Dodaj do ulubionych

Uczulenie na pampersy

IP: *.* 17.03.02, 17:47
Witam!U mojego 6 - miesięsznego synka pojawiła się wysypka w okolicach siusiaka. Myślę że to uczulenie na pampersy ( bo gdy używam innych pieluszek to jest dobrze )Czy to może znaczyć że moje dziecko ma skłonności do alergii a może to przejsciowa sytuacja? Pozdrawiam jotl
Obserwuj wątek
    • Gość: EwG Re: Uczulenie na pampersy IP: *.* 18.03.02, 14:24
      NIe potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie, ale mój synek (2 lata 2 miesiące - niestety nie siusia jeszcze do nocnika) również reaguje podejrzanie na pampers marki Pampers. Zwykle po dwóch, trzech dniach używania (próbowania po raz kolejny)dostaje wysypki na pupci, w pachwinach(która schodzi po jakimś tygodniu od zaprzestania używania Pampersów). Dodam, że nie używamy pieluszek przez cały czas, tylko na spacery i do spania, poza tym chodzi w tetrze. Mój Misiek jest aleregikiem, choć nie wykryliśmy jeszcze wszystkich alergenów, na które reaguje..Normalnie używamy Huggies (przed tem granatowo-żółtych Rush-Protection, a teraz Freedom) i po nich nic się nie dzieje. Już nawet nie próbuję ich zmianiać na żadne inne, bo wiem czym to się skończy.Ewa mama MichałaPS. Niezależnie od głosów innych (pochwał, jakie to Pampersy ach i och) używaj takich pieluszek, które są dobre dla Twojego dziecka, a nie dla dzieci z reklam.
      • Gość: darek Re: Uczulenie na pampersy IP: *.* 18.03.02, 14:26
        mozę to aloes tak działa
        • Gość: ewkka Re: Uczulenie na pampersy IP: *.* 19.03.02, 09:52
          Moja basia dostaje wysypkę za kazdym razem jeżeli zmienię jej pieluszke na inną niż Huggies.Nie próbowałam tylko Pampers Premium. Wydaje mi się, że jest to wina materiału z którego zrobione są pieluszki. Są zbyt "sztuczne", nie przepuszczaja powietrza i chyba to plus mocz powoduje problemy z pupciami naszych maluszków. Ewa
    • Gość: guest Re: Uczulenie na pampersy IP: *.* 19.03.02, 10:59
      Moja Natalka też była uczulona na pampersy, mogłyśmy używać wszystkie rodzaje jednorazowych pieluch oprócz pampersów. Natalka nigdy nie była i nie jest alergikiem, myśle, że nie masz się co martwić na zapas, po prostu zmień pieluchy.
    • Gość: guest Ciemieniucha IP: *.* 19.03.02, 11:53
      Wiki ma 7 miesięcy i ciągle powracającą ciemieniuche. Próbowałam wszelkich sposobów, żeby się jej pozbyć, ale nie ma skutków. Na głowie ma łuski, jak krokodyl. Żadne oliwienie i zczesywanie nie pomaga. Jeżeli znacie jakieś sposoby to napiszcie.
      • Gość: darek Re: Ciemieniucha IP: *.* 19.03.02, 11:58
        w mądrych książkach napisali, że jak oliwka i czesanko nie daje efektu to niestety wypadałoby aby lekarz obejrzał (kurcze jakie ż/rz) głowkę
        • Gość: guest Re: Ciemieniucha IP: *.* 19.03.02, 12:54
          Sęk w tym, że byłam u lekarza i to on mi kazał smarować oliwką
          • Gość: darek Re: Ciemieniucha IP: *.* 19.03.02, 12:58
            no i co nie pomogło na pół godziny przed kąpielą i potem, wyszczotkować, a czapek nie nadużywasz
      • Gość: 0107 Re: Ciemieniucha IP: *.* 19.03.02, 12:51
        Jest specjalna oliwka na ciemieniuchę - firmy Skarb Matki,można też spróbować oxycortem (tak radzi nasz pediatra)i jak najmniej szczotkować główkę,aby nie pobudzać gruczołów łojowych.Pozdrawiam,Basia.
      • Gość: guest Re: Ciemieniucha IP: *.* 19.03.02, 14:51
        A czym zczesujesz? Mój pediatra doradził aby zczesywać szczoteczką do zębów, bo taka szczoteczka do włosów dla niemowląt jest za miękka. Ciemieniuszka schodziła, choć i tak się odnawiała, ale z czasem było jej coraz mniej. Dodam że moja córeczka zawsze miała bardzo bujne włoski i była to troszkę mozolna "robota", ale cóż... niektóre dzieci już tak mają. :)
      • Gość: Monik_a Re: Ciemieniucha IP: *.* 19.03.02, 22:17
        Ja walczyłam z ciemieniuchą i nic nie pomagało, aż w końcu zaczęłam myć włoski w szamponie dla dzieci ( mimo, że polecają od roku stosować a mała miała dużo mniej ) i po ciemieniusze ślad zaginął :)A od szmponu nic się nie działo, tylko na oczka trzeba uważać i nalewać sobie na rękę maleńką kropelkęPowodzeniaMonika
      • Gość: dziubek Re: Ciemieniucha IP: *.* 20.03.02, 09:13
        Mam przepis na dobre mazidło na ciemieniuchę jak chcesz to daj znać. Pozdrawiam Agnieszka i z nawracajacą ciemieniuchą Zuza.
        • Gość: siwek25 Re: Ciemieniucha IP: *.* 20.03.02, 11:37
          Witaj!Jeżeli jest skuteczny tak jak piszesz, to możesz mi go podać, może akurat mojej córci pomoże. A tak wogóle to bardzo wam wszystkim dziękuje za rady.
          • Gość: dziubek Re: Ciemieniucha IP: *.* 20.03.02, 12:12
            Podaję skład:Acidi salicylinAcidi bonici aa 2,0LanoliniVaseliniGlycerini aa 20,0M. f. ung.Można ją zrobić bez recepty ale kosztuje ok. 50 zł, na receptę 5 zł. Smaruje się grubo godzinę przed kąpielą. Ja osobiście smaruję głowę rano i zakładam czapeczkę na cały dzień. Po 4 dniach znika. Główkę czeszę grzebykiem i szczotką. Zuzi ciemieniucha nawraca dlatego że jest alergikiem. Jak coś zje nieodpowiedniego to dostaje wysypkę na główce a z tego zaraz robi się ciemieniucha. Więc stosuję tą maść już dość długo i jak do tej pory mnie nie zawiodła. Pozdrawiam Agnieszka z Zuzą.Jeżeli w jakimś składniku maści zrobiłam błąd z góry przepraszam (czasami trudno się doczytać)ale w aptece nie powinni mieć trudności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka