Dodaj do ulubionych

Pierwsza wizyta u dentysty

18.06.07, 13:06
Ile mialy wasze dzieci gdy 1 raz poszłyscie z nimi do dentysty? nas to jutro
czeka strasznie sie boje sad mała ma 19 miesięcy dopiero. ale musimy isc bo
strasznie jej sie górna jedynka psuje, nie chcę żeby kolejne zaczeły sie też
tak psuc sad a jak u was było jak wizyta przebiegła? boze sie ze bedą jej
wyrywac ząbek!
Obserwuj wątek
    • nitka111 Re: Pierwsza wizyta u dentysty 18.06.07, 13:22
      Mój miał 5 lat i była to wizyta raczej kontrolno - oswajająca na przyszłość.
      Teraz ma prawie 6 i ząbki nadal wszystkie zdrowe, w sumie to czekamy raczej aż
      zaczną mu wypadać smile.
    • joasia_n Re: Pierwsza wizyta u dentysty 18.06.07, 13:22
      Moja też ma 19 miesięcy i zauważyłam, że jedna dwójka jest ... mniejsza. Mam
      nadzieję, że to nie próchnica a tylko ukruszony ząb. A jak poznałaś, że "górna
      jedynka się psuje". Czy są na niej jakieś plamki? Bardzo się martwię o ta
      dwójkę i dlatego pytam.

Nie będa jej wyrywać zęba! To są mleczaki. Posmarują czymś tam (nie wiem jak to
      się nazywa) i tyle. Jeśli oczywiście jest tylko jeden ząbek do "zrobienia"...

Jeśli chodzi o dentystę to znalazłam podobno fajną w Lux medzie. Mają gabinet
      przygotowany dla takich maluchów. Ale z tego co wiem najważniejsze jest
      podejście lekarza do dziecka. Kolorowe ściany nie pomoga jeśli dzieko będzie
      się bało lekarza.

• tyssia Re: Pierwsza wizyta u dentysty 18.06.07, 13:28
        Jakis czas temu odpadl jej kawaleczek zęba gdy sie wywróciła i teraz ten ząb
        jest prawie cały czarny sad
        • joasia_n Re: Pierwsza wizyta u dentysty 18.06.07, 13:33
          Czym prędzej do dentysty. Zęby mleczne są podstawą zębów stałych. Moja ma
          ślicze białe ząbki, tylko tą dwójkę ma mniejszą, ale też białą.

Ja niedługo wybieram się do tego Lux-Medu, tzn. jeszcze się nie zapisałam, ale
          wiem, że najbliższy termin jest na 5-tego lipca. Są też inne gabinety dla
          dzieci w Warszawie, ale jak rozmawiałam z nimi przez telefon to nie byli zbyt
          zachęcający.
          • hillroad Re: Pierwsza wizyta u dentysty 18.06.07, 15:14
            sukces zależy od fajnego stomatologa, bo jeżeli ten będzie beznadziejny to mu
            najlepszy gabinet nie pomożesmile przede wszestkim nie pokazuj dziecku, że masz
            obawy, bo i ono będzie to odczuwać. moja córa miała dwa lata jak poszłyśmy do
            dentysty i była zachwycona, chętnie chwaliła sie swoim uzębieniemsmile od zawsze
            mówiliśmy jej że do dentysty chodzi się w nagrodę...
    • praline4 Re: Pierwsza wizyta u dentysty 18.06.07, 15:41
      Polecam lecznicę dla dzieci która znajdyje się w Warszawie na ulicy Janowskiego
      50 tel. 0-22 644 85 78. Mój syn przestał bać się dentysty odkąd tam trafił.
      Doskonale rozumieją dzieci i potrafią fachowo zaopiekować się ich zębami.
      Namiary na tę lecznicę rozchodzą się głównie drogą pantoflową ponieważ każdy
      kto zaprowadzi tam dziecko jest bardzo zadowolony.
    • oli77 Re: 2 pierwsze wizyty i nic 18.06.07, 15:58
      Nawet buzi nie otworzył, nie wiem jak go przełamać. Ma już ponad 4 latka więc
      sprawdzić trzeba, bo widzę jakąś na razie malutką plamkę...
    • justaplis Re: Pierwsza wizyta u dentysty 18.06.07, 17:55
      mój synek mniał dwa lata , poszliśmy bo wybił sobie górną jedynke, ale nic nierobiono mu gdyz jest zamały i zabiegi robia tylko pod narkozą , też sie bałam przed wizyta ale przeżyliśmy , pani dentystka była bardzo mila
      • mamakuby77 Re: Pierwsza wizyta u dentysty 19.06.07, 21:27
        niedawno mieliśmy przegląd dentystyczny w żłobku- ma niecałe 2 latka i ząbki na
        razie zdrowe
        • tyssia :((( 20.06.07, 06:40
          Bylismy wczoraj nic nie robiła oglądneła ząbki i powiedziała ze.. to sie nadaje
          tylko do leczenia kanałowego!!! sad Ale że ona sie tego nie podejmie. Czy ktos
          miał takie leczenie u tak malego dziecka?? nie wiem czy sie zdecydowac, bo
          lekarze mówią że to ciężko bedzie bo ona nie usiedzi
    • sylwiabn Re: Pierwsza wizyta u dentysty 20.06.07, 06:52
      Idź do tego Lux Medu, naprawdę super dentystka i napewno się podjmie i doradzi
      jak to zrobić żeby usiedziała...
      • tyssia Re: Pierwsza wizyta u dentysty 20.06.07, 07:06
        Ale ja jestem z Bytomia a nie warszawy, do warszawy mam pół polski
    • sylwiabn Re: Pierwsza wizyta u dentysty 20.06.07, 07:46
      To szkoda, u was nikogo nie znam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka