co Matek odkryl grzechotke, ktora ostatnio sie
                    bawil majac 3 m-ce...."powrot do przeszlosci"wink
                • xemm1 nie chce się budzić... 24.11.05, 10:39
                  nawet zaczęłam się glośniej zachowywać niż zwykle (he he głośniej stukam w
                  klawiaturę...)
                  kurcze zła jestem, bo mu się wszystko poprzestawia.... wrrrrr
                  • xemm1 Re: MELDUJĘ 24.11.05, 10:43
                    dał znak głosowy.... wink) czyli obudził się ...
                    idę jaśnie panu podać kaszkę wink))
                    • pampeliszka Re: MELDUJĘ 24.11.05, 10:47
                      no niezły jest...
                      nie wiem, czy bym nie wolala, zeby sobie spac do 10.45, nawet kosztem tej 23-ciej
                      • xemm1 Re: MELDUJĘ 24.11.05, 11:37
                        moje dziecko grzeczne jak aniołeczek, w doskonałym nastroju...

ale i tak nie będzie dziś popołudniu spał wink))
                  • pampeliszka Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 10:43
                    ja juz dawno przestalam sobie ukladac dzien pod Malgola, bo ona ma to w nosie i
                    wszystko zawsze wymiesza
                    • mmala6 Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:08
                      teoretycznie Matek powinien od godzny spac, tymaczasem z zapartym tchem patrzy
                      jak sie pranie kreci w pralcesmile
                      • pampeliszka Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:11
                        no bo Malgol jeszcze spi- on czeka na pałeczkę
                        • wiolkak Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:15
                          a ile Matek będzie spał, no i kiedy wstanie Małgoś? pytam z ciekawości bo Pani
                          Prezes od godziny drze mordkę w ramach nauki spania w domu, a nie na dworze, no
                          i interesuje mnie ile jeszcze czasu to potrwa skoro nastepny w kolejce jest
                          Mateusz?
                          • pampeliszka Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:19
                            to moze sztafeta pojdzie 2-torowo...
                            nie wiem, ile jeszcze bedzie spala, na razie mija 45 minuta, a zycze jej jak
                            najdluzszych snow,oczywiscie
                            • wiolkak Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:21
                              jak najbardziej również jej tego życzę, tyle że sobie już nie życze słuchania
                              tych wrzasków, muszę zastosować metodę uśnij wreszcie bo jak tam pójde to ją
                              zamorduje!!!!!!
                              • mmala6 Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:25
                                Mateusz spi od 5 minutsmile
                                Moze Kaska czeka na paleczke od Malunia?smile
                                • wiolkak Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:25
                                  raczej nie bo Malunio już na nogach
                              • pampeliszka Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:25
                                biedna mała Kaśka...
                                to moze jej powiedz, ze Malgol juz nie spi, jesi ją to ma uratowac przed
                                zamordowaniem
                                • wiolkak Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:29
                                  biedna mama Kaśki!!!! ja zaraz zwariuję, ostatnio jest nie do zniesienia!!!!!!
                                  • pampeliszka Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:35
                                    kto jest nie do zniesienia? mama Kaski?...
                                    • mmala6 Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:37
                                      oj chyba, dziecko takie niewinne na zdjeciachsmile
                                    • xemm1 Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:37
                                      a tak na poprawę humoru wink)
                                      Pewien mężczyzna w supermarkecie zauważył kobietę z mniej więcej
                                      trzyletnią
                                      dziewczynką siedzącą w wózku na zakupy. Gdy matka przejeżdżała obok
                                      półek z
                                      ciastkami mała oczywiście zaczęła domagać się ciastek. Gdy usłyszała od
                                      mamy
                                      krótkie i stanowcze "nie" zaczęła wrzeszczeć i płakać na cały sklep.
                                      Matka zaregowała na ten płacz spokojnym stwierdzeniem:
                                      - Kasiu, mamy już połowę sklepu za sobą, już niedługo wychodzimy, nie
                                      denerwuj się...
                                      Zaciekawiony mężczyzna poszedł za nimi dalej. Przy stoisku z cukierkami
                                      sytuacja powtórzyła się. Dziewczynka zażądała cukierków, a słysząc
                                      odmowę
                                      strasznie się rozpłakała. I znowu matka spokojnie powiedziała:
                                      - Kasiu, nie płacz. Zostały nam tylko dwa stoiska i idziemy do kasy..
                                      W kolejce do kasy mężczyzna stanął za obserwowaną parą. Mała dziewczynka
                                      oczywiście natychmiast zaczęła wrzeszczeć o gumy, a po odmowie ze strony
                                      mamy zaczęła strasznie się złościć i krzyczeć. Matka spokojnie
                                      powiedziała:
                                      - Kasiu, zapłacimy i za pięć minut wyjdziemy ze sklepu. Potem pojedziemy
                                      do
                                      domu i będziesz mogła się przespać...
                                      Mężczyzna nie wytrzymał i powiedział do kobiety z podziwem:
                                      - Jestem pod wrażeniem cierpliwości jaką pani okazuje małej Kasi..ja bym
                                      już dawno nie wytrzymał nerwowo.
                                      Kobieta odpowiedziała:
                                      - Ale ona ma na imę Ania... Kasia to ja ...
                                      • wiolkak Re: nie chce się budzić... 24.11.05, 11:40
                                        dziękuję ci Xemm, a teraz Wiolu idź do Kasi podać jej smoczek i niech cie nie
                                        kusi poduszka leżąca obok!
    • pampeliszka Kaska i Matek spac!!! 24.11.05, 11:39
      Malgol zaczyna czuwanie
      • mmala6 "dobra " nowina 24.11.05, 11:49
        Mateusz sie obudzil!!!@^%$^&*(^&)(P(&*^$#$$@Q#^*&O)(*_)(_)+
        i oglada sobie metke od kocyka!!!!$%(U*)(&(&%##@%^*(_)(_)
        • xemm1 Re: "dobra " nowina 24.11.05, 11:50
          szybko zregenerował siły wink poucinaj te metki, tylko go rozpraszają wink)
        • wiolkak Re: "dobra " nowina 24.11.05, 11:50
          przynajmniej nie ryczy od 1:15
          • pampeliszka Re: "dobra " nowina 24.11.05, 11:51
            jak to Mateusz sie obudzil? to Malgol sie obudzila, wszystko Ci sie pomylilo, Mmala
            • mmala6 Re: "dobra " nowina 24.11.05, 11:54
              Widocznie razem sie obudzili, tylko ze Matek chyba udawal ze spi!oszust!
              Teraz czyta metki z misiow, a niech czyta.....
              Wiolkak, Ty sie nie martw, jak on teraz niby spal to po poludniu bedzie nie do
              zniesieniauncertain
              • wiolkak Re: "dobra " nowina 24.11.05, 11:56
                ja nawet nie chce myśleć co będzie po południu, bo wersję nie do zniesienia to
                ja mam teraz
                • mmala6 Re: "dobra " nowina 24.11.05, 11:58
                  po poludni bedzie wersja nie do zniesienie do potegiwink

Mateusz sie zachowuje jakby spal 2 godziny....
                • wiolkak Re: "dobra " nowina 24.11.05, 11:58
                  wygrała, serce mnie już boli i mam taką samą ochote ją udusić jak przytulic!
                  • pampeliszka Re: "dobra " nowina 24.11.05, 12:08
                    zjedz sobie magnez i przestan sie denerwowac
    • xemm1 Re: Północ minęła... 24.11.05, 17:17
      Szymcio spał od 14:30 do 16:00 ... do wieczora nie pozwolę mu zmrużyć nawet
      jednego oka ...nawet na sekundę (mrugać może wink))
      zobaczymy jaki dzisiaj teatrzyk wydarzy się w naszym domu wink))
      Żeby na to nie patrzeć wyrywam się na zakupy do IKEA i
      innego "zaprzyjaźnionego" PEWNEGO sklepu wink)
      • wiolkak Re: Północ minęła... 24.11.05, 18:03
        wstydziłabyś sie pisac w mojej obecnosci takie rzeczy, 1,5 godziny!!!! ta moja
        zołza spała 50 minut w trzech ratach!
        • pampeliszka Re: Północ minęła... 24.11.05, 18:12
          a Malgol po basenie zbojkotowal spanie i sie darl w lozeczku okolo godziny
          a potem zjadl obiadek i zasnal łaskawie na 25 min...
    • xemm1 Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:03
      a moje dziecko ma rewelacyjny humorek i się dobrze bawi... wykąpany, najedzony,
      nie śpi od 16-tej... no comments !!!
      • xemm1 Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:24
        hmmm dalej nie śpi wink) jak myślicie ile można podać dziecku lekosnu??wink))
        • mmala6 Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:26
          Xemm, mial nie spac po poludniu!
          Mowie Ci, obudz go jutro rano z godzine wczesniej, pomarudzi ale padnie szybciej
          wieczorem.
          Lekosen nie wiem ale jakas meliske slaba moznasmile
          Jakbys karmila piersia, to bys wypila sobie piwka i dala pociumkac Maluniowi...wink
          • xemm1 Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:30
            ale wiesz myślałam, że te 1,5 h(przy wczorajszych 3H!!!) będzie nic
            nieznaczącym epizodem w jego dzisiejszym dniu wink)
        • magdalena_dem Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:29
          mój Ziutek właśnie zasnął, od 1630 do 2320 spał całe 0,5h!! Może to księżyc
          dzisiaj działa jakoś nie halo na nasze dzieciaki??
          • xemm1 Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:34
            mój dalej wyje do księżyca wink)
            • mmala6 Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:35
              Matek tez dosc dlugo zasypial no ale ostatecznie juz chrapie, raz on, raz tatus...
              • xemm1 Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:40
                al im fajnie.... buuuuu
              • magdalena_dem Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:41
                Mikołajek akurat nie chrapie, ale za to głośne bączki puszcza wink Wczoraj
                zachrapał parę razy, ale sie odbudził od tego, wiec oby nie chrapał teraz
                • xemm1 Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:42
                  Malunio ostatnio głośno się śmieje przez sen... ciekawe co mu się śni??
                  • mmala6 Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:46
                    rzeka mlekasmile
                    Matek czesto poplakuje ale nie budzi sie.Moj maz zawsze wtedy mowie, ze pewnie
                    mu sie sni, ze ktos mu butelke zabierawink
                    • xemm1 Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:47
                      dobre wink
                  • xemm1 Re: ŚPI 24.11.05, 23:46
                    smile
                    • mmala6 juz?? 24.11.05, 23:49

• magdalena_dem Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:46
                    śni, że go mama w pięty łaskocze!!
                    • xemm1 Re: Północ już niedługo... 24.11.05, 23:56
                      a ja będę śniła, ze mi ktoś stópki masuje wink))
    • mmala6 ja tez odpadam 24.11.05, 23:52
      jeszcze bezczelnie meza obudze zeby mnie wymasowalwink) i tak musi wstac
      poscielic lozko.
      Aha Xemm, zapomnialam, oczywiscie ze spacer koniecznie powtorzymy!smilejak masz
      auto do swojej dyspozycji to chyba nie bedzie problemem podjechanie do mnie na
      wies?winkPoza tym spacer spacerem ale chlopaki sie pobawia zolniezami i play
      station a my....wiadomowink

Bo ja to raczej....no chyba ze na tych saniach, hihiwink
      • xemm1 Re: ja tez odpadam 24.11.05, 23:55
        no to super!!! a sanki koniecznie ściągnij do Wrocka, będziemy jeździć po pasie
        startowym hehehe...
        miłej nocki i jak zwykle dłuuuuugiej wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka