Dodaj do ulubionych

Plama na nóżce!!!

IP: *.* 15.08.02, 10:34
Na nóżce mojego 9 miesiecznego synka pojawiła sie jasna plama, ostatnio opaliły mu się nóżki a to miejsce zostało białe wogóle nie zmienia koloru, a napewno nie jest to z powodu źle zozprowadzonego kremu z filtrem. Czy ktoś wie co to może być?? Czy iść do lekarza?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Plama na nóżce!!! IP: *.* 15.08.02, 18:01
      Mojej koleżanki córeczka ma taką plamkę od niedawna na rączce (ma 17 m-cy). Była u lekarza i lekarz powiedział, że to oznaka bielactwa i nic z tym się nie robi, trzeba czekać - albo zniknie albo zacznie sie powiększać. Najprawdopodobniej pojawiło się to wskutek niedokładnego smarowania kremem i w ogóle wystawiania dziecko na słońce. Jej lekarz powiedział, że dziecko powinno być białe, bo słońce w niczym mu nie pomoże, a może zaszkoszić. :hello:PozdrawiamAnia
    • Gość: AneczkaG Re: Plama na nóżce!!! IP: *.* 15.08.02, 21:35
      Ja mam taką plamę na łydce i drugą, większą, ale wychodzi tylko po opalaniu na brzuchu. Mam tak od dziecinstwa, żyję, nie umarłam, więc to tylko defekt kosmetyczny.
    • Gość: magusia Re: Plama na nóżce!!! IP: *.* 16.08.02, 11:13
      MagdaPrawdopodobnie jest to oznaka bielactwa. W miejscu białej plamki brak jest melaniny - barwnika który odpowiedzialny jest za " opalanie". Defekt taki jest uwarunkowany genetycznie i na pewno nie jest wynikiem złego stosowania kremów przeciwsłonecznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka