Dodaj do ulubionych

Zima i spacery

IP: *.* 13.12.01, 12:18
Witam wszystkie mamy i proszę o radę. Poniżej jakiej temperatury nie powinno się wychodzić z dzieckiem (6 mies.) na spacer.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Zima i spacery IP: *.* 13.12.01, 12:30
      Może to zabrzmi dziwnie jako odpowiedź, ale po prostu nie wiem i nigdy nie zwracałam na to uwagi. Z córką wychodziłam na spacer niezależnie od pogody codziennie (oczywiście spacery te były różnej długości) i pierwsze przeziębienie złapała mając 2,5 roku. Wielokrotnie zaczepiały mnie "życzliwe" sąsiadki zatroskane o los biednego dziecka, a jedyną moją odpowiedzią był uśmiech. Pozdrawiam, życzę miłych chwil na dworze.
      • Gość: guest Re: Zima i spacery IP: *.* 13.12.01, 12:44
        Ja też staram się wychodzić z Michem (też ma 6 miesięcy) codziennie, niezależnie od pogody, ale przeczytałam gdzieś, że mozna wstrzymać się od spaceru kiedy temperatura spada poniżej -10 stopni lub gdy wieje silny wiatr. I dlatego dzisiaj właśnie zrezygnowałam z wyjścia z domu. Gdyby nie to wiatrzysko, pewnie zapakowałabym Miśka do wózka i ruszylibyśmy w codzienną wędrówkę. Zachęcam do spacerów. To dobre nie tylko dla dziecka, ale i dla rodziców. Pozdrawiam. :)
        • Gość: foNi Re: Zima i spacery IP: *.* 13.12.01, 12:56
          Tak też robimy, ale przy temperaturze -10 czy -20 st., to się już lepiej zastanowić, czy nie lepiej jednak dla dziecka jeśli zostanie w domu.No i trzeba uważać, żeby wózek nie zamarzł ;-))))
    • Gość: guest Re: Zima i spacery IP: *.* 13.12.01, 14:57
      Uważam że spacery nie są zależne od temperatury ale od tego czy nie ma wiatru i dużej wilgoci.Mam dwie córeczki 11 m i codziennie są na dworzu chyba że pada.Jak temperatura jest taka jak dziś to wsadziłam je w ubrankach wyjściowych do wózka, i otworzyłam okno. Swierze powietz miały, wózek nie zamarzł, a one czują się zdrowoPozdrawiam.Marta
    • Gość: guest Re: Zima i spacery IP: *.* 13.12.01, 18:37
      Moja Ola ma 4 m-ce i dzisiaj pierwszy dzień od urodzenia nie byłyśmy na spacerku :( Pierwszy spacerek miałyśmy w 6 dobie po porodzie. Ale jutro napewno pójdziemy - nie ma co siedzieć w domu.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka