Dodaj do ulubionych

Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godziny

17.04.06, 11:57
Prosze o radę co robić, albo co robie żle. Mój syn skończy za dwa dni 9
miesięcy. Nie zdarzyło mi sie jeszcze spać w nocy dłużej niż 3 godziny.
Standartem jest to że syn budzi się co godzinę, dwie. Nie karmię go w nocy.
Dostajęe jedynie wodę do picia.Byłam z nim u pediatrów (również homeopaty), u
arelgologa (podejrzenie "zgagi").Pił siemię lniane, później lek Cropoz G. Na
nie wiele to się zdało. Gdy nie reaguje na jego płacz w nocy, rozbudza się i
mam co najmniej 2 godziny z głowy. W ciągu dnia śpi maksymalnie 3 godziny i
są to tylko drzemki 30-40 min.Najdłuzej śpi oczywiście na spacerze. Dostawał
w pupę viburcol (przy zabkowaniu)- troche pomógł.Jeden pediatra zapisał mu
hydroksyzinę (nie pamiętam jak to się pisze)- pomogło pierwszego dnia.
Homeopata zapisał granulki- nie widze poprawy.Podniosłam łóżeczko pod główką.
Łożeczko stoi przy moim łózku. Na nic to. A może to taka uroda Małego? Jestem
wykończona. Czy jest ktoś co może coś doradzić?
Obserwuj wątek
    • agapajak Re: Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godz 17.04.06, 16:19
      Hej skad ja to znam!moj corka ma 15 miesiecy i tez sie budzi w nocy widac taka
      uroda
    • wredna_ja Re: Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godz 17.04.06, 17:54
      Hej! Moja corcia byla do osmego miesiaca karmiona piersia i potrafila budzic sie
      co dwie godziny ;-() Gdy zaczela dostawac butelke(za nic nie chciala juz
      piersi)tez budzila sie po kilka razy w nocy...

-Standartem jest to że syn budzi się co godzinę, dwie. Nie karmię go w nocy.
      > Dostajęe jedynie wodę do picia-
      Ja tez nie karmilam w nocy,dawalam tylko,tak jak Ty,wode do picia....i dziecko
      tak sie do tego przyzwyczailo,ze nie potrafilo przespac nocy bez kilkakrotnego
      budzenia sie "na picie".Patrzac z perspektywy czasu(corcia ma 2,5 roku)sama
      bylam temu winna bo nie potrafilam konsekwentnie skonczyc z piciem w
      nocy....nadal zreszta nie potrafie byc w wielu sprawach konsekwentna ;-P
      Dlugo to u nas trwalo zanim mala zaakceptowala,ze nie pijemy wiecej w nocy...do
      tej pory zdaza jej sie czasami obudzic i prosic o "troszke herbatki" wink ale
      slyszy,ze teraz spimy,a herbatke dostanie do sniadania smile Ustepuje tylko wtedy
      gdy choruje i goraczkuje.
      Mam nadzieje,ze nie zamacilam i choc troche pomoglam smile
    • anik801 Re: Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godz 17.04.06, 22:18
      Moja córka przez 8 mies.budziła się w nocy co 2 godz.na jedzenie!Przez całą
      dobę domagała się co 2godz.mleka.Potem w nocy mleko zamieniła na picie.W sumie
      dopiero tak koło roku zaczęła przesypiać całą noc.Mam koleżanki,których dzieci
      przesypiały całą noc w wieku 3mies.Na to nie ma reguły.Dzieci są różne i mają
      różne potrzeby.Moja córka miała też okres budzenia się co noc między 3.00 a
      4.00 i nie spania tak do 6.00.W tym czasie trzeba było ją nosić,bo inaczej był
      ryk!Teraz moja mała ma 2,5 roku i nie ma problemów.Nie wiem,czy to ma związek z
      jakimiś dolegliwościami.Moje dziecko ma alergię(wyszło z krwi),ale jest za mała
      żeby sprawdzić na co.Trzeba zaobserwować czy budzi się od tak,czy może jakoś
      dziwnie się w nocy zachowuje.Np.dzieci są często niespokojne w nocy przy
      owsikach.Jeśli chodzi o moje dziecko,to po prostu z tego wyrosła.Myślę,że Twój
      synek też w końcu prześpi całą noc.
    • 100krotka9 Re: Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godz 18.04.06, 10:19
      Ja bym nie dawała, żadnych leków jeśli nie jest chory.
      Przejdzie samo najprawdopodobniej taka uroda.
      Może w pokoju jest za ciepło albo jest za suche powietrze.
      Może Ty jesteś podenerwowana i dziecko to wyczuwa.
      U mnie też tak było jak się denerwowałam czymś to mały budził się co chwilę i
      często od 4 już w ogóle nie chciał spać.
      Teraz mój syn ma 18 miesięcy od trzech nocy się nie budzi!!! Ale też od 3 nocy
      śpi sam w pokoju. Nie wiem jak długo potrwa jaszcze ta sielanka ale jak na
      razie jest SUPER i oby tak już zostało.

Pozdrawiam 100krotka
      • fizia-kulawa Re: Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godz 18.04.06, 23:58
        u nas pomogło dopiero w momencie zastosowania ostrej diety eliminacyjnej. Syn
        okazał się alergikiem pokarmowym. Tydzień czasu po odstawieniu przeze mnie
        mleka i jego przetworów, pomidorów, cytrusów i tym podobnych potencjalnych
        alergenów moje dziecko zaczęło przesypiać całe nocewink
        Tak czy siak, życzę, by nie była to alergia
        • anik801 refluks 19.04.06, 13:34
          Co do refluksu to ja jako dziecko miałam.Chodzi mi o refluks nerki.Wyłam po
          nocach i nikt nie wiedział dlaczego.To było 26lat temu.Lekarze nie byli zbyt
          zorientowani.Dopiero,gdy miałam 9lat zrobiono mi operację.Bałam się,że moja
          mała też to ma.Na szczęście ją to ominęłosmile
    • niepytana Re: Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godz 19.04.06, 00:51
      Wynies dziecko ze swojego pokoju. Powinien spac sam w pokoju. Radze Ci dobrze
      poki jest taki maly. Popatrz tutaj.
      Powodzenia.
      • justyna9926 Re: Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godz 20.04.06, 08:02
        Ja mialam identycznie ze swoim synem. Tez bylam u kilku lekarzy ale nic nie
        pomagalo. Probowalam naprawde wszystkiego. jak skonczyl rok to kupowalam mu
        syrop na lepszy sen i herbatke senne oczka, ale to nie dawalo zadnego efektu.
        Teraz maly ma rok i 3 miesiace i zdarza mu sie ze przespi cala noc, albo obudzi
        sie 1-2 razy.
        Sa rowniez noce gorsze - gdy wstaje do niego 3-5 razy ale juz coraz rzadziej i
        moje szczera rada jest po prostu przeczekac ro wszystko. Zdaje sobie doskonale
        sprawe jakie to jest trudne ale niestety nie wszystkie dzieci sa spiochami.
        • gerandia Re: Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godz 17.05.06, 19:01
          Chyba troch eprzesadzasz z tym chodzeniem po lekarzach i innych specjalistach i
          podajesz te wszystkie rzeczy skoro i tak nie pomagaja widocznie taka natura
          malucha i nic z ty nie zrobisz musisz przeczekac ja mam 7-mieisecznego synka i
          tez niew przespalam jeszce ani jednej nocy w calosci a byly tez takie kiedy
          budzil sie co 45 minut teraz najdluzej spi 3 godziny zrezygnuj z tych
          wszystkich specyfikow po co musimy uzbroic sie w cierpliwosc i przeczekac az
          minie a minie zastanow sie nad tym
    • karolcia_111 moze to refluks? 19.04.06, 12:45
      mój szymon tez strasznie sie budzi i płacze a do 4 miesiąca było cudnie wczoraj
      padło podejrzenie refluksu wiec zaczynm mu podawac gasprid moze to jest to
    • nika_rulez Re: Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godz 19.04.06, 23:30
      wcale sie nie musisz marwtić, że się budzi. Jesli nic innego mu nie dolega i
      jest zdrowy to poprostu tak ma. moja córcia przez pewiwn czas przesypiała noce
      ale ostatnio po 3 dniowej gorącze (40.4C) nie przesypia nocy, budzi się z
      płaczem a ja mam z głowy 2 do 4 godz snu, bo trzeba ją uspakajać i najlepeij
      kłaść do wózka zeby zasneła i to też nie jest pewne.A jesli nawet sie nie budzi
      to strasznie jeczy przez sen, rzuca się po łóżeczku i tez muszę wstawać kilka
      razy w nocy żeby ja poprawić czy dać pic. w dzień jak prześpi godzinę to jest
      święto, a tak to 20-30min. i koniec. Jestem juz u kresu wtrzymałości nerwowej,
      ale staram sie wytrzymać. Więc nie martw sie dopóki dziecko jest zdrowe to jest
      ok, a z tym wstawaniem trzeba wytrzymać.
    • honi_29 Re: Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godz 20.04.06, 10:44
      Mój synek budził się w nocy średnio co 30 minut.Super,nie?Pomogło spanie z
      nami,nie żadne wynoszenie z pokoju.Zredukowaliśmy podudki z 15-tu do 3-ech.Jak
      skończył 18 miesięcy budzil się tylko raz.Chyba umarłabym gdyby on płakał w
      pokoju obok,a ja w tym czasie miałabym sobie spokojnie spać.Być może jestem
      przerważliwiona,ale póki co dziecko śpi z nami,a ja jestem spokojniejsza o
      niego i zaczęłam się lepiej wysypiać.
    • weronikarb Re: Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godz 20.04.06, 13:32
      ja poprostu dałam sobie na luz.

Ile mogę sie denerwować, myśleć czy to cos poważnego itd.

Odpuściłam sobie i pomyślałam, że wiecznie trwać nie może.

Mój potrafił do 2 lat budzić sie co 2 godz. na mleko, przez noc wypijal 1l
      mleka z kaszką manną.

Ma 2,5l spi w swoim łóżku i mam spokój smile Samo przyszło, bez nauki, stresu,
      poprostu dorósł do tego. Tera zbudzi się rzadko i tylko po to aby do naszego
      łóżka przejść się przytulić smile
      • karolcia_111 refluks 17.05.06, 18:14
        u nas po gaspridzie jest o wiele lepiej smile)
        • mamami5 Re: refluks 17.05.06, 21:54
          A ile ma synek?Jak badaliscie refluks? Ja też mam podejrzenie u swojego synka...
    • mamami5 Re: Ma 9 miesiecy i budzi sie w nocy co dwie godz 17.05.06, 21:54
      pewnie nie pocieszę,ale mój synek ma 14 miesiecy i tez nie przespał ani jednej
      nocy, ani nawet pół..Budzi sie na cycusia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka