Dodaj do ulubionych

PROSZE O POMOC!

IP: *.* 05.08.02, 03:22
Drogie mamy Sama nie wiem jak zaczac. Mieszkam za oceanem i mam malego synka. Moje malzenstwo okazalo sie straszna katorga i cierpieniem. Dla dobra malego zdecydowalam sie uciekac do kraju. W zwiazku z tym bardzo prosze powiedzcie mi czy moge liczyc na jakas pomoc od panstwa. Wytlumacie mi co to sa zasilki rodzinne (chyba tak sie to nazywa?) czy sa jakies inne dotacje dla samotnych mam? WIem ze jest straszna sytuacja jesli chodzi o zatrudnienie ale moze ktoras z was wie o jakims wolnym etacie. Az strach mi pomyslec jak ja mam teraz tego malego szkraba utrxymac. MAz w zamian za to ze zatrzymam dziecko zabral mi wszystko. Samochod, pieniadze i nie uwierzycie jego slowom "mozesz zabrac dziecko jak zostawisz mi komputer" Jestem z wyksztalcenia mgr ekonomii ale pracy sie nie boje moge nawet sprzatac. Acha bede mieszkala w SZczecinie. Prosze, blagam pomozcie mi.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: PROSZE O POMOC! IP: *.* 05.08.02, 05:59
      Obawiam się, że na wiele nie możesz liczyć, bo nie byłaś tu zatrudniona. Jedynie pomoc społeczna może da Ci jakiś niewielki zasiłek, ale to są grosze. Jeżeli znasz dobrze angielski to napewno sobie poradzisz, bo teraz przed wejściem do Unii ludzie potrzebują się uczyć języka. Mój mąż po upadku naszej firmy tak nas ratował. Mieszkam w Krakowie, ale sytuacja jest podobna w całym kraju i może lepiej jak zostaniesz tam tylko się przeniesiesz do innego stanu. Tak czy inaczej trzymam kciuki. kalpa
    • Gość: guest Re: PROSZE O POMOC! IP: *.* 05.08.02, 09:14
      czescniestety bardzo ciezko jest o prace w szczecinie..mieszkam tutaj i wiem mniej wiecej o co chodzi..jezeli potrzebujesz wsparcia tu na miejscu sluze ci ramieniem i dobrym slowem..a tak poza tym to czy nie mozesz liczyc na wsparcie rodziny?....ktora moglaby ciebie poratowac (chociaz tak na poczatek) finansowo?..mam nadzieje ze wszystko sie ulozy po twojej mysli!co do pieniedzy "darowanych" od panstwa to nie licz na wiele , niezbyt sie w tym orientuje..nie powiem ci jak je uzyskac..ale wiem ze to sa marne pieniadze i napewno z nich nie utrzymsz dziecka a tym bardziej siebiesadnoooooo strasznie ciebie pocieszylam..wybacz mi jezlei nic nie pomoglam ale poprostu mam nadzieje ze ci sie ulozy tam na miejscu..pewnie mnie zlinczuja..ale jezeli nie masztu bliskich to nie masz poco wracac....pozdrawiam!
    • Gość: eBeata Re: PROSZE O POMOC! IP: *.* 05.08.02, 09:26
      W Szczecinie masz mieszkanie, czy będzuiesz musiała wynająć. Jeżeli nie możesz liczyć na pomoc rodziny, to chyba jednak bym przynajmniej na początku została w Stanach. Tam masz szansę na to, że utrzymasz się z dzieckiem. A co z alimentami???? Na dziecko, na Ciebie???
      • Gość: guest Re: PROSZE O POMOC! IP: *.* 05.08.02, 18:01
        Najlepiej zrobisz, jak zamieścisz swój post na forum "samodzielna mama", tam na pewno dziewczyny są bardziej zorientowane w temacie. Na pewno coś Ci poradzą, choć faktycznie w Polsce ciężko...Trzymam kciuki!Nie daj się!!! :hello:Kicia
    • Gość: w Re: PROSZE O POMOC! IP: *.* 05.08.02, 20:16
      Napisz moze w jakim kraju mieszkasz. Po Twoim poscie wnioskuje, ze w albo w Stanach albo w Kanadzie. Nie wiem jak takie sparawy wygladaja w Stanach, ale w Kanadzie sa instytucje, ktore pomoga Ci znalezc tanie mieszkanie, dadza zasilek i udziela wszelkiej pomocy, lacznie z wyegezekwowaniem od meza tego co Ci sie nalezy, darmowy prawnik itd. Jezeli checesz wiecej informacji to mozesz napisac do mnie na priva.Pozdrowienia
    • Gość: guest Re: PROSZE O POMOC! IP: *.* 05.08.02, 21:03
      Jak przyjedziesz do Szczecina skontaktuj się ze mna - coś pomyslimy. Czekam i życzę powodzenia. Aha też mieszkam w Szczecinie :))Pozdrawiam bajbus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka