Dodaj do ulubionych

kupilam butki za 25zl...

19.03.07, 13:01
Kupilam corce butki, ktore kosztowaly 25zl. Takie pol-kozaczki, z lekkim
futerkiem, na te ostatnie zimne dni. Nie chcialam kupowac drozszych na pare
tygodni. Pojechalam do kolezanki, ktora kupuje tylko "Bartki" (kosztowaly ja
119zl). Jakie bylo nasze zdziwienie, jak sie okazalo ze butki mojej corki i
bartki synka kolezanki byly zywa kopia! Wszystko takie same (oprocz kolorow):
podeszwa, ksztalt butka, wysokosc, futerko, wzorki, wkladka. Doslownie
wszystko.
Po co wiec przeplacac skoro mozna znalezc o wiele tansze odpowiedniki?
Obserwuj wątek
    • mama_basienki Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 13:13
      PIerwsze co mi sie nasunelo na mysl... Z FUTERKIEM??? na 7 stopni ciepla? Moja
      mala typowe zimowki miala RAZ tej zimy.
      A czy sa tak samo skorzane jak Bartki???
      • iwonag25 Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 13:26
        Nie kupilam ich teraz, tylko pod koniec stycznia. Poza tym mojej corce tak
        marzna stopy, ze nawet w domu zakladam jej rajstopy, skarpetki i kapcie. A na
        ta pogode co jest teraz (czyli wlasnie 7 stopni), jesli jedzie w wozku zakladam
        jej rajstopki, skarpetki i te butki z futerkiem (nozki jej sie nie poca). Nie
        lubie takich komentarzy, bo to ze jest 7 stopni nie znaczy ze nozki juz nie
        maja prawa marznac. Niestety wiem po sobie. Ja nawet w takie cieple dni nosze
        buty zimowe. Jak ostatnio sie wystroilam i zalozylam wiosenne - tylko do auta i
        przeszlam w nich pare metrow nogi mialam tak zmarzniete - niestety na drugi
        dzien mialam juz zapalenie pecherza.
        Moja mama tez ma takie marznace stopy.
        • mama_basienki Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 13:32
          Lol, to jestescie wiekszymi zmarzluchami niz ja smile a myslalam ze jestem
          megazmarzluchem wink
    • aliennis Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 13:16
      Półkozaczki z futerkiem na kilka tygodni?????
      Za kilka tygodni moze być 20 stopni P
    • fanaberia77 Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 13:28
      Ale autorka wątku nie pytała, czy dobrze zrobiła,że kupiła butki z futerkirm
      (nie znaczy że są ciepłe ani na zimę!!!), ale raczej chodziło jej oto - " Jakie
      bylo nasze zdziwienie, jak sie okazalo ze butki mojej corki i
      bartki synka kolezanki byly zywa kopia! Wszystko takie same (oprocz kolorow):
      podeszwa, ksztalt butka, wysokosc, futerko, wzorki, wkladka. Doslownie
      wszystko.
      Po co wiec przeplacac skoro mozna znalezc o wiele tansze odpowiedniki?"

I wasze ustosukowanie sie do tej kwestii...

wink

• mama_basienki Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 13:31
        Tak wiec poza moim zdziwieniem futerkiem, ktore byc moze bylo nie na miejscu
        ale sie nie moglam powstrzymac, przeprasza. Wiec poza tym pytaniem zadalam
        kolejne: czy byly tak samo skorzane jak Bartki? Jest wiele podrobek drozszych
        butow. Tylko ze zazwyczaj kolo skory to one lezaly, nioestety.
    • andziulindzia Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 13:59
      Nie kupuję butów znanych firm dla dzieci, bo są strasznie drogie. I
      niekoniecznie takie jakie być powinny. Ale nie spotkałam nigdzie bucików za 25
      zł ze skóry. Skórzane buciki wiosenne, z odpowiednio miękką podeszwą zginającą
      się w palcach, a nie pośrodku podeszwy udało mi się kupić za 64 zł.
      Nie ma sensu kupować butów markowych, ale trzeba znaleźć rzeczywiście dobre.
      • truscaveczka Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 15:35
        Woskary od producenta są po 27 zł.
        Skóra z wierzchu i id środka, podeszwa zgina się jak należy smile Są świetne!
        • mama_basienki Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 15:49
          A jak z zapietkiem? I nie wiesz, czy daloby sie je zamowic wysylkowo?
          • truscaveczka Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 19:20
            Zapiętek sztywny wystarczająco, mają atest Żółtej Stopy smile
            Kupowałam na Allegro smile
            www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=388162
    • bomba001 Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 17:21
      z mfuterkiem na teraz???? chyba przegrzewasz, z całym szacunkime okropnie
      dziecko...
      • mamagabusi Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 18:06
        co wy ztym przegrzewaniem...przeciez dziecko to tez czlowiek , kazdy czlowiek
        ma inne odczucia...moja kolezanka nie ubiera swemu synkowi czapki jak jest 7
        stopni ja nie wlozylam nawet lekkiej czapki corce jak bylo 12 stopni i yszlam z
        nia , a ona kazala mi wracac po "cape",,dzieci sa roznorakiesmile)
        Co do butow to gratulacje dla autorki za zakup..na kilka tygodni nie ma co
        butow za stowe kupowac, jest fulll tanich marek , ktore maj buty dosc dobrej
        jakosci , wyrozniaja sie tym ze w tych "slynnych" prosze panstwa placimy za
        logo...szczegolnie jest to niepotzrebny wydatek gdy dziecku co 3 miesiace
        zmienia sie nozka..ja wolalam kupic jej kilka par butkow , bo mimo tego ze ma
        15 miesiecy ma 13 par bucikow ktore przymierza na noge i odklada..pokazujac mi
        w jakich chce pochodzicsmile)owszem miala kilka takich par co rozwalily sie po
        miesiacu lazenia po blotach ale i tak noga jej szybko rosnie wiec musialabym
        kupic drugie pozdrawiam
        ps. kupilam jej zupelnie niepraktyczne klapki piszczalki disneya za (uwaga) 12
        zl..ktore sa na leciutkiej koturnie..mala je uwielbia zaklada je , wsuwa na
        nozki i biegnie do lustra , karzac sie nam zachwycacbig_grin
        • bomba001 Re: kupilam butki za 25zl... 19.03.07, 18:32
          to juz było, ale ja wolę 1 parę ale dobrych, niż 15 par złych. jak sie znajdzie
          za kilka złotych fajny but, pewnie z poprzedich sesonow to fajnie. ale
          jaczęsciej są to plastikowe badziewia, które sie dla lalek nie nadają.
          gratuluje wyboru z klapkami, najgorszy rodzaj obuwia dla dziecka.
          • joanna.krzciuk bomba001 19.03.07, 19:29
            Z poprzedniego wątku o butach wiem, ze znalazłaś jakieś artykuły na ten temat na
            stronie WHO. Albo jestem ślepa albo zmęczona, ale ich nie widzę. Czy mogłabyś
            podać link??
            Będę wdzięczna!
            Pozdrawiam
            • bomba001 Re: bomba001 19.03.07, 19:41
              joanna.krzciuk napisała:

> Z poprzedniego wątku o butach wiem, ze znalazłaś jakieś artykuły na ten temat
              na stronie WHO. - właściwie skłamałam troche z rozpędu, było to omówienie
              stanowiska who i ich zaleceń ortopedycznych, po francuzku, stowarzyszenia
              ortopedów, powołujace sie na who, jeden artykuł. do poprzednich watkow nie
              zagladałam.
              >Albo jestem ślepa albo zmęczona, ale ich nie widzę. - troche mi sie twoj ton
              nie podoba.
              >Czy mogłabyś podać link?? - ze wzgledu na twój ton i niechec do szukania, nie
              zaznaczyłam go w żaden sposób, to mi sie po prostu nie chce.
              • joanna.krzciuk Re: bomba001 19.03.07, 20:21
                Jaki ton??
                Mój ton jest taki, że weszłam na stronę WHO.org i nie znalazłam artykułu, bo
                (jak mi się wydawało) najprawdopodobniej źle szukałam. Niechęci do szukania nie
                przejawiam, ponieważ szukałam, ale jak napisałam, nie widziałam artykułów na ten
                temat. No i nic dziwnego, że go nie znalazłam, bo pewno nie są dostępne
                bezpośrednio (i po polsku), co sama potwierdzasz.
                Ale gdzie ty się tu jakiegoś tonu dopatrujesz, to ja nie wiem...
          • mamagabusi Re: kupilam butki za 25zl... 20.03.07, 08:42
            oczywiscie klapki sa niepraktyczne raczej dla zabawy swojej i malej jej
            kupilam...hehe, szanuje ludzi ktorzy kupuja jedne solidne buty , co do
            plastikow nie zgadzam sie bo tanie buty trzeba tez dobrze znalezc...jak mowilam
            sa marki ktore sa naprawde solidne(ale rozumiem ludzi ktorzy nie umieja
            szukac)..my lubimy chodzic w roznych rodzajachh butow..ale bynajmniej nie sa to
            gorsze jakosciowo buty.Corka jest zdrowa chodzi od 11 miesiaca a teraz juz
            biega..
    • lola211 Re: kupilam butki za 25zl... 20.03.07, 09:10
      > Po co wiec przeplacac skoro mozna znalezc o wiele tansze odpowiedniki?

Oczywiscie, jesli znajdzie sie tansze, tak samo dobre jakosciowo i estetycznie
      buty, to nie ma sensu przeplacac.Ale ja przyznam szczerze , ze jeszcze takich
      nie widzialam.Jesli udalo mi sie kupic cos taniej, to tylko na wyprzedazach
      firmowek.

• mamago1 Re: kupilam butki za 25zl... 20.03.07, 10:09
        Bardzo dobra jest seria GUFO sprzedawana w CCC. Mam już sporo butów tej firmy
        dla moich córek i świetnie się sprawują. Kosztują od 25 - 50 zł.
        • bomba001 Re: kupilam butki za 25zl... 20.03.07, 19:23
          poszłam obejrzeć, rzeczywiście niebrzydkie, ceny przystępne ale...te buty nie
          sa skórzane!!! po prostu skoropodobne, plastyk!!! a raczej wstawka skóra i
          reszta j.w.
          chętnie kupie buty tekstylne, z goretexu i innych, ale nie plastykowe!!! wiec
          nie opowiadajcie, że mozna skórzane buty dla dziecko w cenie 25 zł kupić.
          wyprzedaże starych kolekcji fajnych marek, to jest fajny pomysł
    • janka39 Re: kupilam butki za 25zl... 20.03.07, 13:30
      nie jestem fanka bartkow, ale tak sobie mysle, ze PRAWIE robi jednak dużą
      roznice
      • czarna_maruda Re: kupilam butki za 25zl... 20.03.07, 13:39
        Jak zyję, nie widziałam butów dla dziecka CAŁYCH ze skóry (mam na myśli całe
        skórzane wewnątrz a nie tylko zapiętek bądź do linii palców i na zewnątrz) za
        25 zł...
    • magmajew Re: kupilam butki za 25zl... 20.03.07, 15:23
      Ja też raczej kupuję tańsze butki, zwłaszcza w Deichmannie. Ostatnio kupiłam
      Nike'i, bo miałam przypływ gotówki. To, kto jakie buty kupuje zależy od grubości
      portfela.
      • dlania Re: kupilam butki za 25zl... 20.03.07, 17:03
        Przeglądałam te Woskary na Allegro, no faktycznie, skóra... Ale nr 28 ładnego
        nie było, więc "musiałam" kupić drozsze, aczkolwiek bez przesady (84 zł):
        www.allegro.pl/item174889206_skorzane_polbuty_temar_roz_28_nowe_.html
        Jakoś nie lubię oszczędzać na 2 rzeczach - na dentyście i na butach.
        • fka77 Re: kupilam butki za 25zl... 21.03.07, 09:18
          Witam
          Tez jestem zdania ze nia ma co przepłacać skoro butki naszych dzieci służą tak
          krótko. Ja sama znalazłam sklepik taki nie rzucający się w oczy i o dziwo było
          w nim pełno fajnych butków do tego wykonanych bardzo dobrze i z dobrych
          materiałów. Po rozmowie z włascicielem opowiedział mi ze bierze je z tej
          fabryki co bartek, tyle ze Bartki dodają jeszce swoje logo i w tym tkwi cała
          tajemnica. Zakupiłam te zimowe wtedy butki i prócz braku napisu Bartek niczym
          się nie rózniły od nich.
          A tak na marginesie butki Befado są wg mnie oczywiście doskonałe i nie drogie...
          • ola1027 Re: kupilam butki za 25zl... 21.03.07, 14:45
            witam, tanie buty to nie znaczy złe. można znaleźć fajne buty i niedrogo. tylko
            trzeba umieć szukać. mnie nie stać na firmowe buty, mam dwóch chłopców. zreszta
            wiele razy było tak ze to jednym wyjściu buty były obszorowane na czubkach, więć
            szkoda mi kupować firmowych. ostatnio kupiłam w tesco dla młodszego przecenione
            1 54 zł buciki wiosenne na 14 zł. piękne , wszędzie skórka.
            • ola1027 Re: kupilam butki za 25zl... 21.03.07, 14:46
              chodziło mi z 54 zł na 14 zł
    • mika_007 Re: kupilam butki za 25zl... 21.03.07, 20:26
      nie warto przepłacać
      tym bardziej,ze dawałam ponad 100zł za Bartki w których moich dzieciakom marzły
      nogi,a kupiłam super buty za 70zł (starszym dzieciom) i nawet jak godzinami
      stały w śniegu stopy miały ciepłe
      Teraz kupiłam maluchowi mięciutkie butki za 30zł,później widziałam w CCC też
      mięciutkie i ładne za te same pieniadze

za 30zł mam skórzany wierzch i skórzany środek oraz mniękką podeszwę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka