agunia1980 29.05.07, 12:13 co sadzicie o wczorajszej "nagonce" na Teletubisia?Chyba tylko w Poslce moze sie cos takiego zdarzyc ;//// Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viki711 Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 12:17 większego kretynizmu nie słyszałam, chyba z moją córcią też coś nie tak bo bawi się samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
agular Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 02.06.07, 22:11 przyczepili się do biednego fioletowego gościa a mój synek go tak lubi Odpowiedz Link Zgłoś
salezja Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 12:20 Właśnie wydawał mi się taki podejrzany. Na razie przestałam puszczać tą bajkę mojej małej. Poczekam na decyzję Rzecznika Ochrony Praw Dziecka ( nie wiem kogo, ale tej co ma chronić nasze dzieci przed tymi potworami)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-kasienka Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 12:25 myślę, że jest bi wszak "teletubisie bardzo się kochają" Odpowiedz Link Zgłoś
agnusia1 salezja 29.05.07, 12:26 Chyba nie mówisz poważnie, przezież to jest największy kretynizm jaki mogli w Polsce wymyślić. Jak rodzice nie będą reagować na takie błazeństwa to nie będzie bajki, którą można puścić małym dzieciom. Do Misia Uszatka i Kubusia Puchatka też się przyczepili, nie mówiąć o Smurfach i Muminkach. Porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
salezja Re: salezja 29.05.07, 12:30 To chyba jasne, że żartowałam. Przecież głupszej rzeczy już wymyślić chyba nie mogą. Chociaż kaczki to kaczki ( mam na myśli całą rządzącą obecnie władzę i PIS i LPR i Samoobronę)- Bóg jeden wie co im jeszcze do głowy przyjdzie. Nawet tego boję się pisać, a nuż mnie zamkną Odpowiedz Link Zgłoś
aliennis Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 12:38 Jesli juz to transwestytą.Nie znam geja ,który nosiłby damska torebkę. głupota i tyle. moja córka (2lata,5mis)powiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
aliennis Re: cd 29.05.07, 12:40 wcięło m. moja córka powiedziała mi wczoraj,że "W telewizji pani powiedziała,że nie wolno oglądać teletubisiów" . Faktem jest ,że juz od ponad 2 tyg Teletubisie zniknęły z ramówki tvp1... Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 13:06 ja myśle, ze mój synek, widze to po jego minie, na pewno oglądajac teletubisie myśli sobie: ten Tinky to chyba gej. Odpowiedz Link Zgłoś
karli_79 Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 13:11 To wielka porażka Rzecznika Praw Dziecka. Coś takiego wymyśleć. Dlaczego bliżej się nie przyjrzy ta pani bajkom, w których jest tyle przemocy. ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 13:21 Tinki-Winki nosi damską torebkę, niejedna dziewczynka bawi się samochodzikami a chłopczyk maszeruje z wózkiem dla lalek? i co z tego?mam na tej podstawie wnioskować że mój synuś wyrośnie na geja? chociąz wg tej Pani to pewni tylu mamy gejów bo naoogladali się w dzieciństwie Teletubisiów. Co się dzieje z naszym krajem? zaczynam się wstydzić za swój kraj Ania Odpowiedz Link Zgłoś
bo76 Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 13:33 Tak, Tinki zboeczeiec jeden, zaraz potem wywalmy z publicznej telewizji kolejnych podejrzanych: - Uszatek - ma samych kolegów (prosiak, króliczki - podejrzane!!!) - Żwirek i Muchomorek - nawet jedno łóżeczko dzielili - sprawdźmy, czemu na tyle smerfów tylko jedna Smerfetka przypada - toż to bigamia jakaś - zaraz potem wycofajmy Puchatka - wszak tylko u nas jest chłopczykiem, bo Winnie the Pooh - Winnie to przecież imię dziewczęce!!!!!!!!! Myślę, że jesteśmy w jakimś matrixie( Zostaną same japońskie kreskówki, które żadnych seksualnych podtekstów nie mają a jakie delikatne i edukacyjne są)) Odpowiedz Link Zgłoś
hillroad ta sytuacja najlepiej pokazuje... 29.05.07, 13:38 ... że w Polsce politycy i inni u władzy nie mają lepszych rzeczy do roboty tylko pierdołami się zajmować. widzę że mam w sobie zadatki na polityka z nudó wymyśliłam: nie pozwalać dzieciom oglądać Kubusia Puchatka- bo jest tam samotna matka i dziecko bez ojca- co za wzór...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszynka79 zamknąć Kubusia, bo nie nosi majtek... 29.05.07, 13:36 osiołek to ćpun,Reksio przytula się do kur -zoofil Smerfetka to.... bo sama jedna a smerfów tyle, no i trzeba DNA Smerfusia sprawdzić kto jest ojcem, Jaś i Małgosia chodzą w lesie za raczki- kazirodztwo i pala babcie- mordercy, Spiaca królewna jedna a krasnali siedem- tfuuuu,Bolek i Lolek- no comments... Ech- uśmiałam sie do łez Odpowiedz Link Zgłoś
sieczunia Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 13:45 Moim zdaniem to bzdury! Politycy i urzednicy juz nie mają co wymyslac! Ja nie zabronie oglądac tej bajki na dvd mojej 14 miesiecznej córce, bo ja uwielbia! Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 13:49 teraz to dopiero wzbudzili zainteresowanie gejami i homoseksualizmem powiedziałam do męża że Tinki ponoć najnowszych odkryć jest gejem co mój młody 21m-cy podłapał i powtarza Tubiś gej Odpowiedz Link Zgłoś
mamagogo Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 13:46 zgadzam się z wami dziewczyny. nasza władza chyba się nudzi, żeby zajmować się czymś takim. ciekawe, że nie interesują się bajkami, w których jest tyle przemocy, krew się leje a słownictwo takie, że uszy więdną. moje dzieci bardzo lubią teletubisie i nie widzą w nich nic złego, ja też nie. a gdyby nawet trzeba uczyć społeczeństwo telerancji. moje maluch jeszcze same się mylą i nie zawsze potrafią powiedzieć w rodzaju męskim czy żeńskim kiedy trzeba, często słyszę jak córcia (21m-cy) mówi "tata dała", widzę jak córka bawi się autami, a syn lalkami i jakoś mi to nie przeszkadza. często słyszałam na studiach pedagogicznych, że to najlepiej aby dawać dzieciom szansę bawienia się wszystkimi zabawkami. to może mały tinky winky też lubi bawić się torebką i co z tego? czy to że mężczyzna płacze to też takie nie męskie więc jest gejem? parodia to co dzieje się w tym kraju........ Odpowiedz Link Zgłoś
jontka1 Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 13:48 Mnie tam bardziej martwi Pani Pająkowa, tyle dzieci, ale każde chyba z innym tatusiem Odpowiedz Link Zgłoś
tolka11 Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 13:55 dzisiaj w GW jest, że to był żart dziennikarski, na który poleciała głupawa władza. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 14:33 Ale sie obudzili, zerknijcie na date tego art. (w USA, ta sama debata) news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/276677.stm Odpowiedz Link Zgłoś
mag00sia Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 29.05.07, 21:31 Właśnie, Teletubisie w Niemczech też dostały już po głowie.. 1999 r. Głownie za charakter programu przyzwyczajający maleńkie dziecko do konsumpcji telewizji. Sorki ale osobiście uważam że to wydumane potworki wciskające dzieciom niepotrzebnie tak wczesnie szkolną naukę. Geje czy nie ale ja sie cieszę, ze moj 5 letni syn nawet nie wie kto to jakis Pinky-Winky. IMHO glupszej bajki nie widziałam, typowy produkt zeby zrobic kasę. Moze to dobrze ze jest burza, skloni to kogos do pomyslenia zeby bylo wiecej akcji w stylu " Cala Polska czyna dzieciom" zamiast glupawych programow w czasie ktorych mozna zwyczajnie dziecko olewac i jeszcze wierzyc ze gapienei sie w TV jets dla niego dobre.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 30.05.07, 08:28 Tinky-Winky gejem dlatego, że ma czerwoną torbę? NON SENS Po pierwsze ta torebka nie wydaje mi się typowo damska, a po drugie jeśli Tinky- Winky lubi damskie rzeczy to jest co najwyżej transwestytą a nie gejem!!! Kto widział geja z damską torebką? PS TO ULUBIONY TUBIŚ MOJEGO 3 LETNIEGO SYNKA. Odpowiedz Link Zgłoś
renata20 Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 30.05.07, 08:39 A mnie ciągle zastanawia jedno... czy Teletubisie mają płeć..., bo jak zapytałam synka, który jest chłopcem, a który dziewczynką to powiedział - no mama przecież to Teletubisie a nie dzieci. Synek ma 2,5 roczku. Przy tej rozmowie była też 5 letnia kuzynka i dodała - zwierzętami też nie są, to nie mają samczyków i samiczek. A dzieci chyba wiedzą najlepiej, że Teletuisie to Teletubisie a nie jakieś tam upłciowione istoty) Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 30.05.07, 21:17 mieszkam po za granicami kraju, i dziekuje bogu, ze nikt jeszcze sie tu nie dowiedziall o tym "kretynizmie wtornym" wladz polskich, bo by sie zemnie znowu podsmiewali w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
komachi Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 30.05.07, 21:25 musam, wszystko przed Tobą. mówili wczoraj o tym w parlamencie europejskim (i tez się z nas podśmiechiwali) - trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 31.05.07, 09:10 musam - a gdzie ty mieszkasz? bo u nas (Wlk. Bryt.) bylo o tym w BBC. W Irlandii, Kanadzie i Hiszpanii tez sie z Polski zasmiewali... Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 31.05.07, 11:41 mieszkam w Szwajcarii, niedaleko Zürichu. Ja jeszcze nic (na szczescie ) tu nie slyszalam. Moze "burza"przejdzie bokiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia15 Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 31.05.07, 13:19 HeHe mój mały ma roczek oglada Teletubisie i bedzie ogladać bo mu sie podobaja. Dla mnie to nic nie znaczy, ale czy coś w tym nie ma, no rzeczywiscie Tinky może bawić sie torebką, ale przewaznie w bajkach tak nie ma, na ulicy tez nie widać aby mali chłopcy chodzili z damskimi torebkami . Może jednak nad produkcja pracował gej, a moze ktoś sobie "jaja" zrobił i tak wymyslił. Cos w tym jest ale co z tego gej tez człowiek kocha inaczej jego prawo ale tylko niech dzieci nie adoptują Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ulfa Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 31.05.07, 13:46 Jeden z psychologów zastanawiał się, jaką trzeba mieć osobowość, (nie jestem pewna,czy akurat to słowo było użyte) żeby dopatrzyć się w Teletubisiach jakiejkolwiek seksualności... Podpisuję się pod tym rękoma i nogami Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 31.05.07, 14:10 A mnie bardziej zastanawia w tym kontekście związek Erniego i Berta z Ulicy sezamkowej.... Odpowiedz Link Zgłoś
lisabette Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 02.06.07, 18:43 No nie wiem, nie wiem .... ))) teletubis.zapiety.patrz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
vetkam Re: Tinky Winky GEJEM??-co Wy na to ;) 03.06.07, 00:03 To może misia uszatka też nie puszczać wiadomosci.onet.pl/1543117,135,item.html?drukuj=1 Totalna pranoja! Odpowiedz Link Zgłoś