Dodaj do ulubionych

fotelik 18-36

13.07.07, 00:07
Jaki fotelik polecacie dla dziecka, które waży już ponad 18 kg i dużo
podróżuje?
Obserwuj wątek
    • iwonatyl Re: fotelik 18-36 13.07.07, 11:26
      Polecam fotelik SENA PATTI.
      Jest to fotelik 3-etapowy,tzn.najmłodsze dzieci (powyżej 9 kg)korzystają z pasów
      "fotelikowych",5-punktowych,starsze można zapinać pasami samochodowymi a trzecim
      etapem jest zdjęcie oparcia i korzystanie z podkładki-bardzo
      wygodnej,dostatecznie szerokiej i z podłokietnikami.
      Gdy kupowaliśmy ten fotelik był to jedyny model ,który można rozłożyć do pozycji
      półleżącej,więc w czasie podróży małemu nie opada główka gdy zaśnie.
      Rozkłada się go bardzo prosto,pokrętłem i można to zrobić nie budząc dziecka.
      Ma zdejmowany welurowy pokrowiec,choć w naszym sklepie była dosyć uboga oferta
      kolorystyczna.
      Jedyną wadą jest dosyć trudne mocowanie ,gdy chce się przypiąć fotelik .No ale
      robi się to tylko raz ,na stałe,więc można to przeżyć.
    • ika1979 Re: fotelik 18-36 13.07.07, 13:08
      Ja też polecam fotelik SENA PATTI mam co prawda na razie wersje do 18kg ale
      następny kupię na pewno tej samej firmy bo są świetne.Mój mały bardzo lubi w
      nim jeździć.
      Radzę Ci poszukać na allegro,niekoniecznie by coś kupić ale by porównać różne
      oferty,ja tak robiłam.

Pozdrawiam
      • nunik Re: fotelik 18-36 13.07.07, 14:53
        Fotelik firmy Concord
    • harribbo Re: fotelik 18-36 15.07.07, 17:57
      Też miałam taki "problem" kilka dni temu. Upatrzyłam sobie fotelik Maxi Cosi XR
      ale sprzedawca w "Świecie Dziecka" zdecydowanie nam go odradził, twierdząc, że
      Concord jest lepszy i bezpieczniejszy. Kupiliśmy go. Dopiero po powrocie do domu
      zaczęłam szukać na czym polega lepszość i gorszość fotelików. Okazało się, że
      foteliki podobnie jak samochody mają testy bezpieczeństwa ADAC. Dodatkowo
      oceniane są: komfort, obsługa i czyszczenie. Okazało się, że w kategorii 18-36
      bezkonkurencyjny jest Cybex Solution (najnowszy model). Różnica między Cybexem a
      Concordem to o punkt wyżej w komforcie na korzyść Cybexa (bezpieczeństwo w obu
      na 4 punkty).

Polecam zajrzeć do tabelek z punktami smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka