Dodaj do ulubionych

Mam specyfik

IP: *.* 12.08.02, 16:40
Cześć dziewczyny, chciałam się podzielić swoją radością. Przez ostatnie miesiące męczyłam się w nocy a raczej męczyłyśmy się razem z moją córeczka, ona nie mogła spać bo coś jej dolegało a ja bo płakała, po piątkowej nocy poszłam do lekarza i dostałam receptę na skuteczny specyfik. Moja mała obudziła się tylko raz i potem spała całą noc. Ależ jestem szczęśliwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Mam specyfik IP: *.* 12.08.02, 17:25
      A cóż to za cudo?????????? Uchyl rąbka tajemnicy. Mija
    • Gość: agniesia1 Re: Mam specyfik IP: *.* 12.08.02, 19:09
      podaj skarbie nazwę tego leku,cóż to za cudo?? i na co konkretnie ????Bo jestem bardzo ciekawa gdzyż mój synek też się w nocy budzi.Pozdrawiam :bounce:
      • Gość: guest Re: Mam specyfik IP: *.* 12.08.02, 19:42
        Oj czekamy, czekamy na nazwę tego cuda ? Może i mi się uda po roku w końcu przespać noc ;)Ania
    • Gość: guest Re: Mam specyfik IP: *.* 12.08.02, 20:30
      Re:Mam nadzieję że pomoże również wam i waszym dzieciom.To jest lek na receptę(robiony), więc oprocz nazwy podam również skład. Nazywa się Olixt, skład: frae bellodonnae gh III, godeini ph aos,ephedrini hydraoo, hydroxyzini lig 30.0, ag dest ad 150.0, mam nadzieję że dobrze napisałam bo ta Pani Doktor ma typowo lekarskie pismo najwyżej jeżeli będzie problem to mogę zeskanować kartkę, Napiszcie czy pomogło i życzę powodzenia. Asia i Wera
      • Gość: TOLA Re: Mam specyfik IP: *.* 12.08.02, 21:21
        Nie wiem czy to najlepszy sposób na uspokojenie. Ja bym takiej mieszanki i takich leków nie podała dziecku, zwłaszcza niemowlakowi. Ale myślę że lekarz wiedział co przepisuje i jeżeli sytuacja stawała się naprawdę ekstremalna a dziecko nie jest już niemowlakiem - to może.Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy bez środków uspokajających. Ola i Piotruś (7 m. i też budzi się w nocy)
    • Gość: janeczka Re: Mam specyfik IP: *.* 12.08.02, 22:52
      Nie podawaj tego!!!!!!!!!!!!!!Uzależniona w dzieciństwie janeczka.psna widok hydroksiziny robi mi się obecnie niedobrze i pobiłabym tego, kto chciałby mi to dać. Proszę nie podawaj.Już lepsza jest herbatka z melisą albo melisal-ale też nie za często.
    • Gość: AneczkaG Re: Mam specyfik IP: *.* 12.08.02, 23:11
      Asiu, wydaje mi się tu kluczowe pytanie: dlaczego Twoja córeczka nie mogła spać?Bo prawde powiedziawszy to jest straszne świństwo, ten specyfik. frae bellodonnae (balladonnae?) pokrzyk wilcza jagoda (wiecie co to za ziółko?), zawiera min. atropiną itp alkaloidy (jak ktos miał zakraplane oczy do bad. okulistycznego atropiną, to wie, jak się po tym czuje; godeini ph aos (codeini?) kodeina, alkaloid opium... hmmephedrini hydraoo - efedryna, pomijam już fakt, że działa pobudzająco na ośrodkowy układ nerwowy - więc czemu na problemy ze snem?hydroxyzini lig 30.0 - hydroxizina, środek nasenny, może łagodny, ale niestety uzależnia. Nie dziwię się, że spała :(Asiu, ile ma Twoja córa? Bo wiesz, ja bym mojej chyba tego nie dała (ma 2 lata)Aneczka
      • Gość: janeczka Re: Mam specyfik IP: *.* 12.08.02, 23:33
        Aneczka-takie teoretyczne pytanie do lekarza-skąd w aptekach biorą wilczą jagodę? Bo to chyba ta sama, ktora rośnie w lasach-trucizna-jagódki niebudki. Rodzice zawsze nas upominali, żeby nawet listków nie dotykać.A ja myślałam, że lekarka, która mojemu dziecku przepisała luminal, ma nie po kolei w głowie...A tu taka historia...Każdy spałby po takim specyfiku.
        • Gość: Carmela Re: Mam specyfik IP: *.* 13.08.02, 10:36
          ueh luminal nam przy kolkach uratowal zycie ale dawal skutki juz przy 1/4 czopeczka tego dla dzieci
        • Gość: AneczkaG Re: Mam specyfik IP: *.* 13.08.02, 12:23
          Janeczka, a skąd biorą mietę, dziurawiec i inne zielska? Pewnie zbierają, suszą, robią różne nalewki, napary, wyciągi itp. Jest mnóstwo leków, które są oparte na bazie roślinej. Do czego dokładnie używa się nalewki z wliczej jagody - musze doczytać, moża zdążę do wieczora. Ale na pewno się stosuje. Mnie tylko zastawia dawanie jej (w w/w miesznace) maluszkowi. Ale doczytam, może sie czegoś nowego dowiem???Aneczka
    • Gość: magusia Re: Mam specyfik IP: *.* 13.08.02, 11:05
      Asia! Lepiej nie eksperymentuj! Tak jak wcześniej napisały emamy mikstura ta jest mieszanina silnych środków uspopkajających i psychotropowych a w dodatku dla niemowlaka...Kiedyś moja bardzo zdesperowana koleżanka-internista wraz ze swoją mamą -farmaceutką podały dziecku krople o słabszym składzie-Natrii bromidi, natrii citrici, T-rae belladonnae, aq dest. podobno działa ale przyznam się szczerze że choć mialam możliwość nie wypróbowałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka