Dodaj do ulubionych

Charapu chrap - Maryla Rodowicz

IP: *.* 22.09.01, 13:35
Kochane dziewczyny, wiem, ze na was zawsze można liczyc, wiec moze i teraz pomożecie.Maryla Rodowicz, wiele lat temu, wydała płytę dla dzieci, pt "Charpu chrap". Są na niej takie utwory jak "Kołysanka dla Okruszka", "W górze tyle gwiazd", "Na straganie w dzień targowy" i tytułowe "Chrapu chrap". Znalexlismy kiedyś tę kasetę u tesciów, jedna strona była skasowana całkiem, druga też nie najlepszej jakości, ale mój Michał ją pokochał. Tylko, ze ostatnio tasma pękła. Katastrofa i rozpacz.Może któras z was ma w domowym archiwum to coś i mogłaby jakoś się podzielic ? A moze mp3 ? :bic: może dobra wróżka mi pomoże w poszukiwaniach ? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Charapu chrap - Maryla Rodowicz -nie koniecznie IP: *.* 24.09.01, 12:35
      Trochę nie na temat, ale też o kołysankach. Obecnie można dostać płytę /kjasetę pt. "mamine kołysanki" ze znanymi ( nie tylko) kołysankami w wykonaniu gwiazd polskiej piosenki min. Bem, Kukulska, Jopek, Śleszyńska. Dla mam którym słoń na struny głosowe nadepnął to dobre rozwiązanie.
    • Gość: Anuszka Re: Charapu chrap - Maryla Rodowicz IP: *.* 25.09.01, 21:56
      jest tez taka płyta elżbiety Adamiak o Kubusiu Łezce- sama chcę ją kupić - polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka