Dodaj do ulubionych

Dobry wieczór

11.01.06, 18:36
Hej dziewczynki, wpadłam tylko na sekudnę (głównie sprawdzić co z Maluniem).
Ostatnio nie mogę siedzieć przy komputerze dłużej niż kwadranas, bo od trzech
dni budzę się z koszmarnym bólem głowy, który męczy mnie z różną
intensywnością przez całą dobę.
Obawiam się, że to przez pigułki, do ktorych wróciłam po odstawieniu
Srajdzinki od piersi. Mam nadzieję, że to minie. Brałam kiedyś przez ok. 2
lata Cilest i nic mi nie dolegało. teraz czasami czuje sie jak w początkach
ciąży kiedy to koszmarne poranne mdłości zwalają mnie z nóg...
Ile może trwać dostosowanie sie organizmu do nowej dawki hormonów -jak
myślicie? A może będzie koniecznośc zmiany pigułek na inne?
Pozdrawiam Was serdecznie.
Obserwuj wątek
    • kangur4 Re: Dobry wieczór 11.01.06, 18:39
      Eeee, ja bym zmieniła - nie może tak być, że się po pigułkach źle czujesz. Są
      źle dobrane.
      A co bierzesz?
      • mmala6 Re: Dobry wieczór 11.01.06, 18:46
        Duramgamo, nie pociesze.Przed pojawieniem sie Mateuszka dosc dlugo bralam Cilest
        i bylo wszystko ok.Jak Matus mial 4m-ce i ostatecznie pozegnalismy sie z cycem i
        sciaganiem mleka to wrocilam do Cilestu.Zaczelam miec okropne bole glowy,
        oczywiscie nie skojarzylam tego w ogole z Cilestem.I sie tak meczylam do
        listopada, kiedy to glowa tak mnie bolala, ze po prostu przestalam je brac w
        polowie opakowania!Do tego mialam takie jakby mdlosci i krecilo mi sie w glowie...
        Od tego czasu bole glowy czasem mnie nawiedzaja ale to nic w porownaniu z tym co
        bylo.No i "cisnieniowa" sie chyba zrobilam po porodzie.

Wniosek-nie biore zadnych anty poki co (nie mialam czasu wybrac sie do gina)wiec
        mze niebawem Matus bedzie mial rodzenstwowink)
        • duramgama Mmala 11.01.06, 19:35
          Ależ mnie pocieszyłaś...
          Rzeczywiście, opisane przez Ciebie objawy to wypisz wymaluj - to co teraz mnie
          męczysad

Kiedy ostatnio byłam u lekarza, kobieta powiedziała mi, że sokor z Cilestem
          wszystkie kiedyś byłow najlepszym porządku to nie ma sensu eksperymentowac i
          brać innych pigułek. Zdałam się na nia i okazało się, że jednak organizm się
          zbuntował. Z kolei słyszałam od koleżanki, że jej okrez adaptacyjny trwałdwa
          miesiące. Po pożarciu dwóch opakowań Cilestu przy trzecim wszystko się unormowało...
          Trudno, jak objawy nie miną przez kolejny tydzień, prawdopodobnie będę próbować
          z innymi pigułkami...
          Cóż, my na razie nie chcemy Srajdzince (ani sobiewink sprawiać niespodzianki
          w postaci braciszka lub siostrzyczki... No chyba że wygramy fortunę w Totkawink
          • duramgama Re: Mmala 11.01.06, 19:37
            Przepraszam za literówki... Nieprzytomna jakaś jestem... Czytać się tego nie da!
            • duramgama Re: Mmala 11.01.06, 19:37
              "okrez" he he!
      • duramgama Re: Dobry wieczór 11.01.06, 18:47
        Cilest właśnie.
        Kiedys biorąc go, nie odczuwałam absolutnie żadnych dolegliwości.
        Teraz - masakra..
    • mooh Re: Dobry wieczór 11.01.06, 19:01
      Ja źle znosiłam dosłownie wszystkie dostępne pigułki na rynku. Najdłużej brałam
      Femoden, ale w końcu też organizm go odrzucił. Ginekolog mi powiedział kiedyś,
      że Cilest daje stosunkowo dużo efektów ubocznych.
      • mmala6 Re: Dobry wieczór 11.01.06, 20:10
        Duramgamo, moze faktycznie przemeczysz sie te 2-3 m-ce i bedzie lepiej? U mnie
        niestety pol roku adaptacji nic nie dalo.Albo mi sie jeszcze hormony nie
        poukladaly albo po prostu przestalam tolerowac Cilest.Troche sie boje probowac z
        innymi, bo jak sobie przypomne ten bol glowy....Moze plastry?nie wiem sama...

Mooh, kazda kobieta bardzo indywidualnie reaguje na tabletki.Na szczescie jest
        ich troche na rynku i jak nie te to moze inne.Mnie Cilest sluzyl pare dobrych lat...
        • wenus.z.willendorfu Re: Dobry wieczór 12.01.06, 09:03
          Ja niedawno wypróbowałam plastry i dopiero po nich głowa zaczęła mnie boleć! W
          dodatku dostałam na nie uczulenia i po dwóch tygodniach odstawiłam.
          Podobno stosunkowo wiele kobiet ma uczulenie na plastry.
    • schaapje fajnie, wlasnie kupilam 6 opakowan 12.01.06, 09:18
      Cilestu. wczesniej bralam Stediril i bylo ok, ale z roznych wzgledow lekarz
      mienil mi tabletki. a kosztowaly moim zdaniem fortune, wiec nawet z bolem glowy
      zjem je wszystkie.... sad((
      • mmala6 Re: fajnie, wlasnie kupilam 6 opakowan 12.01.06, 10:52
        dobrze ze ja wykupywalam co m-c jedno opakowanie, bo pewnie bym je jeszcze zarlawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka