kasiacie 23.05.06, 10:03 co zrobić jeśli dziecko wstaje tak wcześnie. czy to jakiś syndrom, może objawy choroby sama nie wiem, nie mam siły tak wczesnie wstawać pomóżcie, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 10:14 opisz rozkład dnia dwulatki, inaczej nikt ci nic sensownego nie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiacie Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 10:57 Moja Julka wstaje około 5, śpi w pokoju z babcią, bo babcia robi z anianię i nie mamy kolejnych pokoi. Spi sama w łóżeczku. Wstaje je mleko, i nawet jeśli sie ją położy do łóżeczka to już nie śpi, chce się bawić wymyśla wszystko żeby nie spac. Po 9 idzie z babcią na plac zabaw i tak do ok. 13. Poźniej je obiad i śpi ok. 2 godz. do ok. 16. Później znów coś i je i idzie na dwór. Kąpanie ok. 20, mleko no i śpi po 20-21. Raczej nie ma problemu z zasypainiem, usypia u siebie w łóżeczku. niestety ranne budzenie jest straszne, nie ma litośći czy to weekend czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 11:51 to wszystko jasne, za dużo śpi. Moja córka, jak była w wieku twojej córki, po południu spała od wielkiego dzwonu, wstawała o 7 i zasypiała dobrze po 22. Zlikwidować drzemkę popołudniową, wiem, że to trudno i dziecko będzie przez jakiś miesiąc nie do przejścia, ale dla późniejszego wstawania warto. Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 11:26 Spróbuj położyć ją później, około 22.00 i daj jej dość późno sycącą kolacją np mleko z kaszką, zeby rano nie budziła się głodna. Nic innego nie przychodzi mi do głowy, ale szczerze wspólczuję. Mój syn wstaje o 9.00 Pozdrówki! Anet Odpowiedz Link Zgłoś
kasiacie Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 12:32 nie wiem czy jest sens oduczać ją spac w dizeń, bo od wrezśnia idzie do przedszkola i tam wszytskie dzieci śpią. poza tym nawet jak się nieraz zdarzyło że spała b. krótko w dzie bo ktoś ją wybudził to i tak następnego ranka budziła się wcześnie. Ja nie marzę o 9. ale chociaz do 6-7 niech śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 13:14 moje dziecko chodzi do przedszkola, gdzie wcale nie ma leżakowania, więc możesz spróbować też takie przedszkole znaleźć. Przynajmniej kładź dziecko później spać, skoro nie chcesz odzwyczajać od drzemki w dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.momi Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 12:32 Mój synek ma ju 2,5 roku i teraz budzi się między 6-7. Jak był mniejszy, wtawał tak o 5. Niezależnie o której go położę wieczorem, czy o 19, czy o 23, śpi zawsze do tej samej godziny. To samo jest, jak zrezygnuję z popołudniowej drzemki. Poprostu ma jakiś budzik w głowie Ale 4 rano, to już przesada, trochę za szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
kamdam Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 14:29 moj synek ma prawie 2 latka i spi w dzien od godziny 12.00-14.30lub 15.00 tj.ok.2.5-3 godz. i normarnie wieczorem klade go 21.00 i spi do 7-8 rano dlatego widzisz kazde dziecko jest inne moze twój maluch potrzebuje tylko tyle snu a spróbj moze załozyc ciemniejsze zaslony aby nie widział ze jest jasno na dworze i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 20:04 No właśnie, z tymi zasłonami to chyba dobry pomysł. Kup ciężkie zasłony, albo ciemne, grube rolety - to moze pomóc! Syn mojej znajomej przestał sypiać w dzień jak miał półtora roku, po prostu nie chciał spać i koniec. wysypiał się wystarczająco w nocy. Może i o to chodzi z Twoją córką? Moze ona potrzebuje np 12 godzin snu na dobę i jeśli w dzień prześpi dwie, to na noc zostaje 10. Mój syn niemal 3letni też juz nie sypia w dzień, a od wrześia idzie do przedszkola i panie przedszkolanki twierdzą, że u nich zawsze dzieci śpią i się nie skarżą Odpowiedz Link Zgłoś
kasiacie Re: 2-latka wstaje po 4 rano 24.05.06, 09:58 co do snu w dzień to raczej wskazane, bo ok. południa jest padnięta i nie trzeba jej namawiać żeby spała. zresztą nawet dorosły byłby zmęcozny od 5 na nogach wiec może spróbuję z zasłonami. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś