barszczykk 20.06.06, 08:57 jakie łóżko kupiliście dla dziecka przedszkolnego takie dorosłe czy małe typu finka czy tapczanik w ogóle nie widziałam fajnych spań.a wy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda505 Re: łóżko dla 4 latka 20.06.06, 11:27 moja córka ma 2latka i od kiedy skończyła 1,5roku z konieczności zaczęła spać w dużym 90/200 tylko dorobiliśmy jej jeden bok aby nie wypadła. Odpowiedz Link Zgłoś
annanatali Re: łóżko dla 4 latka 20.06.06, 11:37 Ja własnie zamówiłam w ta sobotę tapczanik, na sprężynach, kolor sama wybrałam więc musze czekac na odpowiednia tapicerkę do 3 tyg. Jest ładny jak na tapczaniki, ma zaokrąglone brzegi i poduszeczke. otwiera się łatwo tak, że mała w sklepie nawet sama go otwierała. nie wiem czy w domu tez będzie taka zachwycona, ale będe sie starała, żeby już sama przyuczała sie do chowania poscieli, na poczatku będe jej pomagać. myśle, ze nie ma co leść w małe tapczaniki, składane fotele i finki bo są niewygodne i zaraz będą za małe. Wole kupić coś porządnego i doższego. Do 2,5 roku spała w łóżeczku ze szczebelkami, a ostatnio na moim starym łóżku kanapie rozsuwanej. Miałam juz dosć tego ciągania i męczenia się ze schowaniem łóżka. Wszystko sie w nich zacina i samo dziecko sobie z nim nigdy nie poradzi nawet za 5 lat. A z tapczanikiem jestem pewna sama będzie robiłą porządek juz za pewnien czas. Wybrałam tylko wesoły jej ulubiony kolor obicia i tyle. Były w sklepach ładne tapczaniki suwane - dla dziewczynek kokardki, dla chłopców samochodziki. bardzo mi sie spodobały, ale mąż mnie ostudził, ze znowu ciąganie. Fakt nie mamy dużo miejsca w pokoju u małej, a niedługo będzie drugie dziecko, ale z tapczanikiem łatwiej bedzie utrzmać porzadek, bo suwanego łóżka to nie bedzie się chciało schowac, a tu gorzej pzrysiąść. Jak masz miejsce gdzie stawiać to kupuj coś wygodnego i na trochę dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: łóżko dla 4 latka 20.06.06, 13:23 My kupiliśmy normalne łóżko drewniane 90x200 + dołożony bok, zeby dziecko nie wypadło. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: łóżko dla 4 latka 20.06.06, 21:58 Ja jeszcze nie mam tego problemu, ale myślę nad ikeowskimi łóżkami co rosną razem z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś