gramalanna 13.07.07, 00:07 Jaki fotelik polecacie dla dziecka, które waży już ponad 18 kg i dużo podróżuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonatyl Re: fotelik 18-36 13.07.07, 11:26 Polecam fotelik SENA PATTI. Jest to fotelik 3-etapowy,tzn.najmłodsze dzieci (powyżej 9 kg)korzystają z pasów "fotelikowych",5-punktowych,starsze można zapinać pasami samochodowymi a trzecim etapem jest zdjęcie oparcia i korzystanie z podkładki-bardzo wygodnej,dostatecznie szerokiej i z podłokietnikami. Gdy kupowaliśmy ten fotelik był to jedyny model ,który można rozłożyć do pozycji półleżącej,więc w czasie podróży małemu nie opada główka gdy zaśnie. Rozkłada się go bardzo prosto,pokrętłem i można to zrobić nie budząc dziecka. Ma zdejmowany welurowy pokrowiec,choć w naszym sklepie była dosyć uboga oferta kolorystyczna. Jedyną wadą jest dosyć trudne mocowanie ,gdy chce się przypiąć fotelik .No ale robi się to tylko raz ,na stałe,więc można to przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ika1979 Re: fotelik 18-36 13.07.07, 13:08 Ja też polecam fotelik SENA PATTI mam co prawda na razie wersje do 18kg ale następny kupię na pewno tej samej firmy bo są świetne.Mój mały bardzo lubi w nim jeździć. Radzę Ci poszukać na allegro,niekoniecznie by coś kupić ale by porównać różne oferty,ja tak robiłam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
harribbo Re: fotelik 18-36 15.07.07, 17:57 Też miałam taki "problem" kilka dni temu. Upatrzyłam sobie fotelik Maxi Cosi XR ale sprzedawca w "Świecie Dziecka" zdecydowanie nam go odradził, twierdząc, że Concord jest lepszy i bezpieczniejszy. Kupiliśmy go. Dopiero po powrocie do domu zaczęłam szukać na czym polega lepszość i gorszość fotelików. Okazało się, że foteliki podobnie jak samochody mają testy bezpieczeństwa ADAC. Dodatkowo oceniane są: komfort, obsługa i czyszczenie. Okazało się, że w kategorii 18-36 bezkonkurencyjny jest Cybex Solution (najnowszy model). Różnica między Cybexem a Concordem to o punkt wyżej w komforcie na korzyść Cybexa (bezpieczeństwo w obu na 4 punkty). Polecam zajrzeć do tabelek z punktami Odpowiedz Link Zgłoś