Dodaj do ulubionych

2-latka wstaje po 4 rano

23.05.06, 10:03
co zrobić jeśli dziecko wstaje tak wcześnie. czy to jakiś syndrom, może
objawy choroby sama nie wiem,
nie mam siły tak wczesnie wstawać
pomóżcie,
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 10:14
      opisz rozkład dnia dwulatki, inaczej nikt ci nic sensownego nie poradzi.
      • kasiacie Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 10:57
        Moja Julka wstaje około 5, śpi w pokoju z babcią, bo babcia robi z anianię i
        nie mamy kolejnych pokoi. Spi sama w łóżeczku. Wstaje je mleko, i nawet jeśli
        sie ją położy do łóżeczka to już nie śpi, chce się bawić wymyśla wszystko żeby
        nie spac. Po 9 idzie z babcią na plac zabaw i tak do ok. 13. Poźniej je obiad
        i śpi ok. 2 godz. do ok. 16. Później znów coś i je i idzie na dwór. Kąpanie ok.
        20, mleko no i śpi po 20-21. Raczej nie ma problemu z zasypainiem, usypia u
        siebie w łóżeczku. niestety ranne budzenie jest straszne, nie ma litośći czy to
        weekend czy nie.
        • alpepe Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 11:51
          to wszystko jasne, za dużo śpi. Moja córka, jak była w wieku twojej córki, po
          południu spała od wielkiego dzwonu, wstawała o 7 i zasypiała dobrze po 22.
          Zlikwidować drzemkę popołudniową, wiem, że to trudno i dziecko będzie przez
          jakiś miesiąc nie do przejścia, ale dla późniejszego wstawania warto.
    • anet81 Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 11:26
      Spróbuj położyć ją później, około 22.00 i daj jej dość późno sycącą kolacją np
      mleko z kaszką, zeby rano nie budziła się głodna.
      Nic innego nie przychodzi mi do głowy, ale szczerze wspólczuję.
      Mój syn wstaje o 9.00
      Pozdrówki!
      Anet
      • kasiacie Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 12:32
        nie wiem czy jest sens oduczać ją spac w dizeń, bo od wrezśnia idzie do
        przedszkola i tam wszytskie dzieci śpią.
        poza tym nawet jak się nieraz zdarzyło że spała b. krótko w dzie bo ktoś ją
        wybudził to i tak następnego ranka budziła się wcześnie.
        Ja nie marzę o 9. ale chociaz do 6-7 niech śpi.
        • alpepe Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 13:14
          moje dziecko chodzi do przedszkola, gdzie wcale nie ma leżakowania, więc możesz
          spróbować też takie przedszkole znaleźć. Przynajmniej kładź dziecko później
          spać, skoro nie chcesz odzwyczajać od drzemki w dzień.
    • monika.momi Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 12:32
      Mój synek ma ju 2,5 roku i teraz budzi się między 6-7. Jak był mniejszy, wtawał
      tak o 5.
      Niezależnie o której go położę wieczorem, czy o 19, czy o 23, śpi zawsze do tej
      samej godziny. To samo jest, jak zrezygnuję z popołudniowej drzemki. Poprostu
      ma jakiś budzik w głowie tongue_out
      Ale 4 rano, to już przesada, trochę za szybko.
      • kamdam Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 14:29
        moj synek ma prawie 2 latka i spi w dzien od godziny 12.00-14.30lub 15.00
        tj.ok.2.5-3 godz. i normarnie wieczorem klade go 21.00 i spi do 7-8 rano
        dlatego widzisz kazde dziecko jest inne moze twój maluch potrzebuje tylko tyle
        snu a spróbj moze załozyc ciemniejsze zaslony aby nie widział ze jest jasno na
        dworze i zycze powodzenia.
        • anet81 Re: 2-latka wstaje po 4 rano 23.05.06, 20:04
          No właśnie, z tymi zasłonami to chyba dobry pomysł. Kup ciężkie zasłony, albo
          ciemne, grube rolety - to moze pomóc!
          Syn mojej znajomej przestał sypiać w dzień jak miał półtora roku, po prostu nie
          chciał spać i koniec. wysypiał się wystarczająco w nocy.
          Może i o to chodzi z Twoją córką? Moze ona potrzebuje np 12 godzin snu na dobę
          i jeśli w dzień prześpi dwie, to na noc zostaje 10.
          Mój syn niemal 3letni też juz nie sypia w dzień, a od wrześia idzie do
          przedszkola i panie przedszkolanki twierdzą, że u nich zawsze dzieci śpią i się
          nie skarżą smile
          • kasiacie Re: 2-latka wstaje po 4 rano 24.05.06, 09:58
            co do snu w dzień to raczej wskazane, bo ok. południa jest padnięta i nie
            trzeba jej namawiać żeby spała. zresztą nawet dorosły byłby zmęcozny od 5 na
            nogach wiec może spróbuję z zasłonami.
            dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka