Dodaj do ulubionych

Gra MEMORY

19.02.07, 15:06
Macie może taką grę? W jakim wieku można już kupić i dziecko potrafi się nią
bawić?
Pomóżcie błagam big_grin
Obserwuj wątek
    • edyta7705 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 15:18
      hej mój maluch ma dwa latka i bawi sie memo ale obrazki ma obrócone normalnie i
      po prostu wysukuje pary - uwielbia tak się bawić. Niedługo przyjdzie czas na
      zakrycie obrazków
      • magdamroziuk Re: Gra MEMORY 19.02.07, 15:22
        Zależy od dziecka. Mój dostał na drugie urodziny i bawił się po prostu
        obrazkami, pary wyszukiwał, ale grać wg reguł do tej pory nie chce (3 lata) -
        nudzi go po jednej kolejcesad
        • leo3 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 15:28
          Mam zamiar kupić coś sensownego dziecku na 2 urodziny. A to kojarzy mi się z
          moim dzieciństwem i ulubioną zabawą big_grin
          Dziekuję Dziewczyny!
          • agatelek2 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 16:10
            Moje tez ją mają i córa 2letnia jak i 3 letni syn ją uwielbiają ale bawimy się
            tak jak jedna z dziewczyn napisała-karty są odwrócone do góry i maluchy szukają
            takich samych obrazków.
    • teresai33 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 19:13
      Moja córka (2 lata i 10 miesięcy)gra już w Memory według zasad. Bardzo lubi. A
      grupowała w pary tuż po skonczeniu drugich urodzin.
    • mama007 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 19:25
      moja corka ma 3,5 roku. ogolnie szybko ja nudzi ta gra jak nie ma humoru, ale
      jak ma humor to nas wszystkich ogrywa ...
      • edyta7705 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 19:58
        a może puzzle? na prezent?? Mój Konrad uwielbia puzzle i memo. Mamy trzy
        komplety dużych puzzli z dużymi elementami w ilości 24 sztuki i dwie książeczki
        z puzzlami. Codziennie uklada wszystkie puzzle, najczęściej tuż przed snem. On
        jest zajęty na maksa a my mamy jakieś pół godziny spokoju.
        • gusia210 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 20:42
          Zbyszko(20 miesięcy) uwielbia memory.Ale on ma takie drewniane,16-elementowe
          (czyli 8 par).Gra w trochę uproszczoną wersję.Obrazki są zakryte i on je po
          kolei odkrywa,grupuje w pary i wkłada do pudełka.Jak ma nie do pary to ustawia
          w rządku i odkrywa następny,itd.
          • grzalka Re: Gra MEMORY 20.02.07, 09:17
            Ania zaczęła grać jak miała 3 lata, wg zasad- do tej pory lubi (ma 5)
    • justi54 Re: Gra MEMORY 20.02.07, 11:47
      Kupiłam mojemu małemu jak miał 2 lata na początku oczywiście wyszukiwanie par
      plus odmiana np wyszukiwanie ale same zwierzątka. Było to memo firmy Granna z
      literkami jeden obrazek to duża litera a drugi mała w ten sposób po przez
      zabawę synek nauczył się w sposób naturalny alfabetu teraz nie ma nawet
      problemu z ć,ś,ż.
    • kanna Re: Gra MEMORY 20.02.07, 20:09
      Mój ma 4 lata, i ogrywa tatę na komputerze w memo (Wesołe przedszkole reksia).
      Jak ja sie mocno skupie, to mi sie czasem udaje z nim wygrać. Malutka (2 latka)
      szuka par na odkrytych kartach, ale najbardziej lubi duze puzzle z dwóch
      kawałków (zwierzatka, szuka sobie polówek) i "ubieranie" drewnianych misiów.

pozd. Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka