Dodaj do ulubionych

Witam drogie panie:)

11.03.06, 19:35
Jak tam dzionek minął? Ja dzisiaj do południa taką torpedę miałam że hej! Wszystko sobie posprzątałam,łazieneczka sterylna, pranko wyprane, nawet prasowanie szybciej mi szło niż kiedy robię to wieczorem. Umyłam sobie kuchnie, obiadek miałam już wczoraj zrobiony(pyszny kapuśniaksmile)Także wyszłam sobie na wychodne do znajomej przed 14 i wróciłam przed siódmą, dzieci położyłam spać(bo kochany mężuś,wykąpał, nakarmił). I teraz mam wieczór wolny. Na dodatek na jutro nie musiałam nic gotować bo idziemy w goście, upiekę tylko drożdżowca. Jestem bardzo szczęśliwa kiedy wszystko w domu idzie jak należy (zwłaszcza jeśli jest czysto). Aż chce się żyć, bo jak widzę okruchy w całym domu, zabawki porozwalane itp itd to jestem bardzo nieszczęsliwa. Ostatnio korzystne stało się to że dzieciom zakazuje wynoszenia zabawek po całym mieszkaniu z ich pokoju, i ojest o wieeeeeeeele czyściej, bo nie musze się schylać za każdfym klockiem, a poza tym józiu 2 razy dziennie sprząta pokoich kiedy zuzia wywali dosłownie wszystko na środeksmile także juz pomoc jakąś mamsmile no i pięknie mi układa mleka do szafki(bo kupujemy hurtowo zawsze), i przynosi naczynia po posiłku i zuzia nawet po sobie odnosi butlekę do kuchni kiedy juz wypije. Bardzo miło widzieć chociaż tak niewielką ale jakże wielką pomoc od dziecismileNo to teraz wasza kolejsmile
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Witam drogie panie:) 11.03.06, 19:44
      Hipcia, cokolwiek nie napisze, to i tak Cie przebijesmileaz zerknelam na Twoj
      suwaczek, bo dzidzia nr 3 zbliza sie wielkimi krokami na ten swiat!!
      Ja nie posprzatalam NIC, hehe.Do poludnia sie pokrzatalam, potem pojechalismy z
      Matkiem na basen a po basenie to mojego taty, gdzie byla moja babcia i ciocia.I
      tam siedzielismy do 17.30.Mateusz nie mysli nawet o spaniu, wydurnia sie z
      ojcemsmilena wieczor mam piwko, juz sie nie moge doczekac, mniam.A obrzadek
      wieczorny wokol Mlodego robi dzis moj maz.
      • xemm1 Re: Witam drogie panie:) 11.03.06, 19:57
        Ło matko Hipcia, podobnie jak Mmala zerknęłam na suwaczek... i powtórzę się ło
        matko wink)) Ty to masz kondycję wink)
        • duramgama Re: Witam drogie panie:) 11.03.06, 20:10
          Brawo Hipcia-matka-polka-z-końskim-zdrowiem!smile))
          Ja tez dzisiaj w ramach równowagi latałam trochę ze szmatą i odkurzaczem.
          Ostatnio sporo piszę więc ciało się kategorycznie upomina o inne pozycje niźli
          tylko siedząco-leżące.
          Srajdzinka właśnie w kapieli pod czujnym okiem taty. Słyszę popiskiwania gumowej
          kaczuszkismile

Mmala, ja też mam na dzisiaj piwkosmile.
          Będziemy się upijać do nieprzytomności jak tylko spacyfikujemy dziewczynkę,co
          jak sądzę, nie nastąpi wczesniej niż o 21.30, gdyż moje dziecko należy do
          kategorii "pokąpielowych huraganów".
          Wieczorna kąpiel nigdy jej nie usypiała, jak opisują to poważne podręczniki
          "młodej mamy"wink Wręcz przeciwnie - po wyjściu z wanny wstępuje w nią Pan Figiel
          i ze zdwojoną ochotą rusza do zabawy.
          Niedługo pewnie będzie partycypowała w wieczornym popijaniu piwkawink
          • mmala6 Re: Witam drogie panie:) 11.03.06, 22:14
            Duram, a ja mialam nadzieje ze pokapielowy "Pan Figiel" to etap przejsciowy!
            Mateusza tez kapiel nie uspokaja i nie wycisza (juz!), nawet myslalam,zeby mu
            robic cieplejsza kapiel, hehe-okrutna matka chce kapac dziecko we wrzatku,zeby
            miec spokojwink
            Wlasnie zasnal, czyli...po 22-giej.No ale on dzis mial poprzestawiane drzemke
            dzienna wiec jestem w stanie mu wybaczycwink
            A piwko juz wypilam i ledwo na oczy widze...gdzie ta kondyncja, gdzie te lata,
            gdzie te czasy....??
      • hipcia5 mmala 11.03.06, 20:30
        "Hipcia, cokolwiek nie napisze, to i tak Cie przebijesmile" tzn?smile
        • mmala6 Hipcia 11.03.06, 22:11
          Hipcia, to piwko chyba przedwczesnie zaczelo dzialacwink oczywiscie mialo byc
          "NIE przebije"wink))
    • magdalena_dem Re: Witam drogie panie:) 11.03.06, 20:03
      oj coś mi się widzi, że to Twoje ostatnie podrygi i sprzątanko przed porodem!!
      Ja to nawet nie doczekałam 36 tyg!!
    • z1mka Re: Witam drogie panie:) 11.03.06, 21:05
      Hej Hipciu. Znam ten przedporodowy szał sprzątania - szykowanie gniazda. Tydzień
      przed porodem myłam okna smile
      Znak, że już niedługo smile

A u mnie dziś sprzątał mąż i Marysia, to znaczy Marysia bałaganiła, a Z1mek
      sprzątał, a też jest teraz tak fajnie poukładane wszystko na swoim miejscu.
      Pięknie posprzątał, aż chce się siedzieć w takim czystym pokoiku, zaraz
      załączymy sobie jakiś film, więc miłej nocy wszystkim paniom!
      • agagaby Re: Witam drogie panie:) 12.03.06, 00:08

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka