Gość: guest
IP: *.*
08.10.01, 14:20
Jestem mamą 3 letniej dziewczynki. Od 1 października zaczęła ona chodzić do przedszkola. Mam jednak wątpliwości cz moje dziecko zostałao dołączone do właściwej sobie grupy. Oliwia jest w 14 osobowej grupie dzieci najstarsza ( 3 lata i 3 miesiące). W tej samej gr. jest jeszcze troje dzieci, które niedługo ukończą trzy lata, reszta to dzieci 2 - letnie a kilkoro z nich ma nawet mniej niż dwa lata. Niektóre z nich siusiają w pieluchy, mało mówią nie potrafią się samodzielnie najeść.Sen z oczu spędza mi więc pytanie czy obecność w takiej grupie nie wpłynie negatywnie na dziecko w sensie rozwijania nowych umiejętności? Poza tym maluchy sporo płaczą a widzę , że to wpływa stresująco na moje dziecko. W przedszkolu jest jeszcze druga grupa dzieci od 4 do 5 lat . Najmłodzsze dziecko w tej grupie nie skończyło jeszcze 4 lat. Ta grupa ma inaczej zagospodarowany czas, mają więcej zajęcć edukacyjnych. Może moje dziecko powinno dołączyć właśnie do tej grupy? Z drugiej strony ta grupa ma mniej "zabaw".pomóżcieEwa