IP: *.* 22.06.02, 21:02
Witam jestem Ewka i mam 5-cio miesięczną córunię. Na spacerze bardzo poci jej sie główka, cała poduszka jest mokra. Zwłaszcza w te upalne dni, zdejmuje jej nawet czapkę w wózku, ale to nie pomaga. Boję się, że ją w końcu owieje.Poradźcie coś....
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: post IP: *.* 22.06.02, 21:35
      błażejowi też się pociła główka (nigdy latem nie miał czapki w wózku), nie dawałam poduszki pod główkę, bo sobie uświadomiłam, że sama w skwar nie chciałabym leżeć na poduszce :-);kiedy dziecko leży na poduszce nie ma przepływu powietrza, spróbuj córcię ułożyć na pieluszce tetrowej złożonej np na cztery, wtedy powietrze swobodnie przepływa między podłożem a główką i główka nie poci się - a jeżeli już, to na pewno znacznie mniejpozdrawiam,magda
      • Gość: Horska Re: post IP: *.* 23.06.02, 08:19
        U mnie jest podobny problem i skorzystam z rady Fasoli.Dzięki :bounce:
      • Gość: Sylusia Re: post IP: *.* 23.06.02, 08:21
        Witaj!Naszemu małemu też poci się główka choć zawsze staram się go ubierać lekko(niektórzy twierdzą że zbyt lekko), a na główkę wkładamy czapeczkę- kapelusik gdy jedziemy w słońcu(bo inaczej się nie da).Słyszałam opinię, że główka może się pocić, gdy dziecko dostaje za dużo witaminy D,Ale czy to prawda???
    • Gość: juliiaa Re: post IP: *.* 23.06.02, 20:59
      czesczapytaj sie lekarza czy podajesz wlasciwa dawke D3pozdrawiam
    • Gość: martusek Re: post IP: *.* 24.06.02, 16:01
      Wyjmij poduszkę z wózka!
    • Gość: Ewunia.z Re: post IP: *.* 24.06.02, 18:37
      Witam mam synka ,który ma 7m-cy.Nigdy nie miałam takiego problemu,może dlatego, że nie używam poduszki do wózka,ani do łóżeczka.Pod główkę daję pieluszkę z tetry.W nocy zmieniam ją ,jak jest mokra na suchą.W takie upały jakie są teraz poduszka nie wydaje się być potrzebna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka