1wojowniczka 10.11.04, 15:18 Czy ktoś jeszcze ma Idę??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1wojowniczka Re: Ida 11.01.05, 13:55 pewnie, że się liczy! Uważam, że to całkiem ciekawe imię, dlatego dałam je córci. Zresztą na cześć Idy sierpniowej M. Musierowicz. Odpowiedz Link
idaaa Re: Ida 12.01.05, 23:28 A ja dostałam na cześć Idy znakomitej Pani Doktor okresu Miedzywojennego, wielkiej przyjaciolki prababci. Mama podobno byla tak zafascynowana tym imieniem, ze w ciagu dwoch godzin opowiadania o niejakiej Doktor Idzie z Ewy stalam się Ida... I nie zaluje. Wcale a wcale A Ida sierpniowa- najbardziej urocza z siostrzyczek Borejko- tylko to potwierdza Odpowiedz Link
1wojowniczka Re: Ida 13.01.05, 13:43 a chciałabym, żeby moja mała była ruda, ale to sie jeszcze okaże - jeśli włoski dostanie po mnie, to się uda... Pozdrawiam Idę! Odpowiedz Link
melba76 Rudowłosa 15.01.05, 20:37 Wojowniczka ale znakomicie Ja też jestem mamą malutkiej Idy, sama jestem ruda Moja córcia urodziła się z wielką czupryną , na razie jest ciemnowłosa po tacie, ale pod spodem już wyłażą RUDE włoski Pozdrawiam wszystkie Idy i wszystkei mamusie Id Odpowiedz Link
melba76 PS. do wojowniczki 15.01.05, 21:02 Odkryłam, że łączy nas jeszcze zawód i czyżby także wojowniczy charakter? Odpowiedz Link
1wojowniczka Re: PS. do wojowniczki 17.01.05, 15:42 W takim razie witam mame psycholożkę ) Czy wojowniczy charakter? Coraz częściej. Ale ten nick jest stary, wziął się z czasów, kiedy bycie wojowniczką (czyli posiadanie takiej cechy charakteru) pozostawało jeszcze w sferze marzeń... Odpowiedz Link
idaaa Re: Ida 15.01.05, 23:26 Ja niestety nie ma rudych włosków ale szanse - trzeba przyznać- też miałam na to wyjątkowo marne... Za to mam blond. Najprawdziwszy na świecie Odpowiedz Link
khaldum mama Idy 11.06.06, 21:12 Ja też mam Idkę, na cześć Bojerkówny, i przez lokalny Poznański patriotyzm /czekałam na nią 13 lat, tz od chwili kiedy przeczytałam 1 tom jeżycjady do dnia jej urodzin/ moja Idka 5 sierpnia kończy 6 lat. Diablę wcielone, ale urocze, nie jest rudzielcem, a szatynką... sama o sobie mówi Idalia Odpowiedz Link
1wojowniczka Re: Ida 02.07.06, 12:53 witam ponownie mamy Idy i wszystkie Idy! Moja Idka - Kosmitka ma już prawie dwa latka, jest niezaprzeczalną blondynką, łobuzem cudnym! gada pełnymi zdaniami, opowiada wierszyki, zaczyna zmyślać! Mam chwilę mamusiowego zachwytu - bo dziecko śpi właśnie... Odpowiedz Link
olioliwa Re: Ida 24.06.07, 23:47 Autor: luczan Data: 13.03.07, 08:17 Mam córeczkę Ide, ur 11.06.2006 Odpowiedz Link
melba76 Re: Ida 04.07.07, 14:30 Wojowniczko, my na naszą też wołamy "Kosmitka". Z tego, co widzę, Idy mają iście diabelskie charakterki Odpowiedz Link