Dodaj do ulubionych

idę zapisać kubę do żłobka

10.05.06, 09:35
o co zapytać podczas rozmowy z panią dyrektor? druga rzecz, am nadzieję na
praktykę w przedszkolu będącym w tym samym budynku i podległym tej samej pani
dyrektor od czego zacząć rozmowę?
nie cierpię takich "oficjalnych rozmów"
Obserwuj wątek
    • kura17 Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 10:00
      my pytalismy i pytamy ciage na biezaco smile
      ale na poczatku wazne bylo, ile jest dzieci w grupie, ile pan do tego, jaki jest
      rozklad dnia (mniej-wiecej), dla nas wazne bylo, zeby przy ladnej pogodzie
      dzieci wychodzily na spacer.
      z tego co pamietam, to Kuba ladnie je, ale chyba jest alergikiem? musisz
      koniecznie podpytac, co dzieci jedza i czy zlobek stosuje sie do specjalnych
      zalecen zywieniowych! u nas jest super, jesli mamy jakies zyczenia, to zlobek to
      specjalnie dla nas kupuje, dokladnie tak, jak chcemy i nie daja dzieciom rzeczy,
      ktorych rodzice nie pozwolili! widzialam notatki na tablicy, zeby nie zapomniec
      co ktore dziecko ma zakazane. teraz kurczak juz je z normalnej przedszkolnej
      kuchni (on nie ma alegi), ale na poczatku kupowali mu sloiczki i jogurty takie,
      jak sobie zyczylismy itp. poprosilabym tez o pokazanie menu zlobkowego (jesli
      zdecydujesz sie na jedzenie "domowe"). u nas fajnie to wyglada, dzieciaki jedza
      zdrowo i ciekawie i z wielkim apetytem (we wtorki my przychodzimy na obiad
      wlasnie, wiec czasem chwilke zostaje i widze, jak sobie dzieci radza)

wypytaj o zabiegi pielegnacyjne - kiedy przewijaja, czego uzywaja, jak jest z
      pieluszkami. takie szczegoly duzo mowia o zlobku i opiekunkach. zapytaj o kilka
      rzeczy, ktore np chcialabys, zeby robily z Kuba (wszystko jedno co, nawet jak
      bardzo Ci na tym nie zalezy) i obserwuj reakcje. u nas na wszystko byla jedna
      odpowiedz "nie ma sprawy!"+notatka w "dzienniku" na stronie kurczaka (np. ze
      pije tylko wode przegotowana, ze nie pije sokow, ze je sloiczki tylko bezcukrowe
      i ekologiczne, ze moglyby go probowac nauczyc pic z niekapka i zwyklego
      kubeczka, ze przyniesie swoja ukochana ksiazeczke, zeby mu nie bylo smutno itp)

koniecznie wypytaj jak wyglada spanie! czy sa elastyczni (dziecko spi, gdy jest
      spiace, a nie wszystkie na komende, u nas tak jest i sie sprawdza, jest osobny
      pokoik dla "spiochow"), co robia, gdy dziecko ma klopoty z usnieciem.

zapytaj, jak wyglada okres adaptacyjny do przedszkola

no i bacznie obserwuj, czy Tobie sie podoba i Kubie tez! pierwsze wrazenie jest
      wazne!

``````````````````
      kurczak: 03.03.05
      • kubona Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 10:08
        Kurko, ale wy jesteście w niemczeh....a u nas jest tylko jeden żłobek w
        mieście, i MUSZĘ go tam zapisać na miesiąc bo tyle czasu zajmie mi praktykasad,
        gdyby w tym czasie znalazła się dla mnie praca, to zostałby n azawsze. kuba je
        juz wszystko poza mlekiem od krowy, dzięki ketotifenowi, nie ma silnych
        odczynów alergicznych, zaraz sobie to co napisałaś zapiszę w notesie, i zwrócę
        na to uwagę...........strasznie się boję, że na drugi dzień już będzie chor,
        widzę jak wyglądają dzieci w piaskownicy i przeraża mnie niefrasobliwośc matek.
        • kura17 Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 10:19
          Kubona, choroby musisz raczej wliczyc w koszta sad
          nam sie chyba naprawde udalo, kurczak zaczal chodzic do zlobka pod koniec
          grudnia i tylko dwa razy mial katar i kaszel, ale bez goraczki. nic wiecej nie
          zlapal, choc dzieci w zlobku wygladaly *koszmarnie*! ale teraz jest juz cieplo i
          ladnie i moze Wam sie uda smile
          jesli wiesz, ze on tam MUSI zostac, to moze nie pytaj za duzo?... tzn pytaj o
          rzeczy, ktore sa naprawde wazne, a nie o takie, ktore chcialabys, ale
          przezyjesz, gdy ich nie bedzie? moze wtedy bedzie Ci latwiej? smile

a czemu babcia na ten miesiac nie moze z nim zostac? ja osobiscie nasz zlobek
          baaaardzo sobie chwale, ale tak na 1 miesiac, to moze jednak babcia? a jak
          bedziesz miala prace, to wtedy do zlobka?

a w ogole, to Kubie sie pewnie spodoba smile nasz kurczak uwielbia, dostalismy
          notatke ze zlobka, ze sie pieknie bawi z innymi dziecmi. nawet ksywke ma smile jak
          przychodzi, to wszystkie go witaja, a jest taka jedna dziewuszka, co zawsze
          przychodzi i go caluje smile)

``````````````````
          • kubona Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 10:39
            sęk w tym, że babcia pracuje. co prawda to bar który prowadzi razem z teściem i
            jeśli nie przyjmą go do żłóbka to babia z nim zostanie oczywiście,a le nie
            bardzo chcę.
            babcia go rozpieści, Kuba zapomni, co juz umie i czego go uczyłam. choroby
            wliczyłam w koszty już dawno, pediatra...o cholera przecież będę musiała iść z
            nim do lekarza po zaświadczenie że Kuba może iśc do żłobka...
            a druga rzecz, Kuba z babcią robi co chce, nie będzie jadł spał o normalnej
            porze, nie będzie chodził na spacery, najwyżej koło domu, w żłobku przynajmniej
            będzie bawił się z dziećmi, i nauczy czegoś nowego, i ja nie będę miała
            ywrzutów sumienia, że Kuba coraz bardziej przywiązuje się do babcismile

a na opiekunkę niestety mnie nie stać.
            • kura17 Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 10:59
              Kubona, rozumiem powody "babcine" smile
              a jesli chodzi o opiekunke, to ja bym sie nie martwila, ze Cie nie stac. nas
              stac, a kurczak i tak chodzi do zlobka (tutaj opiekunki pracujacych rodzicow sa
              sporo dofinansowywane z kasy miasta!). jak sama pisalas - w zlobku sa inne
              dzieci! ja widze, jak kurczak to lubi, jak mu sie buzia smieje, jak widzi inne
              maluchy na spacerze, z jaka radoscia dolacza sie do zabawy w zlobku smile
              no i uczy sie nowych rzeczy!

``````````````````
              • kubona Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 14:04
                no i byam i pani dyrektor była bardzo fajna - od razu zaczęła się z nim bawićsmile
                nie zapytałam o nic poza nie jedzeniem melak, idę w poniedziałek z dokumentami
                od praktyki to zapytam i zobaczę jak Kuba reaguje na zabawę z dziećmi, bo dziś
                spały.
                • mmala6 Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 16:15
                  do mnie dzis dzwonili z mojej pracy, ze maja nowa super oferte dla mnie.....mam
                  jutro zadzwonic do ewentulanego nowego szefa i sie umowic na spotkanie.
                  Mam gule na sama mysl zostawienia Matusia z....no wlasnie! z kim??
                  • duramgama Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 16:17
                    Tez bym miała gulę wielkości Marsa!
                    mmala - jesli to nie tajemnica - gdzie wczesniej pracowałaś..?
                    • mmala6 Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 16:22
                      nazwy firmy nie bede wymieniac ale pracowalam z sporej firmie ktora zajmuje sie
                      outsourcingiem kadrowo-placowym a takze posrednictwem w rekrutacji.Mnie
                      interesowalo do drugie, niestety pracowalam w tym pierwszym robiac audyty
                      kadrowo-placowe i ewnetulanie wdrazajac nowe firmy.Nie krecilo mnie to w ogole,
                      no, moze troche na poczatku.Teraz jest propozycja pracy w dziale rekrutacyjnym,
                      przepowadzalabym procesy rekrutacyjne na stanowiska wyzszego szczebla.Nic wiecej
                      nie wiem bo moj byly szef wiecej nie wie.A on jest informatykiem, wiec to nie
                      jego dzialka.Polecil mnie innemu szefowismile
                      • duramgama Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 16:25
                        Aaaaa... myślałam, że pracowałaś bardziej w zawodzie.
                        No to słusznych wyborów życzęsmile
                        • mmala6 Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 16:26
                          nie, bardziej w zawodzie to pracowalam przed audytami (psycholog w szkole-nigdy
                          wiecej!), no a ta rekrutacja to jak najbardziej moj zawodsmile
                          • duramgama Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 16:29
                            (psycholog w szkole-nigdy
                            > wiecej!)

Dlaczego - nigdy więcej?
                            Płace, warunki pracy czy niemożność wykorzystania własnych pomysłów/umiejętności?
                            • mmala6 Re: idę zapisać kubę do żłobka 10.05.06, 16:34
                              wszystko, to ostatnie wynika z pierwszego i drugiego.Nie mozna jechac do pracy,
                              w ktorej nie dosc,ze sie prawie nie zarabia, to sie jeszcze doklada, a
                              nauczyciele przyprowadzaja do Ciebie dzieci 'za kare'.Nie mialam sily na walki z
                              wiatrakami, chcialam tylko zobaczyc, czy to przypadkiem nie jest moje powolanie
                              (i tak skonczylam psychologie zadzradzania zasobami ludzkimi), no i nie jest
                              poszlam do 'biznesu'wink
                              No i wybacz ale praca za 700zl to nie jest szczyt moich marzenwink
                              • pampeliszka Mmala, 10.05.06, 16:52
                                no to baaardzo powazny dylemat masz. Nie wiem, co bym zrobila na Twoim miejscu.
                                Tzn na pewno bym poszla na rozmowe i sie zorientowala, czy to aby na pewno
                                to...No i za jaka kase.
                                • kubona Re: Mmala, 10.05.06, 19:58
                                  ja mam juz powoli dośc siedzenia w domu, więc pracę za godziwe pieniądze
                                  wzięłabym z pocałowaniem ręki
                                  • mmala6 Re: Mmala, 10.05.06, 22:01
                                    no wlasnie, godziwe.A ja znam moja firme i jestem pewna, ze nie dadza mi
                                    podwyzki, a juz na pewno nie taka jaka ja bym chciala.
                                    Zobaczymy czy w ogole nowy szef bedzie mnie chcial, choc jak mnie moj poprzedni
                                    polecil to pewnie takwink
                                    • mmala6 po rozmowie 11.05.06, 13:07
                                      widzialam sie dzis z tym nowym kiero.Nawet fajnywinki mial zdjecie bobasa na
                                      biurkuwinkpraca bylaby super (o ile to co mowil jest prawda, hehe) ale oczywiscie
                                      moje wymagania finansowe sa zbyt duze i 'prezes sie na pewno nie zgodzi'.Ma z
                                      prezesem pogadac i dac mi znac do wtorku.Gdyby wypalilo to od 01 czerwca.I
                                      wiecie co? chyba bym chciala.....Dzieki Mamie_Olka zdalam sobie sprawe ze tak
                                      naprawde Matek bylby beze mnie (i ja bez niego) jakies 4h, bo on 4h po pobudce
                                      idzie spac po poludniu.A jak sie obudzi, to ja juz bym byla.Dobrze ze spi te 3h
                                      a nie 25min jak Kubawink
                                      Takze czekam do wtorku, prezez na pewno nie da mi tyle ile chcialam,ale zeby w
                                      ogole dal wiecej.Bo na pozniejsza podwyzke nie ma co liczyc, wiec albo teraz
                                      albo w ogole.
                                      No.To tyle.
                                      • pampeliszka Re: po rozmowie 11.05.06, 13:23
                                        No nie...I znikniesz z forum juz od 1 czerwca?
                                        Ale skoro mowisz, ze bys juz chciala, to trzymam kciuki, zeby Ci sie udalo z tą
                                        podwyżką.
                                        • mmala6 Re: po rozmowie 11.05.06, 13:43
                                          Pam, czy ja napisalam, ze znikne z forum???smile))w mojej firmie co prawda nie ma
                                          przydzialu wszyscy maja tylko intranet a wybrancy internet.Ja pracowalam z
                                          informatykami, wiec rzecz jasna nalezalam do narodu wybranegowinkteraz w razie
                                          czego uruchomie znajomosci, usmiechne sie ladnie i przez 'przypadek' zostane
                                          podlaczonasmile
                                          Tak sobie mysle, ze bym chciala, bo praca wydaje sie byc fajna i
                                          interesujaca.Jakby co zawsze moge czmyhnac na wychowawczy.Pozostaje kwestia
                                          finansow...
                                          • duramgama Re: po rozmowie 11.05.06, 13:47
                                            > Pam, czy ja napisalam, ze znikne z forum???smile))w mojej firmie co prawda nie ma
                                            > przydzialu wszyscy maja tylko intranet a wybrancy internet.Ja pracowalam z
                                            > informatykami, wiec rzecz jasna nalezalam do narodu wybranegowinkteraz w razie
                                            > czego uruchomie znajomosci, usmiechne sie ladnie i przez 'przypadek' zostane
                                            > podlaczonasmile

I będziesz chodziła na cztery godzinki do pracy pogadać spokojnie na forum..wink
                                            boska praca!!!
                                            Macie filię w W-wie?
                                            • pampeliszka Re: po rozmowie 11.05.06, 13:49
                                              a w Olomoucu? albo Brnie?
                                              • duramgama Re: po rozmowie 11.05.06, 13:50
                                                Pm, wydawało mi się, że rozważałaś inną profesję..?wink
                                            • mmala6 Re: po rozmowie 11.05.06, 13:49
                                              na 8h Duram, na 8h.
                                              Filie w Wawie oczywiscie,ze mamysmile)

Dzis ten kiero mowil, ze zazaja sie wyjazdy (np do W-wy), wiec przy okazji bede
                                              Was odwiedzac w realusmile)
                                              • duramgama Re: po rozmowie 11.05.06, 13:51
                                                Forum, wyjazdy służbowe do NiMo - fanek. Żyć, nie umierać. bierz robotę, mmala.
                                                Nawet jesli masz z nami gadać CAŁE 8 godzin!wink
                                              • wiolkak Re: po rozmowie 11.05.06, 13:51
                                                to ja nawet nie pytam o filię w mojej metropoliiwink
                                              • pampeliszka Re: po rozmowie 11.05.06, 13:52
                                                Duram, profesja profesją, ale jak sie trafia inna praca, to trzeba rozwazyc.
                                                To co z tym Brnem?
                                                • mmala6 Re: po rozmowie 11.05.06, 13:53
                                                  w Brnie chyba nie mawinkale jak juz tam wroce (JEZELI tam wroce) to sie dowiem.
                                                • duramgama Pam 11.05.06, 13:54
                                                  W końcu przy dobrych wiatrach, możesz popracować na dwa etaty.
                                                  • pampeliszka Re: Pam 11.05.06, 14:00
                                                    no pewnie.
                                                    moze gdzies mi sie uda załozyc przedszkole...
                                                  • wiolkak Re: Pam 11.05.06, 14:03
                                                    myśle Pam, że kto jak kto, ale "aaaaaaaaaaa atrakcyjne" będa chciały mieć
                                                    przedszkole pod bokiem!smile
                                              • ewa_mama_jasia Re: po rozmowie 11.05.06, 22:20
                                                Mmala, a do tej filii w Warszawie nie potrzebują doradcy zawodowego? Może bym
                                                tak popatrzyła na doradzanie klientom z innego punktu widzenia? smile))))
                                                • mmala6 Re: po rozmowie 11.05.06, 22:24
                                                  ja juz tam bede to sie dowiem.Ale licho placa.Choc w Warszawie pewnie wiecej niz
                                                  u nas, tylko nie wiem czy tam sa doradcy zawodowi, bo u nas w oddziale jest ich
                                                  sporo.
                                                • enja11 Jachu juz zapisany:-(( 11.05.06, 22:24
                                                  Idzie od wrzesnia. A ja teoretycznie do roboty. Mam nadzieje, ze do tego czasu
                                                  znajde cos ciekawego. Na razie jednak nie moge sie zebrac do szukania.
                                                  • mmala6 Re: Jachu juz zapisany:-(( 11.05.06, 22:29
                                                    o kurcze, widze ze juz postanowione.A gdzie szukasz pracy Enja?
                                                  • enja11 Re: Jachu juz zapisany:-(( 11.05.06, 22:39
                                                    Problem w tym, ze nie moge sie zebrac do szukaniasad( A juz powinnam sie
                                                    zmobilizowac.
                                                    Mmala, skocz na poczte, pliss.
                                                  • mmala6 Re: Jachu juz zapisany:-(( 11.05.06, 22:41
                                                    tak w nocy? Enja, sumienia nie masz....wink
                                                  • enja11 Re: Jachu juz zapisany:-(( 11.05.06, 22:42
                                                    nie gadaj, tylko skaczwink) Potrzebna jesteswink)
                                                  • mmala6 Re: Jachu juz zapisany:-(( 11.05.06, 22:55
                                                    ubralam polar i skoczylam, a co tam, mus to muswinkodpisalam, choc niewiele pomoglam.
                                                  • enja11 Re: Jachu juz zapisany:-(( 11.05.06, 22:58
                                                    Dzieki i tak. Jakbys mogla o tym jutro pamietac, bo sie robi pilne. Acha, i o
                                                    koszty tez spytaj, jak mozna.
                                                  • mmala6 Re: Jachu juz zapisany:-(( 11.05.06, 22:59
                                                    Jasnesmilenie ma sprawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka