Gość: guest IP: *.* 08.09.01, 19:40 CZY TO PRAWDA, ŻE DZIECKO KTÓRE ZGRZYTA ZĘBAMI MA ROBAKI?NIE WIEM CZY TO ZBAGATELIZOWAĆ CZY WYBRAĆ SIĘ Z CÓRKĄ DO LEKARZA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: ZGRZYTANIE ZĘBAMI!!!! IP: *.* 08.09.01, 20:07 Moja Kasia też zgrzytała zębami zaraz po tym jak jej wyrosły. Bardzo jej się to podobało. Ale też słyszałam o tych robakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ZGRZYTANIE ZĘBAMI!!!! IP: *.* 08.09.01, 20:34 Ja też słyszałam o robakach, ale być może to nie to. moja koleżanka w wieku 20 lat też zgrzytała nie mając robaków. No ale trzeba sprawdzić.Mam nadzieję, ze to tylko zabawa.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ZGRZYTANIE ZĘBAMI!!!! IP: *.* 10.09.01, 06:36 Moja córka ma już osiem ząbków , a przy ok. 6 odkryła ,że można zgrzytać. Mnie to bardzo denerwuje, ale nie zwracam uwagi. Powoli zapomina o tym "eksperymencie". Mój starszy syn też tak robił w jej wieku. A o robakach słyszałam . Jeśli podejrzewasz robaki poproś pediatrę o skierowanie na pasożyty ( trzeba je powtórzyć 3x w ciągu 10 dni). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ZGRZYTANIE ZĘBAMI!!!! IP: *.* 10.09.01, 13:35 Z robakami to jest tak, że dzieci zazwyczaj zgrzytają w nocy - wtedy owsiki są aktywne i wychodzą przez odbyt w celu złożenia jaj czy czegoś tam... Poza tym dzieci drapią się wieczorem i nocą w pupkę, bo je to poprostu swędzi. Moja córka również zgrzytała swoimi 8 ząbkami ale w dzień - była zafascynowana tym dźwiękiem, od którego ciarki mnie przechodziły Trzeba dzieciątko czymś zainteresować, żeby zapomniało na chwilę o tej fascynującej czynności. Mój Skarbek już daje żyć, nacieszyła się albo zapomniała - nie ważne - cieszę się ogromniasto!!!Pozdrawiam.PS. mam nadzieję, że to nie owsiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ZGRZYTANIE ZĘBAMI!!!! IP: *.* 02.10.01, 09:07 Właśnie mam podobny problem. Mój 15-miesięczny synek od jakiegoś czasu zaczął zgrzytać zębami i to akurat w nocy, zaraz po zaśnięciu. Strasznie się zaniepokoiłam tym faktem, szczególnie po przeczytaniu Waszych postów. Muszę więc czym prędzej wybrać się do lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ZGRZYTANIE ZĘBAMI!!!! IP: *.* 11.09.01, 14:12 wiesz, może to śmieszne ale ja sama tak zgrzytam zębami przez sen, że hej..... a mój syn własnie dzisiaj odkrył, że taką olbrzymią ilością tego czegoś co ma w buzi można zgrzytać (aż cztery ); byłam akurat u pediatry i ona powiedziała, że dzieci po prostu odkrywają coś nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ZGRZYTANIE ZĘBAMI!!!! IP: *.* 17.09.01, 08:12 Mój syn też zgrzyta. Rozmawiałam z wieloma lekarzami i wszyscy powiedzieli, że to nie ma związku. Raczej należy zwrócic uwagę na psychikę dziecka, czy nie ma lęków, nerwowej sytuacji itd. Odpowiedz Link Zgłoś