magdalenkad 10.06.03, 09:32 Drogie Matki! Czy uzywacie gotowych albumow dla swoich dzieci? Mam na mysli ksiazeczki, w ktorych uzupelnia sie: pierwsza podroz, wkleja wloski itp. Czy mozecie polecic jakies tytuly? Dziekuje, magdalenka i tymoteusz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kia24 Re: Albumy-ksiazeczki Waszych dzieci 10.06.03, 12:42 Witam! Dziś mogę polecić album, którego używam i pamiętam dane: "Pierwsze pięć lat.Album naszego dziecka" Caroline Ash, wyd. ARKADY. Jest bardzo szczegółowy, obejmuje pięć lat, święta, urodziny, ważne wydarzenia, zwyczaje i charakter dziecka. Dla córeczki mam inny albym ale musiałabym zobaczyć w domu dokładny tytuł i autora. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: Albumy-ksiazeczki Waszych dzieci 10.06.03, 14:19 Ja miałam taki, który możesz zobaczyć tu: www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.towar?oferta=95264&zet=j9yxsn2bFJwb2V4P60FbYq9ONo12EO&ret=wys26245026 Obejmuje tylko pierwszy rok z życia dziecka, jest miejsce na wklejanie pierwszych... włosków, opaski ze szpitala itp miejsce na opisy: pierszego wyjścia z domu, wycieczki autem/autobusem/pociągiem, a na końcu podział na 12 miesięcy dl wklejania specjalnych nalepek z okazji ważnych wydarzeń. Ładnie wykonana na papierze kredowym, kolorowa z ładnymi rysuneczkami, ale... w sumie jak powklejałam tyle rzeczy to ciężko mi ją było wpakować z powrotem w obwolutę (ma taką ładną, żeby się nie zniszczyła). Ładna pamiątka Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: Albumy-ksiazeczki Waszych dzieci 11.06.03, 11:40 Ja mam "Album naszego dziecka" wyd. Podsiedlik Raniowski i Spółka tak do 4 roku życia mniej więcej, spodobał mi się ze względu na piękne reprodukcje słynnych obrazów z dziećmi oraz śliczne wiersze z dzieciństwa, w tym wszystkim zostało trochę mało miejsca na wpisy, a ja lubię, więc pozajmowałam juz wszystko - wewnętrzne strony okładek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
anarpi Re: Albumy-ksiazeczki Waszych dzieci 11.06.03, 15:15 Ja też mam "Album naszego dziecka" wyd. przez Arkady - ale tylko pierwszy rok zycia dziecka - pieknie wydany, z naklejkami... Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Albumy-ksiazeczki Waszych dzieci 12.06.03, 09:34 a ja polecam "wielka księgę maleństwa>tzn album z bohaterami kubusia Puchatka.wiem,ze jest jeszcze jeden nazywa sie chyba"pusiaczek" czy jakos tak ale wg mnie jest gorszy.no i ten album"pierwsze 5 lat zycia dziecka"ten kupilsmy ,niedawno,bo poprzedni jest tylko na pierszy rok. iza Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: Albumy-ksiazeczki Waszych dzieci 12.08.03, 15:37 To już chyba za późno na odpowiedź, bo list jest z czerwca, a tu sierpień.. Nie mniej może się mój pomysł "sprzeda". My kupowaliśmy zwykłe, duże albumy na wklejanie zdjęć, bo robiliśmy 1 film na miesiąc, więc co zrobić z resztą zdjęć, która nie zmieściłaby się w książce? Dużym plusem było też to, że można było wklejać również kartki z kalendarza, bilety z ważnych imprez, pisać pierwsze słowa, dodawać śmieszne komentarze, zdjęcia przycinać lub wycinać z nich fragmenty (i np. resztę dorysowywać, niektóre zdjęcia powiększać. W takim albumie po prostu "wszystko się może zdarzyć" Teraz jest to świetna pamiątka! Przeglądałam "gotowce - książki", a tam po prostu nie było miejsca na własne pomysły i komentarze. Poza tym polecam założenie zeszytu z anegdotami rodzinnymi (ja nawet zapisuję anegdotki z życia znajomych). Po latach (u nas dziewięciu) można pęknąć ze śmiechu, czytając! A na pewno byśmy o wielu rzeczach nie pamiętali ! Zeszyt zawsze jest "pod ręką", nie schowany w czeluściach, tak żeby w każdej chwili można było zapisać, co się akurat zdarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś