Dodaj do ulubionych

wino czerwone czy biale

IP: *.iscnet.pl 06.01.05, 17:21
na czym polega wyzszosc wina czewrownego nad bialym ?
Obserwuj wątek
    • u.kowalski Re: wino czerwone czy biale 07.01.05, 01:01
      Gość portalu: szeryf napisał(a):

> na czym polega wyzszosc wina czewrownego nad bialym ?
      Jestpo prostu lepsze... dla mnie oczywiście
    • Gość: Miłka Re: wino czerwone czy biale IP: *.chello.pl 10.01.05, 17:18

Mniej więcej na tym samym na czym polega wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad
      świętami Wielkanocy. A tak na poważnie to wszystko zależy do jakich potraw go
      pijesz. Koneserzy win nigdy do potraw rybnych nie będą pili wina czerwonego. W
      przyzwoitej restauracji jak zamówisz wino białe do ryby to kelner odrazu się
      zorientuje, że jesteś burak.
      • Gość: Miłka Re: wino czerwone czy biale IP: *.chello.pl 10.01.05, 17:24
        Gość portalu: Miłka napisał(a):

>
        > Mniej więcej na tym samym na czym polega wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad
        > świętami Wielkanocy. A tak na poważnie to wszystko zależy do jakich potraw go
        > pijesz. Koneserzy win nigdy do potraw rybnych nie będą pili wina czerwonego.
        W
        > przyzwoitej restauracji jak zamówisz wino białe do ryby to kelner odrazu się
        > zorientuje, że jesteś burak.

Przepraszam, ale pomyliłam się. W tej restauracji jak zamówisz wino białe do
        ryb to jest ok. nie zamawiaj do ryb wina czerwonego.
        • Gość: 52x32 Re: wino czerwone czy biale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 10:24
          ale np. do takiego steka z tunczyka biale by mi nie pasowalo :) juz pozwol na
          rozowe chociaz :D
      • Gość: ze Sztokholmu Re: wino czerwone czy biale IP: 192.36.190.* 18.01.05, 14:06
        Nie jest juz to aktualne, wino czerwone pije sie na swiecie i do ryb i do
        bialych mies, zalezy tylko od tego az jakich jest zrobione winogron i od
        jego "pelnosci". w bardzo dobrych restauracjach zamawiajac rybe, mozna sie
        zapytac tzw sommeliera (odpowiedzialnego za wina w restauracji) i wtedy on bez
        mrugniecia okiem poleci ODPOWIEDNIE czerwone wino do zamawianej potrawy.
    • tradycja1 Re: wino czerwone czy biale 12.01.05, 06:48
      Hmm ja wole biale.
    • sumer102 Re: wino czerwone czy biale 15.01.05, 21:36
      Dobre białe wino po prostu trzeba trafić. Trzeba mieć po prostu szcząście albo
      gust.Czerwone, prawie każde jest pewne, a z białym bywa różnie.
      • Gość: krish Re: wino czerwone czy biale IP: *.chello.pl 21.01.05, 15:39
        >Czerwone, prawie każde jest pewne, a z białym bywa różnie.

ha, ha, ha, ha...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka