Dodaj do ulubionych

GORACZKA-OD SLONCA?

IP: *.* 21.06.02, 14:19
Maly dzisiaj po spacerze dostal goraczki 38C. Nie bylismy dlugo na sloncu a on byl caly czas w czapce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia1 Re: GORACZKA-OD SLONCA? IP: *.* 21.06.02, 16:24
      Może od słońca, a może również być to np angina, o którą latem bardzo łatwo. Nie martw się na zapas, tylko obserwuj i obniżaj gorączkę (np rób okłady z chłodnej wody). Jutro powinnaś już coś wiedzieć, może już cosik się "wykluje". Trzymaj się!Pozdrawiam Gosia
    • Gość: kabat Re: GORACZKA-OD SLONCA? IP: *.* 24.06.02, 06:49
      Małe dzieci wogóle nie powinny przebywać na słońcu /w czapce czy bez/ Poza tym w upalne dni dziecko nie powinno wychodzić z domu między 11 a 15, jest wtedy bardzo gorąco i niebezpiecznie dla dziecka /tak twierdzą pediatrzy/Poza tym może żeczywiście mały choruje i gorączka nie jest sprawą pobytu na słońcu. Głowa do góry, może nie będzie tak źle, dawaj mu dużo picia i troskliwie opiekuj się. Mój Maciek też chorował i wiem co to jest.pozdrawiamLidka
    • Gość: guest Re: GORACZKA-OD SLONCA? IP: *.* 24.06.02, 08:03
      To jednak angina.
      • Gość: Gosia1 Re: GORACZKA-OD SLONCA? IP: *.* 24.06.02, 09:16
        No to współczuję Maleństwu, Beti! :cry: Gardło boli jak sto diabłów. Biedne Małe.......Całuski Gosia
    • Gość: Vialle Re: GORACZKA-OD SLONCA? IP: *.* 24.06.02, 13:05
      a we wszystkich ksiazkach pisza ze do 38,5 to jeszcze nie jest goraczka - czy to mnie sie cos pozajaczkowalo? Moj maly mial kiedys - raz jeden - podwyzszona temperature i to bylo cos ponad 38 stopni, na co nasz lekarz powiedzial przez telefon ze to u dziecka jeszcze nie jest goraczka. Maly mial wtedy chyba z pol roku - moze to chodzilo o niemowlaka?
      • Gość: flaska Re: GORACZKA-OD SLONCA? IP: *.* 24.06.02, 21:38
        Vialle !a mnie uczyli tak :do ok. 3 lat -normalna temp to do 37,5 , ale jesli dziecko ma zawsze zbliżoną ( znam jedno ktorego norma do dwoch lat to było ok 37,2).ale jeśli normalnie ma te 36,6 to powyżej 38 trzeba już obniżać .Ale moze to "stara szkoła " ;) , a twój lekarz z nowymi poglądami ?ewa
        • Gość: Vialle Re: GORACZKA-OD SLONCA? IP: *.* 25.06.02, 11:06
          a moze jestem gapa po prostu i te ksiazki o ktorych mysle pisza, ze powyzej 37,5 (a nie jak mi sie wydawalo 38,5) jest goraczka. Ot i co. I jak mi taus przypomnial, to kiedy maly byl chory to mial 37 z hakiem a nie 38. Mea culpa, przepraszam wszystkich ktorym zamacilam. To moje dziecko wydaje mi sie takie duze juz, ze nawet 38 stopni mnie nie przeraza :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka