Dodaj do ulubionych

ranking spacerówek

08.03.07, 11:36
Mój 11 mies zaczyna chodzić, wiosna, trzeba się przesiąść z wózka
uniwersalnego (dość wysoki) na typową spacerówkę. Tylko że mam mętlik w
głowie co kupić. Zrobiłam przegląd i interesujące wydają się być: Coneco
solar (odpadają nity?psuje się?blaknie materiał) lub chicco CT 04(awaryjny?)
lub peg perego plico/atlantico (cena nowego!). Zastanawiam się poważnie nad
używanym peg perego (ok. 250złP) ale w domu awantura że używany to badziewie.
Doradżcie
Obserwuj wątek
    • mama_basienki Re: ranking spacerówek 08.03.07, 11:50
      Maclaren Techno XT zakochalam sie. Leciutki, skladany, z rozkladanym
      siedzeniem. Ale do tanich nie nalezy ;/.
      A co do uzywanych - to zalezy jak bardzo - najlepiej byloby obejrzec przed
      zakupem po prostu.
      • zikas Re: ranking spacerówek 08.03.07, 12:02
        Dzięki widziałam dobre o nim opinie. Ale podobno wadą jest, że ma szelki przy
        oparciu co podobno przeszkadza. O co chodzi z tymi szelkami? Nie wiesz gdzie go
        można kupić w Krakowie? bo widziałam w necie ale nie mogę odnależć w realu.
        Pozdrawiam
        • mama_basienki Re: ranking spacerówek 08.03.07, 12:34
          No ma przy oparciu, ale dlaczego to ma byc wada? Mi i malej to nie
          przeszkadza. smile Szelki mi sie w nim podobaja. Jedyne co mogloby byc wieksze to
          koszyk na zakupy, ale to jest przciez parasolka, wiec i tak jest baaaardzo
          duzy, no i JEST. smile Ale w sumie ja wozek ten uwielbiam i kocham miloscia
          pierwsza ;DDDD.
          W krakowie niestety nie wiem, bo jestem z Warszawy. sad Jak juz oejrzysz, to
          radze poszukac tez na allergo, moga miec taniej niz w sklepie.
          Acha, dodam jeszcze, ze bardzo czesto jezdze z dzieckiem po miescie
          (komunikacja) i sprawdza sie rewelayjnie. Nie mam problemu z wniesieniem go np.
          do tramwaju smile))), a nie wierzylam, ze to mozliwe.
          Acha teraz (w styczniu) wyszly nowe Maclareny, ponoc maja byc drozsze uncertain//, nie
          wiem ile i troszke ma byc model zmieniony. Ja mam zeszloroczny.
        • dzidzia_ch maclaren xt i xlr 14.03.07, 18:22
          ja mam maclarena xlr
          jestem bardzo zaadowolona,swietnie sie prowadzi i podbija
          xt w porownaniu z xlr nie ma spiworka,wkladki dla noworodka i jest lzejszy o
          70dag
          w Krakowie najwiekszy wybor maclarenow jest w popolino na ul.lubicz 7
          maja jeszcze maclareny xt z kolekcji 2006 w atrakcyjnych cenach
    • ola1027 Re: ranking spacerówek 08.03.07, 12:58
      polecam wózek firmy MEGGY model SCOUT. jest dostępny na allegro. cena 249 zł za
      nowy. używam już rok i nic mi nie odpadło, nic się nie zepsuło. naprawde kupiłam
      bo był w miarę tani i jestem zachwycona nim. duży kosz, szelki. ja zapinam
      dziecko tylko na bioderkach, te górne sobie leża i nic nie przeszkadzają. koła
      rewelacyjnie skręcają. koleżanka kupiła baby dreams walker, na drogi dzień koła
      już nie skręcały. moje do dziś kręcą sie super. ja naprawdę polecam. cena jest w
      miarę dostępna, a naprawdę jest super.
      • zikas Re: ranking spacerówek 08.03.07, 14:54
        Widziałam go w realu, wygląda zachęcająco, ale facet w sklepie odradzał bo
        jakość materiału - źle się czyści i słaby resor. Ja potrzebuję brać go na
        wakacje, czy nie za duży do bagażnika?
      • buidka Re: ranking spacerówek 09.03.07, 09:59
        Czy w tej spacerówce MEGGY można ustawić oparcie w pionie ?
        Ostatnio kupiłam spacerówkę, ktora po spacerze wpakowałam spowrotem w karton i
        chyba oddam ją komuś potrzebującemu...
        Do szału doprowadza i mnie i dziecko moje, że oparcie nie ma możliwości
        ustawienia w pionie, tylko półleżąco i niżej...
        • ola1027 Re: ranking spacerówek 09.03.07, 14:16
          w meggy oparcie jest 3 stopniowe. jest pionowe też. naprwde mój synek uwielbia
          ten wózek. pozdrawiam
    • truscaveczka Re: ranking spacerówek 08.03.07, 14:39
      Ja polecam Baby Dreams Pony. Jedyna wada to jaskrawozielony, brudzący się kolor
      wstawek - ale innych nie było w sklepie a nie chciałam czekać.
      • zikas Re: ranking spacerówek 08.03.07, 14:57
        ja widziała z pomarńczowymi dodatkami ok. 250zł. Czyli klasa meggy scout. Czym
        się te wózki różnią? Bo cena identyczna wygląd podobnie i znów mam mętlik w
        głowie......
        • truscaveczka Re: ranking spacerówek 08.03.07, 19:26
          Popatrz na speyfikacje smile
          Ja szukałam wysokiego i niedrogiego.
          Baby Dreams Pony
          Meggy Scout
          • truscaveczka Re: ranking spacerówek 08.03.07, 19:29
            Meggy ma gorsze hamulce (osobne), za to składa się łatwiej. I jest także bardzo
            wysoki - 100 cm, mój ma 104.
    • simba28 Re: ranking spacerówek 08.03.07, 15:03
      Ja mam Pliko P3 i jestem baaaardzo zadowolona. Ma rokładane oparcie, odpinaną
      braierkę, szelki, regulowaną wysokośc rączki itp. nowy kosztuje ok. 1000 zł,
      ale doszłam do wniosku że jak dziecko ma w nim jeździć przez przynajmniej 2
      lata codziennie lepiej kupić porządną rzecz. Uważam że lepiej kupić używane -
      dobre, niż nowe beznadziejne.
      • mamachlopca1 Re: ranking spacerówek 08.03.07, 19:14
        a ja mam Ramatti-chyba topaz się nazywa.Wózek super!
        • ola1027 Re: ranking spacerówek 08.03.07, 22:13
          ja niską osoba nie jestem i super mi się prowadzi meggy scouta. co do materiału
          to nie mam zastrzeżeń. kosz na zakupy duży. dodatkowo jest półeczka dla mamy.
          wszyta kieszonka specjalnie na butelkę z tyłu budki. resory super. no ja jestem
          zadowolona. naprawdę dużo tych wózków jest po ulicach. składa się jedną ręką. ja
          nie byłam zadowolona z wózka typu parasolka. nie składał się w pół, zajmował
          dużo miejsca i był dość wąski. nie mówiąc o koszu na zakupy którego nie miał. to
          jest mój najlepszy wózek jaki miała a miała już 3. mam dwóch synów.
          • ola1027 Re: ranking spacerówek 08.03.07, 22:15
            trochę liter pogubiłam. ale polecam gorąco. ja kupiłam w geancie. rozeszły się w
            godzinę. 249 zł kosztował .gwarancja na 6 miesięcy.
        • zikas Re: ranking spacerówek 15.03.07, 14:16
          Właśnie po kolejnym zastanowieniu poważnie o nim myślę. Nie przeszkadza Ci, że
          ma mały kosz i że siodełko jest dość wysoko? Aha, jeszcze rączki....Napisz
          proszę bo jestem teoretykiem, czas leci a ja koniecznie potrzebuję wózek.
    • alexa-75 Re: ranking spacerówek 08.03.07, 22:20
      Ja mam Baby Dreams Travel i jestem bardzo zadowolona.
      • topcia27 Re: ranking spacerówek 09.03.07, 08:24
        U nas rewelacyjnie spisuje się PP Atlantico,zachwyty nad nim nie są
        przesadzonesmile),mamy też mniejszego Zappa, też niezły, zależy czego się od wózka
        oczekuje. Ogólnie mogę polecić obasmile) Pozdrawiam
    • dzemma Re: ranking spacerówek 09.03.07, 12:51
      Ja ma graco masaic i nie polecam nikomu, za nowy zapłaciłam 550zł, a już po
      tygodniu prowadząć go miałam wrażenie że zaraz się rozpadnie. Wygodny jest i
      owszem, świetnie się składa ale kółka sa beznadziejne.
      • apolonina13 Re: ranking spacerówek 09.03.07, 13:00
        kupiłam teraz baby dreams bunny i jestem bardzo zadowolonasmile
        jest lekki,latwo się prowadzi...
        mam też probaby nevada-jest boski-ma większe koła,świetnie sie prowadzi i ma
        duże siedzisko-podnożek regulowany no i rozkłada sie w przeciwieństwie do bunny
        na płasko więc jeżdżę na zmianesmile
        • animetka Re: ranking spacerówek 09.03.07, 14:28
          Też ciągle o tym myślę.Na Allegro jest taki aluminiowej konstrukcji wózeczek
          typu parasolka Eurobaby za 229zł. z folią i pokrowcem na nóżki,widzę,że dużo
          osób je bierze i są zadowoleni.Macie jakieś doświadczenie?
    • chiqita7 Re: ranking spacerówek 10.03.07, 00:27
      Ja niedawno kupiłam Bebe Confort Viva- wózeczek rewelacyjny, lekki 6,5 kg,
      super wyglada, kółka tez ok. Polecam!!!!
    • katarina545 Re: ranking spacerówek 10.03.07, 12:26
      ja mam Graco Quattro Deluxe i jestem baaardzo zadowolona.
    • zikas Re: ranking spacerówek 10.03.07, 22:05
      zrobiliśmy przymiarki do wózków i wyszło że podobają nam się wózki baby design
      (baby dreams) pony -bo fajne dodatki(pojemniki na kubki,duuży kosz,ciut większe
      tylne kółka, pałąk łatwo odpinany i regulowany podnóżek(czego nie ma meggy
      scout) a dla mnie jest ważne. Jeszcze niezły jest baby dreams rider - niemal
      identyczny jak PP pliko p3 tyle że za połowę ceny. Czy ktoś go ma? Niestety ten
      używany PP pliko chyba za bardzo zniszczony w stosunku do ceny.
      • ola1027 Re: ranking spacerówek 11.03.07, 08:48
        meggy scout ma regulowany podnóżek. sama posiadam taki wózek. polecam
    • marta773 Re: chicco ct04 12.03.07, 12:50
      Witam. Ja mam chicco ct04 już prawie od roku i jestem z niego bardzo
      zadowolona. Nie wiem gdzie słyszałyście o jego dużej awaryjności bo to chyba
      mija się z prawdą. Mam jeszcze 3 koleżanki które też mają ten wózek i też nie
      narzekają na niego wręcz przeciwnie uważają że nie mogły wybrać lepiej.
      Pozdrawiam.
      • asiulka1976 Re: chicco ct04 12.03.07, 13:19
        chicco ct 02 jest bardzo podobny do PP Atlantico,my wlasnie szykujemy sie na
        chicco czekamy na nowa kolekcje - jak na razie i starej nie ma smile
        • aldomaba Re: chicco ct04 13.03.07, 10:14
          ja polecam CONECO TRAFFIC,3-stopniowa regulacja oparcia,regulowany podnozek,po
          rozlozeniu oparcia i podnozka wozek jest bardzo dlugi mojemu 10-miesiecznemu
          dziecku nozki w ogole nie wisza gdy spi we wozku,do tego pokrowiec na nozki w
          chlodne dni oraz przedluzana buda wraz z daszkiem przeciwslonecznym,poprostu
          cudo!kola swietnie sie obracaja i lekko podbija,w sklepie zaplacialam
          290zl,naprawde polecam
          • tina1234 Re: chicco ct04 14.03.07, 14:37
            Kupiłam właśnie, zaraz będzie pierwszy spacer zobaczymy jak się sprawdzi. smile
            Kupiłam na allegro, ale mąż odebrał osobiście, cena 289 zł, czyli podobnie.
    • sieczunia Re: ranking spacerówek 14.03.07, 15:04
      Osobiscie polecam CONECO - SOLAR (ALUMINIUM)
      Leciutki, skrętne koła z przodu, super sie prowadzi! A przede wszystkim dziecku
      jest w nim wygodnie. (cena na Allegro 595 zł.)
      Pozdrawiam.
    • acani Re: ranking spacerówek 15.03.07, 18:01
      Tez polecam maclaren XT.Cena spora ale my go długo juz uzywamy wiec sie opłacało. Często
      wyjezdzamy sprawdzil sie w wielu podrózach.Uzywamy tylko pasów biodrowych
      • metis1 Re: ranking spacerówek 16.03.07, 12:12
        Ja kupilam wczoraj (i od razu przetestowalam) Maclarena VOLO.
        Szukalam drugiej spacerowki, ktora bylaby lekka, ale mialaby kosz i nie
        kosztowalaby 700-800 jak inne maclareny. W zalozeniu ma byc na parkowe spacery,
        wypady do sklepu i na krotkie, miejskie przechadzki.
        Volo wazy 3,9 kg, wiec jest rekordzista w swojej klasie, jest b.ladny, skretny,
        latwo sie sklada, i w ogole... Kosztuje ok. 350 zl. Ma budke i pas do noszenia
        go na ramieniu, a w zestawie jest folia przeciwdeszczowa.
        Jak na razie, jestem b. zadowolona ze swojego zakupu, moj synek tez! Kazal sie
        wozic po calym domu, wjechalismy nim nawet na kapiel do lazienki, bo nie chcial
        wysiadac smile
    • kitka20061 Re: Coneco Solar 16.03.07, 22:24
      Ja zdecydowanie polecam Coneco Solar. Mam go 10 miesięcy i nic nie odpada. Sprawdził sie zarówno w lecie jak i w zimie (po sniegu). Jest wg mnie nawet ładniejszy od Peg Perego, a cena o wiele atrakcyjniejsza. Mała go uwielbia. Poprzednio mieliśmy QUINNY SPEEDI SX i nie chciała w nim jeździk (doprawdy nie wiem dlaczego).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka