al1984 11.04.07, 16:42 witam!Mam pytanie-od kiedy platki sniadaniowe i jakie najlepsze?Moj maly ma roczek i zastanawiam sie,czy moge mu juz dac platki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hillroad Re: platki sniadaniowe 11.04.07, 17:14 moja Nela jak była w wieku twojego synka to tylko na sucho jadała płatki, z mlekiem za nic na świecie nie chciała. po drugich urodzinach coś się jej odwidziało i zaczęła uznawać mleko jako dodatek do płatków. jadła i je tylko jedne - cheeriosy, innych do ust nie bierze, choć wypróbowaliśmy chyba wszystkie możliwe. zawsze jednak lepsze to niż nic)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: platki sniadaniowe 11.04.07, 19:30 Synek od dawna wcina płatki. Najbardziej lubi Jaśki. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: platki sniadaniowe 11.04.07, 19:55 nasz tez zaczal tak okolo 13-14 m-ca jesc zaczelo sie od wyjadania platkow z mojej miski CORN FLEKSY Nestle z maslanka i tak zostalo i takie jemy do dzis mamy 18 mcy Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusia Re: platki sniadaniowe 11.04.07, 21:15 Płatki jak najbardziej- mój synio na początku corn flakes zwykłe kukurydziane z odrobinką mleka modyfikowanego (albo z cycusia jak karmisz), można dodac jabłuszka , a w zależności od mozliwości gryzienia także rodzynki czy morelki( najlepiej niesiarkowane, czyli z konserwantem e 220, takie owoce są w sklepach ze zdrową żywnością). Móz synek ma teraz 18 m-cy, uwielbia corn flakesy na sucho jako pzregryzkę,albo z jakims jogurcikiem , kefirkiem itp. czasem dla osłody jemy też płatki typu kangus, ale generalnie lepiej zwykłe płatki bo po co do słodkiego przyzwyczajać od razu Te super wymyślne płatki nie mają już w sobie tyle dobrego, za to duzo niepotrzebnych dodatków i cukru. Wiadomo, owsiane płatki są bardziej naturalne ale w praktyce mój synek papki z płatków nie chciał jeść wcale Smacznego szkrabie! Odpowiedz Link Zgłoś