gosiagrzes1 27.02.07, 11:26 Znacie jakies ładne, niedługie modlitwy dla maluszków??? Jesli tak podzielcie sie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demarta Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 11:30 ojejku. na to bym nie wpadła.... osobiście wolę brzechwę czy tuwima z dzieckiem przerabiać. ale jestem bardzo ciekawa ile mam podzieli się modlitwami..... naprawdę to takie powszechne? a sama w dzieciństwie opanowałam podstawy, ale te standardowe "ojcze nasz", "zdrowas mario".... kościół jakoś chyba nieszczególnie zachęca maluczkich do bycia wiernym. chyba po to instytucję rodziców chrzestnych wymyślił, żeby mieć na kogo odpowiedzialnosć zrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 11:31 opoka.org.pl/varia/komunia/modlitewnik1.html Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek19 Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 11:52 Do Ciebie Boże rączki podnoszę o zdrowie dla całej rodziny proszę dla mamy ,dla taty ,dla brata ,dla siostry dla babci dla dziadka I proszę także niech nas od złego na każdym kroku Aniołki strzegą precz złe duchy w cztery kąty a piec w piąty bo tu przyjdzie Najświętsza panienka z Aniołkami i będzie nocowała z nami .pa pa Boże idę spać ,daj mi zdrówko jutro wstać Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 12:08 > a sama w dzieciństwie opanowałam podstawy, ale > te standardowe "ojcze nasz", "zdrowas mario".... kościół jakoś chyba > nieszczególnie zachęca maluczkich a mnie się przypomniała Ania z Zielonego Wzgórza. I Marya, która zrezygnowała z uczenia Ani dziecinnej modlitwy, która jej zdaniem byłaby odpowiednia dla maluchów ufnie klęczących przy matkach. I zamiast tego dała jej do nauki już dorsołą modlitwę. Zawsze mnie ciekawiła, jaka była ta modlitwa dla maluszków z czasów Maryli Cuthbert... Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 11:59 Dziękuję Ci Boziu za dzionek szczęśliwy, i proszę o nockę szczęsliwą, o zdrówko dla mnie i całej mojej rodziny, Pozwól mi w nocy spokojnie spać i rano radosnym wstać Odpowiedz Link Zgłoś
zojkaojka Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 12:03 a ja moje uczę zwyczajnie opowiadać Bogu o kłopotach, prosić o pomoc, dziękować za dary, tak normalnie, językiem dopasowanym do wieku.I krótko Odpowiedz Link Zgłoś
bammbi Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 12:04 Za rodziców Dziękuję Ci, Boże, za mamę i tatę, za to, że uczą mnie cieszyć się światem. Za ich dobre rady, dużo cierpliwości. Nie chcę im nigdy sprawiać przykrości. Niech mój Anioł Stróż uczy mnie tego, jak postępować dobrze i stronić od złego. Amen. Dzięki Ci, Boże, że mnie ukochałeś, dzięki, że dobrych rodziców mi dałeś. Proszę Cię, dobry Ojcze z nieba, daj im wszystkiego, czego im potrzeba. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Dziękuję Ci, Boże, za miłość Twoją, za mamę, tatę, rodzinę moją. Za dom nasz ciepły, za chwile radości. Niech w nim na zawsze pokój Twój zagości. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bammbi Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 12:07 Święty Michale Archaniele wspomagaj nas w walce a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądz naszą obroną oby go Bóg pogromic raczył pokornie o to prosimy a Ty wodzu niebieskich zastępów szatana i inne duchy złe które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą moca Bożą strąć do piekła AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
an_ia5 Re:to modlitwa dla malucha??? 27.02.07, 12:58 toż to trudniejsze od Ojcze nasz Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re:to modlitwa dla malucha??? 28.02.07, 01:04 Zgadza się. Fajna modlitwa, ale raczej dla starucha, a nie dla malucha Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 12:47 dobranoc, dobranoc dwa aniołki na noc Matka Boska przy łóżku Pan Jezus w serduszku Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 14:40 To jest super! Naprawdę dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 13:21 Nasza corka modli sie tak, jak my. Najpierw tzw. Modlitwa Jezusowa, a mniej wiecej od 3 urodzin - Modlitwa Panska, tj. Ojcze nasz. Poniewaz przez ladny kawal zycia bylam niewierzaca, pewien etap "dziecinnych" modlitw mi, na szczescie, zostal oszczedzony )). Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 13:48 Dla maluszka, łatwiutka od takiej zaczynalismy: Pa, pa Boziu idę spać daj mi w zdrówku wstać Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 14:14 Aniele Boży stróżu mój!Ty zawsze przy mnie stój!Rano,wieczór,we dnie,w nocy bądź mi zawsze do pomocy.Strzeż mej duszy,mego ciała żebym w nocy dobrze i spokojnie spała.A gdy rano się obudzę to niech uśmiecha mam na buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 21:22 Jaki ten maluszek? Dwa latka, trzy? Chyba Aniele Boży... najpopularniejsze i proste. Tyle, że znam inne zakończenie niż poprzedniczka Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: andaba! 28.02.07, 01:07 ... strzeż duszy, ciała mego; zaprowadź mnie do żywota wiecznego. Amen Tylko ja dziękuję za takie zakończenie dla maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
morsk2 tyle różnych zakończeń? 28.02.07, 01:22 ...strzeż mnie od wszystkiego złego i doprowadź do żywota wiecznego, amen. (taka wersję mam na obrazku, który dał ksiądz w szpitalu po urodzeniu małej) Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: andaba! 02.03.07, 01:01 Bo chwilowo mojej 1,5 - rocznej córeczce nie chcę tłumaczyć, co to żywot wieczny, a poza tym brzmi strasznie po staropolsku Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: andaba! 02.03.07, 07:50 a ja znam takie zakończenie ... strzeż mnie od wszystkiego złego i zaprowadź do Boga samego. Odpowiedz Link Zgłoś
pati986 Re: Modlitwa dla Malucha 27.02.07, 22:12 Boziu, Boziu mój ja robaczek Twój ja robaczek nieboraczek a Ty Boziu mój proszę o dużo zdrówka dla... (i tu cała litania dla kogo dziecko chciałoby zdrowia) to modlitwa, której nauczyli mnie rodzice, jak byłam mała Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: Modlitwa dla Malucha 28.02.07, 08:25 do Ciebie Boziu rączki podnoszę o zdrowie mamy i taty proszę, i niech mnie od złego, Aniołki strzegą. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik7 Re: ja chce nauczyc "Aniele stróżu mój" 28.02.07, 11:33 Mój dobry Jezu kładę się spać nic mi się złego nie może stać mam na uwadze znak krzyża Twego w imię Ojca i Syna i Ducha świętego. Amen Sylwia - mama Alusi (05.04.2003 r.) Moja Alusia Alusia c.d. Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: ja chce nauczyc "Aniele stróżu mój" 28.02.07, 12:01 Wzruszyłam się , na serio, mój maluszek jeszcze za malutki, ma 6 miesięcy ale czasem sobie tak poczytuje różne wątki i ten jest przesłodki, zaraz sobie coś przekopiuję na kompek , mamy taki folder założony z różnymi tekstami dla małego co to nie wiadomo kiedy mogą się przydać, i te modlitwy sobie zaraz wkleję, są cudne.. Odpowiedz Link Zgłoś
iveett Re: ja chce nauczyc "Aniele stróżu mój" 01.03.07, 23:51 jejku, nie wiedziałam, że aż tyle jest słodkich modlitewek dla maluchów! Są bardzo dźwięczne i łatwe do spamiętania, już się ich uczę i od jutra recytuję je córce. Przepiękne - a ja do tej pory znałam tylko "Aniele Boży". Super sprawa temat, piszcie drogie mamy... ) Odpowiedz Link Zgłoś
iveett Re: ja chce nauczyc "Aniele stróżu mój" 02.03.07, 00:10 ooo właśnie znalazłam modlitewnik dla dzieci tu dla zainteresowanych podaje link opoka.org.pl/varia/komunia/modlitewnik1.html są tam i te modlitewki, co tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Modlitwa dla Malucha 02.03.07, 07:53 a ja znam jeszcze taką modlitwę dla malucha przed jedzeniem "Pobłogosław Jezusku co będziemy mieli w brzuszku. Amen". Odpowiedz Link Zgłoś
gika_gkc Re: Modlitwa dla Malucha 02.03.07, 09:36 albo: Panie Jezu dobre słonko, pobłogosław to jedzonko Odpowiedz Link Zgłoś
aniaimax Re: Modlitwa dla Malucha 02.03.07, 12:13 Do spiwania )) Dobranoc Ci Boziu, ja juz ide spac, bo jutro raniutko, rzeski musze wstac. Spokojnie i zdrowo, pozwol przespac noc, dobranoc Ci boziu, dobraboc....dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
lazania3 Re: Modlitwa dla Malucha 02.03.07, 13:46 chroń mnie dobry Boże,gdy się spać położę,niech Twoi anieli staną u mojej pościeli,dałeś mi dzień cały żyć dla Twojej chwały,daj bym powstał zdrowo chwalić Cię na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.bia Re: Modlitwa dla Malucha 02.03.07, 23:46 Do Ciebie Boziu rączki podnoszę o zdrówko tatusia, mamusi, Justynki, Tomaszka i całej rodzinki proszę. Tak mnie i brata nauczyła mama. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: Modlitwa dla Malucha 03.03.07, 23:20 Tez to znam ,bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
emml Re: Modlitwa dla Malucha 03.03.07, 10:25 my modlimy sie Ojcze nasz , a nasz dwulatek mówi z nami już Aniele Boży mój Odpowiedz Link Zgłoś
vatum Re: Modlitwa dla Malucha 03.03.07, 22:55 Drogi aniołeczku z nieba wysokiego pozdrów tam ode mnie Jezusa mojego i powiedz mu cicho, cichutko na uszko że bardzo Go kocha me małe serduszko. niewiem skad znam.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorgaj1 Re: Modlitwa dla Malucha 04.03.07, 10:43 Dobranoc Ci Boziu Ja idę już spać, bo jutro raniutko muszę znowu wstać. Spokojnie i cicho chcę przespać tę noc, Boziu dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś