Dodaj do ulubionych

Goła główka...

IP: *.* 22.08.02, 14:43
Dziewczyny! Ze zgrozą obserwuję niemowlaczki na spacerach BEZ nakrycia głowy, w pełnym słońcu...A temperatura, wiadomo, podchodzi pod 30 stopni. Albo leżą i śpią w wózku bez ochrony przed słońcem ( typu daszek czy parasolka ) a właśnie dochodzi południe... Dzisiaj nawet mój mąż zawołał mnie do okna bo naprzeciwko wystawiono kilkumiesięczne niemowlę, śpiące w wózku prawie bez ubrania i oczywiście bez czegokolwiek na głowie na pełne słońce ( spał sobie na balkonie...) Ja byłam chwilę wcześniej na naszym balkonie i uciekałam szybko bo nie miałam prawie czym oddychać...Wiem, że były kiedyś już wątki dotyczące przegrzewania maluszków, ale coś na główce to konieczność - udary cieplne naprawdę się zdarzają.... Pozdrawiam - Myszka
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta24 Re: Goła główka... IP: *.* 22.08.02, 15:49
      Masz w zupelności rację. Ja dzisiaj będac na placu zabaw z moim synkiem tez zaopserwowalam, ze większość dzieci chodzi bez nakrycia głowy. A co mnie najbardziej zaskoczyło to, to że wywiązała się dyskusja wśród mam, dotycząca uczulenia na slońce, ale żadna z nich nie zalożyła dziecku czapki. Co za bezmyślność!!!!!!!
      • Gość: guest Re: Goła główka... IP: *.* 22.08.02, 17:50
        Moje dziecko (18 mcy) po ok. 2 s. od nałożenia hustki ją zdejmuje. Nie ma możliwości, żeby ja dłużej trzymało na głowce - zabawa jest w kółko ja wkładam ono zdejmuje i tak w kółko. Każdy rodzaj czapki jest szybko likwidowany. Powiem szczerze, że się podałam ... Ania
        • Gość: guest Re: Goła główka... IP: *.* 23.08.02, 06:45
          U mnie sytuacja wygląda podobnie jak u Ani, z tym, że mój synek ma 10 m.Chustki, czapeczki, wiązane z przodu, z tyłu zrywane są z wściekłością z głowy, nie mam sposobu na niego. Ale zawsze jest chroniony przed słońem. Nawet jak go niosę na rękach, to trzymam też parasolkę :crazy: (połączenie dziecko na rękach + parasolka =męczarnia :lol:)Ale rzeczywiście to co wyprawiają matki z dziećmi to woła o pomstę do niebaPozdrawiam Agnieszka
        • Gość: ez Re: Goła główka... IP: *.* 23.08.02, 08:24
          Proponuję kapelusz zawiązywany troczkami z przodu tylko zawiązać z tyłu. Asia mimo całej inwencji twórczej z jaką ściąga czapki tej się poddała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka