Dodaj do ulubionych

"Daj mi gumę!!!!!"

IP: *.* 29.03.03, 18:48
-słyszę po kilka razy dziennie. (chciałam z edziecka wysłać, ale się nie da - najwyżej moderator przerzuci) Mój syn (3.9) żuje gumy gdzieś od roku - bezcukrowe "orbitki" na kilogramy, najchętniej silnie miętowe (i kto powiedział, że różowe i pomarańczowe są dla dzieci???). Zawdzieczam to sąsiadowi, do którego powinnam raz w miesiącu o transport się zwracać. Tylko o jedno się martwię - cz małemu to nie zaszkodzi (JUŻ nie połyka). Ktoś się zna na działeniu tego, co jest w składzie gum?
Obserwuj wątek
    • Gość: Siunia Re: "Daj mi gumę!!!!!" IP: *.* 30.03.03, 01:10
      Kiedyś na jakis gumach była informacja, że "nadmierne spozycie grozi rozwolnieniem" :lol:Ale to chyba nic takiego ;)- Siuniaps. obejrzyj dokładnie opakowanie, może to nawet na "orbitkach" było
    • Gość: Dorota25,5 Re: "Daj mi gumę!!!!!" IP: *.* 30.03.03, 19:39
      Moja Julia gume traktuję jak rarytas.Codziennie żuje kilkanaście razy gumę.Nie jestem temu przeciwna bo dba przez to o higiene jamy ustnej i zęby.Pozdrawiam mama żujacza nałogowego :-)
    • Gość: kocurek Re: "Daj mi gumę!!!!!" IP: *.* 30.03.03, 22:15
      Mój te owocowe gumy traktuje jak Mambę - pociamka i połyka, natomiast do żucia są tylko te miętowe :what:Podobno po bardzo częstym, nałogowym żuciu gumy robi się >mocna< (nadmiernie wyrośnięta) "szczena", jak u większości (?)Amerykanów. Ciekawe, czy to prawda?Słyszałyście kiedyś o czymś takim?
      • Gość: ebe Re: "Daj mi gumę!!!!!" IP: *.* 31.03.03, 09:33
        He he he, :bounce: a mój oprócz żucia jeszcze potwornie dużo gada. No po prostu buzia się nie zamyka. Zazwyczaj "ciamka" i gada. Ciekawe, jak będzie wyglądał...He he, jak terminator? Pozdrawiam
    • Gość: kasiagleb Re: "Daj mi gumę!!!!!" IP: *.* 31.03.03, 16:10
      moj syn (prawie 3 lata) tez od niedawna zuje orbity dla dzieci i to na zalecenie stomatologapo podaniu zelaza dopadla nas niestety prochnicalekarka kazala podawac je po kazdym jedzeniu na 15 minutinaczej grozi to nadmiernym wyrobieniem szczekia tak wydziela sie duza ilosc sliny, ktora rozpuszcza kwasyktore pojawiaja sie w buziaku po jedzeniuale na opakowaniu jest ostrzezenie ze nadmierne spozywaniemoze zakonczyc sie biegunkawiec niech zuje tylko z umiaremja dziele kazda gume na 2 kawalki, a jak Jas nie widzito nawet na trzy!!!pozdrawiamKasia
    • sylwia-wesola1 Re: 'Daj mi gumę!!!!!' 03.04.03, 10:53
      Witam!
      Mój Żuczek też ciągle żuje (3,3). Uwielbia te orbitki, szczególnie owocowe.
      Niestety za dużo nie może, bo w jego przypadku zgadza sie to co piszą na
      opakowaniu o rozwolnieniu. Więc dostaje jakieś trzy gumy dziennie, ale i tak
      jest bardzo szczęśliwy.
      Pozdrawiam wszystkie mamy i ich żujące pociechy smile)
      Sylwia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka