Dodaj do ulubionych

Siusia w nocy

IP: *.* 19.08.02, 13:58
Mikołaj 2,5 roku załatwia się do nocnika bardzo ładnie, ale niestety tylko w dzień.W nocy kilka razy się zsiusiał, więc zakładam mu pieluchę.Ile to może potrwać - taka umiejętność panowania nad siusianiem także w nocy? Bo chyba nie wchodzi w grę niezakładanie pieluchy - na pewno się zsika i leży później mokry.Zdarzały mu się też suche noce, ale jednak mokre częściej...Budzenie dziecka w nocy na siku też chyba nie wchodzi w grę?Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Siusia w nocy IP: *.* 19.08.02, 15:17
      budzenie w nocy nie ma sensu. ja to wypróbowałam. mały się tylko denerwował a jak go nie obudziłam po 2 tygodniach to i tak zasiusiał łóżeczko. ma już 3 lata i śpi w pampersie. i do tego dorośnie!
    • Gość: Bożena Re: Siusia w nocy IP: *.* 19.08.02, 15:47
      Moja ma również 2,5 roku i też jej się zdarzy zsiusiać w nocy do lóżeczka. Ja natomiast wysadzam ją na nocnik około godz. 22 zależy kiedy poszła spać i zdaje to egzamin. Marysia podczas tego nocnego siusiania nawet się nie obudzi - wysiusia, a nawet czasem nie.Pampersa za żadne skarby nie chce już ubrać - mówi, że jej przeszkadza i koniec.Czasem w południe sama obudzi się do siusiania, a późnej ponownie zasypia. Skrzynia mama Marysi.
    • Gość: Mariola4 Re: Siusia w nocy IP: *.* 21.08.02, 22:50
      Mój (też Mikołaj) niestety spał w pampersie do 4 lat. Byłam już bardzo zdeterminowana. Śpiąc bez niczego, potrafił zmoczyć łóżko kilka razy w ciągu nocy. Wróciłam do pieluszek tetrowych na noc zakładanych razem z ceratką( aby poczuł że sika i jest mu mokro). Nie jestem do końca przekonana co w końcu pomogło. Skończyl 4 latka i nie chciał już żadnej pieluszki. Teraz zdarza mu się posikać w nocy , ale coraz rzadziej. Znam natomiast dziecko , które nawet usiąść nie chciało na nocniku do 3 lat. Potem usiadło i w ciągu jednego dnia pieluszki stały się nie potrzebne (nawet w nocy). Inna 3-letnia dziewczynka nie potrzebuje pieluszek w nocy, za to w ciągu dnia robi kupkę w majtki i na stojąco.Nie wiadomo co lepsze. Cierpliwości życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka