gruszka_edziecko 11.04.03, 01:55 W tym wątku wymieniamy się informacjami dotyczącymi przedszkoli położonych w centrum stolicy. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gruszka_edziecko Okolice Łazienek (agazet) 11.04.03, 01:57 Szukam dobrego przedszkola w okolicy Lazienek Warszawskich moze ktos z was zna takie? pozdrawiam aga agazet (agazet@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: Okolice Łazienek (patyk.od.zosi) 11.04.03, 01:59 Czesc Aga, w Łazienkach jest przedszkole panstwowe, ale niestety nie jest "fajne". Kolo Łazienek jest fajne przedszkole jezykowe montessori (na Badowskiej), ale niepubliczne. Pozdr, Patyk patyk.od.zosi (patyk.od.zosi@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: Okolice Łazienek (bietka2) 11.04.03, 02:00 Koszt jednego miesiaca w tym przedszkolu montessori wynosi ok. 1600 zl (cena jest d dolarach). Dzieci te najmlodsze sa tam do 13.30, starsze do 15.00, bietka2 (bietka2@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: Okolice Łazienek (wera_123) 11.04.03, 02:02 Dlaczego od razu prywatne. Publiczne przedszkola są teraz na bardzo wysokim poziomie i nia trzeba płacić tak koszmarnie dużo, a zajęcia dodatkowe również można zapewnić dzicku. W okolicy Łazienek polecam Przedszkole na ul. Czerniakowskiej 128. Miałam tam dwoje dzieci i bardzo mile wspominam. Bardzo podobalo się tam moim dzieciom, a ja nie miałam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Dyrekcja bardzo ambitna i liczy się ze zdaniem rodziców. Warto tam zajrzeć. wera_123 (wera_123@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
mrocznymarek Re: Okolice Łazienek (patyk.od.zosi) 20.08.03, 21:23 > w Łazienkach jest przedszkole panstwowe, ale niestety nie jest "fajne". a co to znaczy, ze nie jest "fajne"? pozdro., M. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: Okolice Łazienek (bejata) 11.04.03, 02:03 Jesli masz ochotę zobaczyć fajne przedszkole odwiedź, takie które znam osobiści i moge Ci polecić. Warto. Czerniakowska 128. Przedszkole 23. Możesz szczegółów dowiedziec sis na prv. Zapraszam. bejata (bejata@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
barbamama Re: Przedszkole 23 Czerniakowska 128 14.04.03, 01:38 Miło mi widzieć wpis nt przedszkola w którym pracuję Zaraz zrobię wywiad która Mama nas poleca . Dziekuję w imieniu swoim i kolezanek! Zapraszam wszystkich zainteresowanych Rodziców do naszego przedszkola, przyjdzcie wspólnie z dziećmi, pozwiedzajcie , zobaczcie jak u nas fajnie .Można również juz zobaczyć nas w sieci :www.krainausmiechu.z.pl serwis jest cały czas wzbogacany, strona powstała dosłownie kilka dni temu dletago prosimy o wyrozumiałość i jeszcze raz zapraszam Beata Kamińska, "ciocia" Beata z gr. Żabek tj 5-latków Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi Re:Do barbamama. 18.09.03, 15:36 Napisałam do Ciebie na adres gazetowy. Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
wiania1 Re: Okolice Łazienek (agazet) 03.03.05, 14:43 Polecam przedszkole vis-a-vis Łazienek na ulicy Nabielaka 18 a. Chodzi tam moja córeczka i jest zachwycona. Panie bardzo często organizują zabawy i spacery w Łazienkach. Pani Dyrektor bardzo miła. Ostatnio sama widziałam, jak oprowadzała rodziców zainetersowanych Rodziców po całym przedszkolu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Przedszkole na Orlej (grazbed) 11.04.03, 02:07 Witam, Czy ktoś wie coś na temat Przedszkola Nr 2 przy ul. Orlej w Warszawie??. Chcę tam posłać córkę od września 2003. Będę wdzięczna za odpowiedź< Pozdr. GrazBed grazbed (grazbed@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
ha_linka Re: Warszawa-Centrum 12.04.03, 00:56 Czy któraś Mama miała do czynienia z przedszkolem nr 27 na ul. Koszykowej? To jest przedszkole dla dzieci alergicznych i przede wszystkim tą wskazówką kieruję się zapisując tam mojego malucha, ale chętnie dowiem się więcej od kogoś, kto zna to przedszkole. Dziękuję z góry za wszelkie informacje. Lina Odpowiedz Link Zgłoś
beatap5 Re: Warszawa-Centrum 22.04.05, 15:41 Rowniez jestem zainteresowana przedszkolem na koszykowej. Jakie jest? Jakie sa panie? Wika Odpowiedz Link Zgłoś
noek Przedszkole na Karmelickiej 3b 15.04.03, 11:44 Czy ktos wie cos na temat przedszkola na ul.Karmelickiej 3b (Srodmiescie), czy warto poslac tam pocieche? Odpowiedz Link Zgłoś
kamonciara Re: Warszawa-Centrum 16.04.03, 13:34 Kochani Rozpoczął się termin podejmowania decyzji o posłaniu swoich pociech do przedszkola. Wiem jak to było rok temu, jeszcze dokładnie pamiętam te dylematy. Serdecznie polecam Przedszkole nr 16 przy ul Górskiego 5. Wspaniała domowa atmosfera. Pani Dyrektor jest naprawdę wspaniałą osobą. Wykreowała niesamowitą amosferę w naszym przedszkolu. Przedszkole, do którego uczęszczają nasze dzieci ma kilka cech szczególnych, wyróżniających tę placówkę. Jest miejscem specyficznym dla dzieci, jak również dla nas rodziców. Już przy pierwszym spotkaniu wyczuwa się serdeczna, miłą atmosferę, którą tworzy zarówno grono pedagogiczne, jak i pracownicy obsługi technicznej, czyli ,,ciocie" i ,,wujkowie". Pani Dyrektor dzięki swoim umiejętnościom organizacyjnym stworzyła zespól ludzi kochających dzieci i lubiących swoją prace. Pracownicy przedszkola - świetni specjaliści, ludzie o wielkich sercach tworzą wspaniały klimat, w którym rozwijają się nasze dzieci. Panie Nauczycielki to prawdziwe ,,czarodziejki", które z rzeczy zwykłych robią niezwykle przygody. Pani Dyrektor jest osobą niezwykle otwartą, która ma olbrzymią intuicję pedagogiczna. Nowatorskie pomysły, poparte wielkim doświadczeniem pozwalają w sposób ciekawy podejść do każdego problemu. My rodzice zawsze możemy liczyć na zrozumienie i na to, ze ktoś pomoże nam przetrwać trudne chwile. Niezwykle ważne jest wyposażenie placówki. Szczególnie ciekawym pomysłem jest uruchomienie -jednego z niewielu w Polsce- GABINET INTEGRACJI SENSORYCZNEJ oraz zatrudnienie specjalisty prowadzącego zajęcia. Pani Dyrektor nie zawahała się zaprosić na zajęcia specjalistyczne dzieci z okolicznych przedszkoli. Na terenie przedszkola odbywają się różne zajęcia : angielski już od gr. najmłodszej (rezultaty są naprawdę wspaniałe), taniec towarzycki, pantomima, plastyka, teatrzyki, koncerty, rytmika, wyjazdy do gospodarstw ekologicznych, różne wycieczki związane z realizowanym programem,na stałe zatruniony jest logopeda i psycholog. O wszystkim, co dzieje się w przedszkolu rodzice mogą dowiedzieć się z wydawanej gazetki - "Dobry Duszek". Ta wspaniała inicjatywa pozwala zaprezentować się naszym dzieciom, znać specyfikę grupy, a co ciekawe nawet sami rodzice mogą zamieszczać w gazetce swoje artykuły. Więcej informacji znajdzecie już wkrótce na stonie www.przedszkole16.republika.pl na którą serdecznei zapraszam. Jak chcecie wiedzieć więcej to chętnie odpowiem kamonciara@gazeta.pl Pozdrawiam wszystkich i do usłyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Przedszkole w Centrum (post przeniesiony!) 04.07.03, 19:19 Treść postu przeniesiona przez moderatora!!! przedszole w Centrum Autor: edziecko: tatarka IP: *.* Data: 03-21-2003 16:38 -------------------------------------------------------------------------------- szukam dobrego - publicznego lub prywatnego przedszkola w Sródmieściu , może coś polecicie. A może znacie przedszkole na Elektoralnej? Odpada tylko Akademia Uśmiechu, na Krochmalnej - bardzo drogie , żeby mieć pewność ,że znajdzie sie miejsce dla dziecka trzeba płacić swoiste wpisowe - 550 zł miesiecznie, do września! Pozdrawiam Mira Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: Przedszkole w Centrum (post przeniesiony!) 04.07.03, 19:24 Treść postu przeniesiona przez moderatora!!! Re: przedszole w Centrum Autor: edziecko: Patyk IP: *.* Data: 03-21-2003 18:27 -------------------------------------------------------------------------------- Na Elektoralnej wlasnie jest dobre panstwowe przedszkole integracyjne. Pa - Patyk Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: Przedszkole w Centrum (post przeniesiony!) 04.07.03, 19:27 Treść postu przeniesiona przez moderatora!!! Re: przedszole w Centrum Autor: noek@NOSPAM.gazeta.pl Data: 15-04-2003 16:09 -------------------------------------------------------------------------------- Patyk, Czy mozesz napisac cos wiecej o tym przedszkolu? Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: Przedszkole w Centrum (post przeniesiony!) 04.07.03, 19:25 Treść postu przeniesiona przez moderatora!!! Re: przedszole w Centrum Autor: edziecko: Nawojka IP: *.* Data: 03-21-2003 19:40 -------------------------------------------------------------------------------- Moja córka chodziła na Karową, państwowe, ale malutkie. Z całego serca polecam! Po szczegóły pisz na priva. Agata Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: Przedszkole w Centrum (post przeniesiony!) 04.07.03, 19:32 Treść postu przeniesiona przez moderatora!!! Re: przedszole w Centrum Autor: bietka2@NOSPAM.gazeta.pl Data: 15-04-2003 20:39 -------------------------------------------------------------------------------- Z tym wpisowym w AU, nie nalezy sie nabierac. Jak bys chciala wiedziec dlaczego to pisz na priva. Pozdr. bietka Odpowiedz Link Zgłoś
tatarkaaa Re: Przedszkole w Centrum (post przeniesiony!) 09.07.03, 17:24 gruszka_edziecko napisała: > Treść postu przeniesiona przez moderatora!!! > > Re: przedszole w Centrum > Autor: bietka2@NOSPAM.gazeta.pl > Data: 15-04-2003 20:39 > ------------------------------------------------------------------------------- > - > Z tym wpisowym w AU, nie nalezy sie nabierac. Jak bys chciala wiedziec > dlaczego to pisz na priva. Pozdr. bietka dlaczego nie nalezy sie spiszyć z wpisowym i czy coś więcej o AU na Krochmalnej. Chcialam napisać na priva, ale mi odsyła maila. Pisz na m.skorka@rmf.fm pozdrawiam Mira Odpowiedz Link Zgłoś
amberol Re: Przedszkole w Centrum (post przeniesiony!) 03.11.15, 14:27 Ja bym bardzo chciał poslać dziecko na Krochmalna do Academy International ze względu na program jaki tam realizują. Dziecko przyjaciela skończyło to przedszkole i nawet nie było mowy by sżlo do publicznej podstawówki, bo jest wysoko ponad dziećmi ze swojego rocnzika - przede wszysktim w angielskim, którym się właściwei swobodnie posługuje, ale też kwsetie planowania, logicznego myślenia - gra w szachy. Zna ktoś szesciolatka, kóry sam olanuje co będiz eorbił w tym tygdoniu? proponuje orzicom co mogliby robić wpsólnie w weekend, gdzie chciałby pojechać na wakacje, albo pomieskzac,bo podobają mu się zwyczje danego kraju, kóre poznał na zajeciach? Odpowiedz Link Zgłoś
elwira22 Re: Przedszkole w Centrum (post przeniesiony!) 10.11.15, 16:34 No ja właśnie się zastanawiam nad tym Academy International, moja chrześniaczka tam chodziła. I co raz bardziej jestem na tak, a co do dzieci to mój ostatnio powiedział mamo nie pójdę spać dopóki nie powiesz mi ile ludzi żyje w Chinach, no cóż powiedziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
salam_anka Re: Przedszkole w Centrum (post przeniesiony!) 04.01.16, 08:57 Amberol - mam też dziecko w tym przedszkolu i bardzo podobne odczucia. Generalnie sami staramy się uczyć dziecko planowania, ale widzę, że w przedszkolu też to robią. Dziecko stało się też bardziej otwarte, chętniej współpracuje z nami. Wydaję mi się, że to może być przez to, że często pracują w grupach. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Przedszkole na Ludnej (post przeniesiony!) 04.07.03, 22:29 Treść postu przeniesiona przez moderatora!!! Przedszkole na ul. Ludnej Autor: edziecko: agarad IP: *.* Data: 11-13-2002 12:08 -------------------------------------------------------------------------------- mam pytanko czy ktos z Was zna to przedszkole? ponieważ jest ono najbliżej mojej pracy więc byłoby "po drodze" no ale nie jest to wystarczający argument więc może ktoś mógłby mi coć więcej powiedziec na temat tej placówki. pozdrawiam agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: Przedszkole na Ludnej (post przeniesiony!) 04.07.03, 22:31 Treść postu przeniesiona przez moderatora!!! Re: Przedszkole na ul. Ludnej Autor: edziecko: Nawojka IP: *.* Data: 11-13-2002 21:13 -------------------------------------------------------------------------------- O przedszkolu na Ludnej niewiele wiem, ale (jeśli mi sie nic nie pokręciło) niedaleko na Karowej jest przedszkole, do którego chodziła maja córka i mogę je polecić z całego serca, bo uważam, że lepiej trafić nie mogła. Cudowna atmosfera, cudowne panie, mogłabym zachwalać w nieskończoność. Gdybyś chciała się dowiedzieć czegoś więcej, pisz na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: Przedszkole na Ludnej (post przeniesiony!) 04.07.03, 22:33 Treść postu przeniesiona przez moderatora!!! Re: Przedszkole na ul. Ludnej lub Kruczej Autor: edziecko: agarad IP: *.* Data: 03-14-2003 14:21 -------------------------------------------------------------------------------- w dalszym ciągu szukam mam, które znają te przedszkola. agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
tatarkaaa Re: Przedszkole na Ludnej (post przeniesiony!) 11.07.03, 09:19 A ja szukam informacji o przedszkolu na Elektoralnej. Pozdrawiam Mira Odpowiedz Link Zgłoś
mruczek35 Re: Przedszkole na Ludnej (post przeniesiony!) 04.05.04, 09:27 Podnoszę wątek - czy ktoś zna to przedszkole? Odpowiedz Link Zgłoś
agnesand Re: Przedszkole na Ludnej (post przeniesiony!) 02.03.05, 14:30 i co ktoś ci odpisał. ja rozmawiałam z mamą dzieciaczka który właśnie z tamtąd wyfrunął. pokazywała mi nawet zdjęcia. mama i dziecko zachwycone przedszkolem. maluch nawet w sobowty chciał tam chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesand Re: Przedszkole na Ludnej (post przeniesiony!) 02.03.05, 14:26 Witam, czy posłałaś dziecię do tego przedszkola, ja właśnie wybieram się tam na rozmowę, z chęcią dowiem się czy w ogóle wart. agnes Odpowiedz Link Zgłoś
mruczek35 Re: Przedszkole na Ludnej (post przeniesiony!) 03.03.05, 13:36 Nikt mi nie odpisał. Podobny post jest na maluchach i też zero reakcji. Nasza opiekunka podpytywała rodziców i wszyscy byli zadowoleni. Obejrzałam przedszkole - według mnie jest OK. Dzieci na placu zabaw przy przedszkolu zawsze dopilnowane, panie opiekunki zainteresowane dziećmi,a nie sobą, jak to czasem bywa. Tak więc złożyłam podanie i pewnie od września, a nawet sierpnia (przewidziany jest okres adaptacyjny) zaczniemy "edukację". Odpowiedz Link Zgłoś
mruczek35 Re: Przedszkole na Ludnej (post przeniesiony!) 03.03.05, 13:36 Nikt mi nie odpisał. Podobny post jest na maluchach i też zero reakcji. Nasza opiekunka podpytywała rodziców i wszyscy byli zadowoleni. Obejrzałam przedszkole - według mnie jest OK. Dzieci na placu zabaw przy przedszkolu zawsze dopilnowane, panie opiekunki zainteresowane dziećmi,a nie sobą, jak to czasem bywa. Tak więc złożyłam podanie i pewnie od września, a nawet sierpnia (przewidziany jest okres adaptacyjny) zaczniemy "edukację". Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Warszawa-Centrum 16.07.03, 15:45 Kochane, genialne przedszkole jest za Parkiem Ujazdowskim - Raj na Skarpie. Państwowe, z fantastycznymi paniami - moja córka będzie od września w 5-cio latkach i nadal je uwielbia. POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap8 Re: Warszawa-Centrum 20.12.03, 22:41 spróbujcie odwiedzić przedszkole na Śniadeckich przy pl. Konstytucji. Jest ok. Dzieci świetnie przygotowane do szkoły, place zabaw, czysto, miło . . . Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 ***KAROWA***GÓRSKIEGO**** 06.02.04, 16:55 Prośba do mam, które chwaliły te przedszkola o podanie dokładnych danych teleadresowych. pozdrawiam, eliza mama Bartka 08/02/01 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiazk Nowowiejska 26.02.04, 09:09 Czy ktoras z emam posyla swoje dziecko do przedszkola na Nowowiejskiej? Jesli tak, to bardzo prosze o opinie, pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko ul. Krucza 26.02.04, 17:37 Treść wątku przeniesiona przez moderatora!!! --------------------------------------------------------------- przedszkole na ul.Kruczej netka334 26.01.2004 15:43 Cześć Wam, Proszę rodziców, których pociechy chodzą do przedszkola na ul.Kruczej o opinie na temat tego przedszkola, bo planuję od września zapisać tam mojego synka. Za wszystkie opinie bardzo dziękuję. Pozdrawiam ---------- • Re: przedszkole na ul.Kruczej monikalb 26.02.2004 11:45 No właśnie, czy ktoś może się podzielić swoimi spostrzeżeniami ? Osobiście mieszkałam niedaleko tego przedszkola i nawet mój cioteczny brat tam uczęszczał. Bardzo mnie ta placówka interesuje, dlatego przypominamy się z "netką334". pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
ruda270 "U cioci Emilki" na E. PLatter 20.03.04, 21:48 Czy któraś z Was posyła tam swoją latorośl? Będę wdzięczna za opinie. Pozdrawiam E. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda270 Re: "U cioci Emilki" na E. PLatter 24.03.04, 16:29 NIKTO NIE POSYŁA TAM DZIECIĄTKA???????? "Czy któraś z Was posyła tam swoją latorośl? Będę wdzięczna za opinie." Pozdrawiam E. Odpowiedz Link Zgłoś
tatarkaaa Przedszkole sióstr Rodziny Maryi przy u. Zelaznej 24.03.04, 17:30 A może słyszałyście o tym przedszkolu cokolwiek? Moze nawet macie tam swoje dziecko ? Dochodża do mnie tylko ogólnikowe informacje , wszystkie bardzo pozytywne, ale chcialabym dowiedzieć sie czegos więcej Dzięki z góry Mira Odpowiedz Link Zgłoś
calvados_s Re: Warszawa-Centrum 26.03.04, 10:17 A czy wiecie coś o przedszkolu Warszawa Centrum przy ul. Widok? Odpowiedz Link Zgłoś
monikalb Re: Warszawa-Centrum 15.04.04, 09:36 Znam to przedszkole tylko z widzenia, bo do niedawna jeszcze tam mieszkałam. Też rozważam tą lokalizację (na razie chodzimy do żłobka), ale smuci mnie ten mały placyk zabaw (bez słońca i bez trawy). Do niedawna przedszkole na ul. Widok było na liście przedszkoli do likwidacji. Podobno już nie jest (udało się je uratować), ale co z nim będzie dalej i jaką ma kondycję finansową, tego nie wiem. Może warto o to zapytać i czy planują jednak zainwestować coś w ten ogródek. Byłam też kilka razy w środku, ponieważ organizowany tam jest zwykle lokal wyborczy. Dlatego wiem, że jest ładnie, czysto i przytulnie. Ale to tyle mojej wiedzy na temat tego miejsca. pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
agazet Re: Warszawa-Centrum 07.06.04, 13:43 czy ktos zna przedszkole na Sempolowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
aniasw Re: Warszawa-Centrum 16.08.04, 14:34 poszukuję mam które wiedzą cokolwiek o przedszkolu przy ul.sempołowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
agazet Re: Warszawa-Centrum 17.08.04, 10:00 czy ktos slyszal cos o przedszkolu na Natolinskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
mkraj73 Re: Warszawa-Centrum 29.03.04, 14:36 szukam e-mam, ktore moga sie podzielic wiedza i spostrzezeniami nt przedszkola nr 13 na ulicy Schillera. chodzilam do niego jako dziecko, a teraz stoje przed dylematem poslania tam mojego syna. czy warto? czy je znacie i dzieci do niego posylacie? pozdrawiamy mamy z centrum, monika z malym szymonem Odpowiedz Link Zgłoś
tatarkaaa Przedszkole przy ul. Krochamalnej 1 29.03.04, 17:57 Nie doczekałam sie informacji o przedszkolu przy Zelaznej, to może ktoś coś słyszał o przedszkolu przy Krochmalnej. Chodziła tamn mój mąz , ale to było...lat temu. A że pani kazały mu jeśc szpinak , to teraz nie chce tam wysłac naszej córki . szuam więc argumentów, by go przekonać. dzięki z góry Mira Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Przedszkole Sióstr Rodziny Maryi ul. Zelazna 97 04.04.04, 23:53 Treść wątku przeniesiona przez moderatora! ---------------------------- Przedszkole Sióstr Rodziny Maryi ul. Zelazna 97 tatarkaaa 24.03.2004 22:34 Jak poniżej, szukam informacji także o tym przedszkolu. Zastanawiam sie, które wybrać. Pozdrawiam Mira ------- • Re: Przedszkole Sióstr Rodziny Maryi ul. Zelazna jagasz 25.03.2004 11:14 W przedszkolu Sióstr jest jeden minus (albo plus jak kto woli), sa łaczone grupy przedszkolaków tj 3latki + 4 latki itd. Plusem jest to, że maluchy podciągają się w górę, starszaki uczą się opiekować maluchami. Ale są także minusy czasami starszaki dokuczają maluchom (przypadki moczenia się maluchów i powrót do pieluch). Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kaskazuza Re: Przedszkole przy ul. Krochamalnej 1 09.03.05, 16:51 He he, tez chodzilam do tego przedszkola i nie wspominam go dobrze. Wprawdzie szpinak lubilam, ale miesko czasem bylo twarde i suche, a panie kazaly jesc... Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed ul. Orla 11 (okolice kina Femina) 08.04.04, 09:04 www.orla11.republika.pl Kilka mam pytało mnie w prywatnych e-mailach o stronę internetową tego przedszkola. Informuję, że właśnie została uruchomiona. Pozdrawiam G Odpowiedz Link Zgłoś
ha_linka Przedszkole dla dzieci alergicznych - Koszykowa 08.04.04, 17:47 Bardzo polecam to przedszkole. Mój synek chodzi tam od września i muszę przyznać, że przedszkole jest naprawdę dobre. Jeśli ktoś jest zainteresowany szczegółami proszę pisać na priva. To świetne rozwiązanie dla naszych małych alergików. Odpowiedz Link Zgłoś
ani-ta popieram! 25.04.04, 20:52 z calego serca polecam to przedszkole! my bedziemy musialy niedlugo sie z nim pozegnac corcia idzie do szkoly powiem krotko: DZIEWCZYNY sa WSPANIALE! profesjonalistki na kazdym szczeblu, cieple, otwarte, poszukujace nowych "technik" rozwoju dla dzieci dzieciaki z pewnoscia tam sie nie nudza, a z drugiej strony traktowane sa bardzo indywidualnie. dodatkowym plusem jest specyfika przedszkola... alergie i zwiazane z nimi dieta i otoczenie no i to co mnie ucieszylo... obiadek dzielony na pory (czyli brzuszki nie pecznieja), brak spania dla dzieci starszych, zajecia dodatkowe na wysokim poziomie (ostatnio dzieciaki zaprezentowaly nam przedstawienie po... angielsku!), skuteczna korektywa (ja to mam pod kontrola ortopedyczna... i efekty mam "mierzalne") i wysoki poziom "nauczania" (corka plynnie czyta, liczy, ma niesamowite wiadomosci dodatkowe)... o teatrzykach co 2 tygodnie, wycieczkach do mozeow, lasu czy chociazby spacerach do lazienek nie wspomne... bo to dla nas "codziennosc")) polecam mamom z dzieciakami alergicznymi z calego serca! inne... moga nam tylko pozazdroscic mowiac "dziewczyny"... mialam na mysli ABSOLUTNIE caly personel przedszkola! od pani dyrektor do pan salowych cieple, mile, konkretne, zaagazowane... itd. a. P.S. informacja dodatkowa - przedszkole jest dla dzieci z CALEJ warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_druzd Karowa, Górskiego 21.04.04, 10:25 Szukam informacji n.t. tych przedszkoli. Czy jest duże obłożenie? Zastanawiam się, czy istnieje jeszcze szansa zapisania dziecka (w listopadzie kończy 3 lata) Może mają strony internetowe... Pozdrawiam AD Odpowiedz Link Zgłoś
kag1 Warszawa Grzybowska 22.04.04, 14:14 Czy ktoś zna przedszkole przy Grzybowskiej? Moja córeczka od września będzie tam chodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
ani-ta Re: Warszawa Grzybowska 05.05.04, 22:08 jezeli jest to to przedszkole do ktorego przyklejony jest zlobek - to w ciemno polecam moja corcia "wieki temu" tam wlasnie chodzila i bylo bardzo OK. zadbane, czyste, pelne prac dzieciakow itp. nic zlego o nim nie slyszalam, ba - nawet mi sie marzylo, ale "z przyczyn roznych" trafilysmy na koszykowa a. Odpowiedz Link Zgłoś
mika61 Re: Warszawa-Centrum 08.10.04, 14:52 Poszukuje informacji na temat przedszkoli : na Sowiej 4; Karmelickiej 3b; Dzielnej 5a; Senatorskiej 24; al.Solidarności 72a; Andersa 7; Smoczej 22; Miłej 39;Freta 20/24a. Jestem przed wielkim dylematem gdzie posłać maluszka po bardzo przykrych przeżyciach z pierwszym żłobkiem i nie chcę popełnic znowu błędu. Liczę na sprawdzone miejsca. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
jagaes Re: Warszawa-Centrum 26.10.04, 21:14 o ile już nie jest za późno na rady. miła - bardzo dobrze. polecam. osobiście sprawdzone. a czy ktoś coś wie o przedszkolu na GÓRSKIEGO 5 lub na NOWYM ŚWIECIE ? Odpowiedz Link Zgłoś
mika61 Re: Warszawa-Centrum 27.10.04, 11:55 Jagaes czy mogłabyś mi coś więcej napisać o przedszkolu na Miłej(zwyczaje tam obowiązujące,jak jest z dziećmi na dietach). mika Odpowiedz Link Zgłoś
jagaes Re: Warszawa-Centrum 28.10.04, 10:31 poza standardem (teatrzyki, koncerty, wycieczki) ciekawe zajęcia otwarte z rodzicami pt. malujemy pisanki, robimy ozdoby na choinkę. spotkania daja okazje do podglądania pracy nauczycielek z dziećmi i rozmów z innymi rodzicami. jeśli chodzi o dietę dla alergików to nie było większych problemów (ale chyyba podobnie jest w większości przedszkoli). moja córka miała całą listę produktów zakazanych (jajka, śmietana, owoce, kakao ...) i zakazy te były przestrzegane. specjalnie przygotowywano dla córki np. mleko sojowe a zupy nie były zabielane śmietaną itd. I wreszcie najważniejsze - realcje z nauczycielem. naprawdę dobrze oceniam. grupy były niewielkie jak na warunki śródmiejskie. dzieci zadowolone. szybko stworzyły zgraną grupę. miło wspominam miłą i żal, że musiałyśmy odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
mika61 Re: Warszawa-Centrum 04.11.04, 08:55 Bardzo mi się z twojego opisu podoba to przedszkole tym bardziej, że mój maluszek ma także trochę produktów zakazanych a miewałam wypadki (w tej chwili jest w drugim żłobku), że w poprzednim panie mimo prośby aby mu czegoś nie dawać bo nie może wciskały. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulii2 Re: Warszawa-Centrum 27.10.04, 13:46 jagaes napisała: > > a czy ktoś coś wie o przedszkolu na GÓRSKIEGO 5 lub na NOWYM ŚWIECIE ? Bardzo prosze o jakies listy - mnie tez interesuja te przedszkola. Ewentualnie Siostr Urszulanek na Wislanej i Karowa. Odpowiedz Link Zgłoś
skania.h.j Re: Warszawa-Centrum 27.10.04, 22:52 Polecam to na Sowiej. Moje dziewuszki tam chodzą. Zdesperowana tym, że nie było dla nich miejsc nigdzie tu, gdzie mieszkamy, obejrzałam kilka przedszkoli w okolicy mojego wydziału i pracy męża i wybrałam właśnie to. Wszystko na miejscu, własny plac zabaw, miłe panie, kameralne grupy do kilkunaściorga dzieci (w maluchach np. w porywach do 11, ale i tak zawsze jedna czwarta chora, salka gimnastyczna, całkiem blisko Starówka, dwa parki, komunikacja miejska, z parkingiem gorzej, ale my też przeważnie samochodem (przynajmniej rano), a jakoś sobie dajemy radę. Bardzo miła Pani Dyrektor, chętnie pokazała mi od razu wszystko, porozmawiała ze mną, odpowiedziała na wszystkie pytania itp. Zapraszamy. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
skania.h.j Re: Warszawa-Centrum 27.10.04, 22:55 Co do diet, nie wiem, ale dzieci z alergią nie są w przedszkolach rzadkością i myślę, że ten problem też jakoś rozwiązują. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulii2 Re: Warszawa-Sowia 29.10.04, 13:36 Droga skaniu.h.j, W jakich godzinach przychodza dzieci (najmlodsze) do Twojego przedszkola? Czy mozna dziecko zabrac przed lezakowaniem? Czy dobrze zrozumialam, ze sprawdzilas te inne przedszkola w ok. Uniwersytetu tzn. Wislana, Karowa, Gorskiego, Drewniana i wybralas Sowia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skania.h.j Re: Warszawa-Sowia 01.11.04, 20:06 W maluchach dzieci mogą być od 8 do 16, ale jeśli przychodzą wcześniej lub zostają dłużej,przechodzą do innej grupy. My bardzo często jesteśmy już po siódmej, bo wyjeżdżamy jak najwcześniej, żeby nie męczyć dzieci w samochodzie w korkach. Dzięki temu, że Mała ma czas na zabawę z Dużą w jej grupie, łatwiej jej znieść poranne rozstania. Często nas prosi, żebyśmy nie przychodzili od razu po podwieczorku, tylko po czwartej, żeby mogła pobawić się z siostrą. Kilka razy zabieraliśmy ją przed leżakowaniem, teraz już raczej nie, ale wiem, że niektórzy rodzice odbierają czasem maluchy zaraz po obiedzie. Więc na pewno można. Z tych przedszkoli, które wymieniłaś, sprawdziłam Karową i obie Wiślane. Wybrałam Sowią, i to nie tylko dlatego, że tylko tam z tych czterech były od zaraz miejsca w trzy- i pięciolatkach (bo w pozostałych brakowało a to jednego, a to drugiego, panie miały się zorientować i dać odpowiedź następnego dnia, ale jak zobaczyłam Sowią, to już nie pytałam o miejsca w pozostałych). Karowa i Wiślana (wejście od Dobrej) też mi się dosyć spodobały, ale było tam jakby ciasnawo, grupy liczniejsze (na Wiślanej zwłaszcza trzylatki), no i Karowa ma łączone grupy trzy- i czterolatków i pięcio- i sześciolatków. No i nie ma własnego placu zabaw - chodzą chyba na Wiślaną albo na Sowią właśnie) Do pozostałych nie zachodziłam, bo już po drodze trafiłam na Sowią, ale słyszałam też pozytywne opinie o Drewnianej. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulii2 Re: Warszawa-Sowia 02.11.04, 14:28 Bardzo serdecznie dziekuje za odpowiedz. Moze w tym tygodniu przejde sie na Sowia. Tak przy okazji - uwazasz, ze lepiej jak grupy wiekowe nie sa laczone? Odpowiedz Link Zgłoś
skania.h.j Re: Warszawa-Sowia 03.11.04, 21:40 CZeść. Co do łączonych grup, szczerze mówiąc, nie wiem. Mam mieszane uczucia. Niby nie mam nic przeciwko, ale wydaje mi się, że lepiej to by się sprawdzało w specjalnie przygotowanych do tego przedszkolach (np. Montessori), gdzie z założenia dzieci są w różnym wieku, mają do dyspozycji odpowiednio wyposażone sale i opiekę odpowiednio przygotowanego wychowawcy. W państwowym przedszkolu, w jednej sali, w której dzieci i jedzą, i śpią, i bawią się, i uczą (w sześciolatkach nawet sporo), chyba byłoby trudniej. Zwłąszcza w przypadku połączenia grup pięcio- i sześciolatków. Ale może się mylę. Nie mam żadnych doświadczeń w tym temacie. Może wypowiedzą się mamy, które osobiście zetknęły się z tematem. No, może poza tym, że na Sowiej dzieci mają łączone grupy na zajęciach dodatkowych (trzy- i czterolatki razem, pięcio- i sześciolatki razem). Pozdrawiam Ania Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulii2 Re: Warszawa-Sowia 05.11.04, 11:47 Dziekuje za odpowiedz. Po wczorajszej wizycie w Hula-Kula - moja 2,5-latka kontra grupa 6-latkow swietujacych urodziny jednego z nich - jestem absolutnie za podzialem na grupy wiekowe w przedszkolu. O zadnej wspolnej zabawie nie bylo mowy. Gdyby nie nasza obecnosc to "starszaki" pewnie by ja starly na pyl (ich rodzice byli w tym czasie zajeci konsumpcja). Ogladalam juz Sowia z zewnatrz i bardzo mi sie podoba. Mamusie przedszkolakow ze Srodmiescia podzielcie sie wrazeniami z Waszych przedszkoli, prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
idka2 Re: Warszawa-Sowia 15.03.05, 09:48 cześć, ja się właśnie też zastanawiam nad Sowią, Aniu, czy Twoje dzieciaczki już tam chodzą? Czy nadal jesteś zadowolona? Ja też chcę zapisać 2 córki. BYłam już nawet w tym przedszkolu i rozmawiałam z Panią dyrektor. BYła bardzo miła, pokazała mi całe przedszkole. Zastanawiam się tylko, czy dzieciaki dużo się tam uczą? Czy są jakieś teatrzyki, itp. Czy chętnie chodzą? Wiem, że jest tam obowiązkowe leżakowanie. MOja starsza za nic nie da się położyć, pani dyrektor sugerowała, że wymyślą coś innego (opowiadanie bajek),ale narazie to jeszcze nie funkcjonuje, więc się trochę obawiam. Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martynka0403 Re: Warszawa-Centrum 17.12.04, 08:57 Witam, zbliża się czas wysłania do przedszkola mojej Dzidki. Czy może mi ktos z Was powiedzieć coś o przedszkolu nr 16 na Górskiego. Czy już teraz musze się starać o zapisanie mego Skarba?. Czy poczekać? Czy dużo starań muszę włożyć w to, aby właśnie uczęszczała do tego przedszkola? Czy jest dużo chętnych, jakie warunki muszą zostać spełnione?. Proszę napiszcie. Pozdrawiam Mama Dzidki Odpowiedz Link Zgłoś
martynka0403 przedszkole na Górskiego 20.12.04, 10:25 Witam, zbliża się czas wysłania do przedszkola mojej Dzidki. Czy może mi ktos z Was powiedzieć coś o przedszkolu nr 16 na Górskiego. Czy już teraz musze się starać o zapisanie mego Skarba?. Czy poczekać? Czy dużo starań muszę włożyć w to, aby właśnie uczęszczała do tego przedszkola? Czy jest dużo chętnych, jakie warunki muszą zostać spełnione?. Proszę napiszcie. Pozdrawiam Mama Dzidki Odpowiedz Link Zgłoś
martynka0403 Re: Warszawa-Centrum 04.02.05, 13:52 Bardzo, bardzo wiele wnoszący głos w wymianę poglądów dotyczacych przedszkoli w Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
beata002 Re: przedszkole nr. 31 na ul.Kruczej 15.02.05, 12:22 mam pytanie, czy któraś z mam zna to przedszkole? Chcę tam posłać swoje dziecko od 09/2005 i chciałabym zasięgnąć opini na temat tego przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe303 Re: Warszawa-Centrum 03.03.05, 08:56 Na głównym forum zadałam to samo pytanie ale jakoś cisza, może tu ktoś mi odpowie. Szukam rodziców, którzy są w stanie powiedzieć coś na temat przedszkola nr 35 przy ul. Górskiego 1 i porównać go z przedszkolem nr 16 na Górskiego 5. Bardzo proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama