Dodaj do ulubionych

...ząbki...

IP: *.* 01.06.02, 21:37
mojej Zuzi pierwszy zab "wyklul" sie jak miala 4 miesiace teraz ma prawie 10 a zebow 8 zastanawiam sie czy to mozliwe aby braly sie na swiat zeby trzonowe?zaczela sie strasznie slinic i gryzie co popadnie a najchetniej... swoje paluszkii jak dbac o te 8 perelek???
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ...ząbki... IP: *.* 01.06.02, 22:07
      MOJ MIKOLAJ MA 13.5 MIESIACA I MA ROWNIEZ 8 ZABKOW.W TYM 2 DOLNE TO ZABKI TRZONOWE.TO NORMALNE ZE DZIECKO WKLADA PALUSZKI I GRYZIE JE.W TEN SPOSOB INFORMUJE NAS ,ZE COS JE TAM "UWIERA",SWEDZI,BOLI A ZARAZEM PROBUJE SOBIE ULZYC.A CO DO HIGIENY ZABKOW POWINNAS JAK NAJSZYBCIEJ ZACZAC O NIE DBAC,ZEBY ZA ROK CZY DWA NIE ZOSTALY Z NICH POLAMANE KORZONKI.SA SPECJALNE,MALUTKIE SZCZOTECZKI DO MYCIA ZABKOW DLA NIEMOWLAKOW,BARDZO MIEKKIE.NA SZCZOTECZKE WYSTARCZY NALOZYC ODROBINKE PASTY(TAKIEJ SAMEJ JAKIEJ TY UZYWASZ,NIE SUGERUJ SIE NOWOSCIAMI-PASTAMI SMAKOWYMI DLA DZIECI).ALE NAPRAWDE ODROBINKE, TYLKO NA CZUBEK SZCZOTECZKI I SZORUJ ZABKI NA POCZATEK WYSTARCZY TYLKO RAZ DZIENNIE PO OBFITYM OBIADKU.POWODZENIA.
      • Gość: amila Re: ...ząbki... IP: *.* 01.06.02, 22:26
        a jak polknie paste????przeciez jej nie wypluje....
        • Gość: guest Re: ...ząbki... IP: *.* 02.06.02, 11:34
          BEZ OBAW .JESLI NALOZYSZ A DOKLADNIE TYLKO" MUSNIESZ " ODROBINKE PASTY NA SZCZOTECZKE NIE POLKNIE .MOZESZ PALCEM ROZPROWADZIC PO CALYM WIERZCHU SZCZOTECZKI.JEST TEZ FLUOR W KROPELKACH.3 KROPELKI DWA RAZY DZIENNIE.TO ROWNIEZ MA ZAPOBIEGAC PRUCHNICY.STOSUJE GO OD NIEDAWNA, ALE JEST BARDZO POLECANY PRZEZ TUTEJSZYCH STOMATOLOGOW.MIESZKAMY W DANII.WARTO SPROBOWAC.
          • Gość: guest Re: ...ząbki... IP: *.* 02.06.02, 18:42
            czescsmiletroszke z obawa podeszlam do propozycji twojej rozmowczyni bo moja stomatolog odradzila podawania pasty tak malemu dziecku bo przeciez dziecko szybciej zje ja niz wyczysci ta drobinka zabki..A najwazniejsze aby noca kiedy karmisz dzieciatko(jak rowniez w dzien gdy nie podajesz szczoteczki do "przegryzienia" brzdacowi) przecierac zwyklym gazikiem te zabkismile)powodzenia
          • Gość: guest nie na temat, do alex IP: *.* 10.06.02, 00:16
            nie używaj, bardzo proszę samych dużych liter, trudno jest mi czytać taki post. dziękujęMagdalena mama Jasi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka