Dodaj do ulubionych

wzrost roczniaka

IP: *.* 07.01.02, 11:05
Mój Adas własnie skończył roczek. Trochę się martwię jego wzrostem, bo o ile wagę ma całkiem przeciętną 9,8kg, to mierzy tylko 73 cm. W siatce centylowej wychodzi, że poniej normy (nieznacznie, ale zawsze). Chowa się zdrowo, nie choruje, jest żywy, pogodny, własnie zaczyna chodzić, od dawno raczkuje, apetyt ma niezły... Tylko ten wzrost. Nie należymy z mężem do gigantów, ja mam 160 cm wzrostu, a mąż 178... Czy to normalne, czy powinnam cos z tym zrobić, tylko co?Ile mierzą (lub mierzyły) Wasze roczne dzieciaczki?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: wzrost roczniaka IP: *.* 08.01.02, 18:15
      Każde dziecko rośnie inaczej. Jeśli rozwija się dobrze i proporcjonalnie to nie ma czym się martwić. Mój synek w 1 urodziny mierzył 80cm, ważył 11.5kg i był jednym z większych dzieci na naszym podwórku.O wzroście i wadze roczniaków było ostatnio na forum kilka listów. Pozdrawiam. Anka.
      • Gość: guest Re: wzrost roczniaka IP: *.* 08.01.02, 18:51
        moja córcia, która kilka dni temu skończyła roczek była dziś ważona: 9,7 kg i mierzona: 74 cm. Zajrzałam do ksiązeczki Syna - jego parametry w wieku 1 roku: 11,2 kg i 82 cm. Jak widać duża rozbeżność!
        • Gość: guest Re: wzrost roczniaka IP: *.* 12.01.02, 12:53
          Olu to i tak masz wysokie dziecko w porównaniu z moją córką. Ona ma teraz 15 mc i mierzy 72 cm. Jak skończyła rok to wzrost był 69 cm i waga 7 kg. Mam taką calineczkę. Rozwija się pięknie, od dawna chodzi no i pięknie mówi jak na 15 misięczne dziecko. Nie masz się czym martwić. U nas ze wzrostem jest zupełnie tak samo: ja 160, mąż 178, natomiast moja mama i teściowa są bardzo niskie. Pozdrawiam myszka.
    • Gość: guest Re: wzrost roczniaka IP: *.* 14.01.02, 21:56
      Mój synek ma roczek, waży 11 kg, a wzrostu ma tylko 74 cm.Agnieszka
    • Gość: guest Re: wzrost roczniaka IP: *.* 15.01.02, 12:16
      No to ja Was zaskoczę. Moja Coreczka jest malunia, wazy 8025, mierzy 71 centymetrow. Poniewaz jest taka malenka, nazywamy ja Malinka. Ale pediatra twierdzi, ze wszystko jest OK. Centyli ma niewiele, pewnie zawsze bedzie taka drobinka. No i nie byla tez wielka, kiedy sie urodzila. Tylko 2,5 kg.Nie martwie sie wiec jej wzrostem, za to martwie sie troszke, ze nic nie chce mowic, nie robi nawet "Pa!Pa!" (ale potrafi zrobic "Kosi!Kosi!"), nie chodzi (za to raczkuje). Pocieszcie mnie! Martwi mnie tez inna sprawa: Nasza Coreczka jest dosc smutnym dzieckiem. Bardzo malo sie usmiecha, trudno ja rozsmieszyc. Boje sie, ze bedzie jej zle na tym swiecie. My oboje z mezem jestesmy raczej weseli, staramy sie ja wiec zarazic wesoloscia, ale nasza Malinka ciagle jest ponuraczkiem...
      • Gość: weronka Re: wzrost roczniaka IP: *.* 15.01.02, 13:09
        moja córeczk kiedy skończyła roczek miała 72 cm i ważyła 7200. teraz ma 22 miesiące i mierzy 80 cm a wazy 9 kg. jak widzicie jest drobniutka, ale żywa. zaczeła chodzić w wieku 9, 5 miesiąca. teraz to już szaleje. nie martwcie się będzie dobrze
    • Gość: melania Re: wzrost roczniaka IP: *.* 25.01.02, 21:49
      czesc.moj kacperek ma 75 cm i wazy 10770 kg.pozdrawiam.mela
    • Gość: madzia22 Re: wzrost roczniaka IP: *.* 28.01.02, 21:26
      Normalne, normalne.Niczym się nie przejmuj.Dzięki Mela, że wyciagnęłaś watek.Madzia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka