leo3 19.02.07, 15:06 Macie może taką grę? W jakim wieku można już kupić i dziecko potrafi się nią bawić? Pomóżcie błagam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta7705 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 15:18 hej mój maluch ma dwa latka i bawi sie memo ale obrazki ma obrócone normalnie i po prostu wysukuje pary - uwielbia tak się bawić. Niedługo przyjdzie czas na zakrycie obrazków Odpowiedz Link Zgłoś
magdamroziuk Re: Gra MEMORY 19.02.07, 15:22 Zależy od dziecka. Mój dostał na drugie urodziny i bawił się po prostu obrazkami, pary wyszukiwał, ale grać wg reguł do tej pory nie chce (3 lata) - nudzi go po jednej kolejce Odpowiedz Link Zgłoś
leo3 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 15:28 Mam zamiar kupić coś sensownego dziecku na 2 urodziny. A to kojarzy mi się z moim dzieciństwem i ulubioną zabawą Dziekuję Dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
agatelek2 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 16:10 Moje tez ją mają i córa 2letnia jak i 3 letni syn ją uwielbiają ale bawimy się tak jak jedna z dziewczyn napisała-karty są odwrócone do góry i maluchy szukają takich samych obrazków. Odpowiedz Link Zgłoś
teresai33 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 19:13 Moja córka (2 lata i 10 miesięcy)gra już w Memory według zasad. Bardzo lubi. A grupowała w pary tuż po skonczeniu drugich urodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 19:25 moja corka ma 3,5 roku. ogolnie szybko ja nudzi ta gra jak nie ma humoru, ale jak ma humor to nas wszystkich ogrywa ... Odpowiedz Link Zgłoś
edyta7705 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 19:58 a może puzzle? na prezent?? Mój Konrad uwielbia puzzle i memo. Mamy trzy komplety dużych puzzli z dużymi elementami w ilości 24 sztuki i dwie książeczki z puzzlami. Codziennie uklada wszystkie puzzle, najczęściej tuż przed snem. On jest zajęty na maksa a my mamy jakieś pół godziny spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Gra MEMORY 19.02.07, 20:42 Zbyszko(20 miesięcy) uwielbia memory.Ale on ma takie drewniane,16-elementowe (czyli 8 par).Gra w trochę uproszczoną wersję.Obrazki są zakryte i on je po kolei odkrywa,grupuje w pary i wkłada do pudełka.Jak ma nie do pary to ustawia w rządku i odkrywa następny,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Gra MEMORY 20.02.07, 09:17 Ania zaczęła grać jak miała 3 lata, wg zasad- do tej pory lubi (ma 5) Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Gra MEMORY 20.02.07, 11:47 Kupiłam mojemu małemu jak miał 2 lata na początku oczywiście wyszukiwanie par plus odmiana np wyszukiwanie ale same zwierzątka. Było to memo firmy Granna z literkami jeden obrazek to duża litera a drugi mała w ten sposób po przez zabawę synek nauczył się w sposób naturalny alfabetu teraz nie ma nawet problemu z ć,ś,ż. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Gra MEMORY 20.02.07, 20:09 Mój ma 4 lata, i ogrywa tatę na komputerze w memo (Wesołe przedszkole reksia). Jak ja sie mocno skupie, to mi sie czasem udaje z nim wygrać. Malutka (2 latka) szuka par na odkrytych kartach, ale najbardziej lubi duze puzzle z dwóch kawałków (zwierzatka, szuka sobie polówek) i "ubieranie" drewnianych misiów. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś