Dodaj do ulubionych

spadek wagi

IP: *.* 01.08.02, 22:09
Moje dziecko zaczęło samodzielnie chodzić od miesiąca. Półtora miesiąca temu ważyłam go i ważył 10,300 a teraz waży 10,100. Czy ten spadek wagi jest uzależniony od samodzielnego chodzenia? Czy zdarza się to dość często u dzieci które zaczynają chodzic?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: spadek wagi IP: *.* 02.08.02, 08:19
      Ważyłam Dianę prawie 3 mies. temu i ważyła wtedy 11 kg, a teraz też waży 11 kg. Lekarka zbytnio się tym nie przejęła. Ja myślę, że to jest właśnie efekt zwiększonej aktywności ruchowej. W tym okresie Diana nauczyła się chodzić.Pozdrawiam,Ludek
      • Gość: brytnej Re: spadek wagi IP: *.* 02.08.02, 08:44
        Czesc!To normalne,dziecko chodzace zuzywa wiecej energii,wiec albo chudnie albo nie przybiera na wadze.U mnie jest to samo-moj synek od 2 m-cy wazy 12kg ,a zaczal chodzic miesiac temu.Pozdrawiam-Basia
        • Gość: guest Re: spadek wagi IP: *.* 02.08.02, 09:29
          Potwierdzam powyższe, wiadomo, że jak dziecko więcej się rusza, to więcej spala.I jeszcze jedno: jeśli to tylko tak niewielka różnica w wadze to może być to spowodowane tym, że wcześniej dziecko ważyłaś po jedzeniu i przed siusianiem, a teraz odwrotnie, więc może tak być, że nie spadła z wagi, lecz się na niej po prostu trzyma
    • Gość: joannaz Re: spadek wagi IP: *.* 02.08.02, 10:19
      U mnie (tzn u Zofii) też było podobnie. Mając roczek ważyła 11 900 po 2, 5 miesiąca intensywnego przemieszania się na dwóch kończynach ważyła 11 500.PozdrawiamJoanna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka