Dodaj do ulubionych

mały zarłoczek

IP: *.* 27.08.01, 15:51
Mam pytanie do mam które mają juz trochę starsze maluszki.Otórz moja córa ma 19 miesiecy,je wszystko :normalne dorosłe sniadania ,obiady.Ale co mnie martwi zawsze po skończonych posiłkach chce butlę,którą zawsze dostaje i wszystko zjada.Ma obecnie 89 cm. i wagę 14 kg.ale przy tym wszystkim wcale nie jest gruba .Dodam jeszcze ze mimo jej wieku w nocy je 2-3razy po dużej butelce.Czy mam się tym martwić ,moze to normalne .Co zrobić aby jadła trochę mniej.Czekam może ktos z was miał taki problem?pozdrawiam Anna z Madga.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: mały zarłoczek IP: *.* 27.08.01, 20:40
      Witaj Aniu.Myślę, że jeśli Twoja córeczka nie jest otyła, nie musisz się przejmować jej apetytem. Widocznie ma takie zapotrzebowanie. Na pewno jest energiczna, więc potrzebuje "paliwa".Zwróć natomiast uwagę , że nocne "wcinanie" szkodzi zębom, dlatego dobrze by było odzwyczaić ją od nocnego pojadania.Pozdrawiam Dorka
    • Gość: foczka Re: mały zarłoczek IP: *.* 28.08.01, 08:29
      Myślę, że nie powinnaś się martwić, że Madzia je dużo, tym bardziej, że nie ma nadwagi. Widocznie tyle potrzebuje. Mój Kubuś (17 miesięcy) także ma spooory apetyt, a że jest bardzo "żywym" dzieckiem nie jest grubaskiem (waży 13,5 kg, mierzy 87 cm). Naprawdę - więcej powodów do zmartień mają mamy niejadków.Co do nocnego podjadania, myślę, że to nie najlepsze - że względu na ząbki, a poza tym brzuszek powinnien też móc odpocząć kilka godzin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka