Dodaj do ulubionych

Problemy z Józiem

IP: *.* 23.08.02, 13:39
Moje Drogie !!Moje dziecko ma 3 latka. Problem polega na tym,że mój Mały Józio wali 3 razy z dyńki w ścianę na powitanie Tatusia, który codziennie wraca z pracy. Poradźcie co mam robić, bo na czole Józia nie ma już więcej miejsca na nowe szwy.Jadzia.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Problemy z Józiem IP: *.* 23.08.02, 15:04
      może niech chodzi w kasku??
    • Gość: Patyk Re: Problemy z Józiem IP: *.* 23.08.02, 15:20
      Moja Droga!Może po prostu wyklej ściany w mieszkaniu gąbką (no i oczywiscie sufit też, jakby Mały Józio nauczył się wysoko skakać...) :what:Patyk
      • Gość: guest Re: Problemy z Józiem IP: *.* 23.08.02, 15:41
        Ja tu z poważnym problemem, a wy sobie jaja robicie.Jadzia.
    • Gość: barbaraw Re: Problemy z Józiem IP: *.* 23.08.02, 15:55
      Przepraszam ale co to znaczy z "dyńki" bo nie spotkałam się nigdy z takim określeniem. Domyślam się jedynie z kolejnych postów, że chodzi o głowę.A może Twój mały gdzieś to widział albo trzeba się zagłębić bardziej w przyczynę takiej sytuacji. Bo zastanawiam się czy to objaw takiej radości czy może /mam nadzieję , że absolutnie NIE!!!/ strachu. Bo przecież chyba go to musi jednk trochę boleć. Tym bardziej , że piszesz o szwach na czole.Bardzo Ci współczuję, myślę, że może z wiekiem to przejdzie.Pzdrawiam Basia.
    • Gość: agniesia1 Re: Problemy z Józiem IP: *.* 23.08.02, 16:33
      mówiąc szczerze bardzo mnie ten post rozbawił. Ale ty faktycznie masz problem .może on to gdzies podpatrzył?? musisz go pilnować jak tatuś będzie wracał z pracy i pilnować aby nie uderzał głową
      • Gość: guest Re: Problemy z Józiem IP: *.* 24.08.02, 12:27
        Mój Mateusz też stuka głową ,ale o podłogę , gdy płacze np. z powodu wyżynających się ząbków. Nie bardzo wiem jak go tego oduczyć, ale staram się go zawsze jakoś uchronić i nie pozwalam mu tego robić.Przecież Ty jesteś jak mąż wraca, więc złap małego i odwróć jego uwagę, lub zagadaj go. TTm bardziej ,że Twój Józio ma już 3 latka i można mu coś wytłumaczyć.A my mamy dopiero 16 miesiecy.Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Problemy z Józiem IP: *.* 24.08.02, 13:50
      Droga Jadziu!Nasz Heniu robił dokładnie to samo, ale nam się udało wyeliminować przyczynę. Po prostu tatuś już nie wraca do domku, bo zamieszkał z inną panią, a Heniowi smarujemy czółko maścią, aby usunąc blizny od szwów.Pozdr. Pela.
    • Gość: Urszula1 Re: Problemy z Józiem IP: *.* 25.08.02, 10:04
      Myślę , że to jego sposób zwrócenia na siebie uwagi. Może na początku to Was rozśmieszyło, albo od razu wpadl w wasze ramiona, " bo taki biedny". I zapamietał to jako sposób- "walne sie w głowe to mama i tata się będa tylko mną zajmować" Spróbuj, ale może być Ci bardzo ciężko - w miare mozliwości to zachowanie zignorować lub rozzłościć sie na niego, zostawić samego.. I mąż też. Wtedy maluch sie nauczy, że w ten sposób nie zyska uwagi rodziców i zaprzestanie. Za to nagradzajcie długimi pieszczotami, każdy inny sposób powitania.Takie udeżenia w głowę mogą być niebiezpieczne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka