mrzepcz1 14.04.06, 08:30 Witam, Czy ktos z was stosował u roczniaka Passiflore GTL na problemy z zasypianiem?????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stypkaa Re: passiflora gtl 14.04.06, 08:47 Ja nie stosowałam. Ale też mieliśmy ogoromne problemy z zasypianiem. Poradziliśmy sobie w inny sposób (bez żadnych leków, ziół etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
mrzepcz1 Re: passiflora gtl 14.04.06, 09:00 Jak sobie poradziliście??Będę wdzięczna za jakąkolwiek wskazówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: passiflora gtl 14.04.06, 14:07 U nas problemy wiązały się z tym, że mały nie umiał sam zasypiać. I jak ostawiłam go od piersi, tzn. przestał przy niej usypiać to zaczął się koszmar. Po drodze jeszcze przyzwyczaił się spać z nami, akurat wróciłam do pracy i b. często budził się w nocy. Zastosowałam dokładnie wskazówki Tracy Hogg z Języka niemowląt i Języka dwulatka. Najpierw od nowa "zaprzyjaźniłam" go z łóżeczkiem. Trzeba było ustalić dokładny rytuał przed zaśnięciem, tzn. kolacja, kąpiel, czytanie książeczek, przytulenie i położenie do łóżeczka. Pierwsza wieczór był straszny. Płakał. A ja cały czas do niego wchodziłam, przytulałam go, ale jak tylko przestawał płakać kładłam w powrotem do łóżeczka i wychodziłam z pokoju. I tak aż do skutku. Teraz zasypia sam położony do łóżeczka. Czasami zdarza mu się marudzić jeszcze, ale wtedy dostaje wody do picia, jeszcze jedno przytulenie i zasypia. Nie wiem z czego wynikają u Was problemy z zasypianiem, więc nie wiem czy ta metoda akurat się sprawdzi. Napisz może coś więcej. Odpiszę już po Świętach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: passiflora gtl 14.04.06, 20:50 Z całym szacunkiem, ale ten post powinien znależć się na zupełnie innym forum Został zgłoszony administracji do przeniesienia na forum Zdrowie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: passiflora gtl 19.04.06, 09:41 Pozwól, że się nie zgodzę. Bo nie do końca chodzi tu o lek, tylko bardziej o problem z zasypianiem dziecka. A takich postów było już pełno, właśnie na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa do mai 45 19.04.06, 09:45 A skoro już o przenoszeniu mowa to czy np. posty dotyczące rozszerzania diety czy picia nie powinny być przeniesione na forum Jedzenie? Jeśli już przenosimy to wszystko co nie na temat, a nie wybiórczo Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: passiflora gtl 19.04.06, 10:35 O rany, z tym przenoszeniem postów to jest jakaś paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: passiflora gtl 19.04.06, 15:03 Paranoją jest to,że ludzie zanim popełnią post na forum, nie czytają regulaminu Moderator też człowiek i ma prawo przeoczyć jakiś wątek. M. Odpowiedz Link Zgłoś
mrzepcz1 Re: passiflora gtl 28.04.06, 11:48 Uwazam, ze post jest jak najbardziej na miejscu, dotyczy problemów zw spaniem u małych dzieci.I nad czym tu dyskutowac??? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: passiflora gtl 28.04.06, 12:55 Wątek został przeniesiony na edziecko z innego, nieodpowiedniego forum Odpowiedz Link Zgłoś