rozowykapturek 02.09.07, 19:51 wczoraj moja znajoma posypala pieprzem jezyk swojej dwulatce ktora namietnie pokazywala tenze. Troche poplakala bo pieklo ale zadzialalo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ik_ecc Re: pokazuje jezyk 02.09.07, 22:00 Cudny sposob na eliminacje symptomu a nie przyczyny zachowania (zakladam ze przyczyna byla zlosc, frustracja, nieumiejetnosc radzenia sobie z emocjami). Teraz sobie znajdzie jakis inny sposob ekspresji, moze np. rzucanie kamieniami w okna... Tylko uciekac bedzie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: pokazuje jezyk 02.09.07, 22:16 O. A kto nauczył dziecko, że pokazywanie języka jest obraźliwe? Bo to nie jest wrodzone, tylko kulturowe, gdzie indziej pokazywanie jezyka słuzy czemuś innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
annakate Re: pokazuje jezyk 02.09.07, 22:20 Jesli sposób z pieprzem zadziała tak jak załozyła jego autorka, to juz z góry gratuluję atrakcji, kiedy trzeba będzie namówić dziecko do otwarcia paszczy i pozwolenia operowania w tejże np. u pediatry przy zaglądaniu w gardło lub u dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.macieja starodawne metody... 02.09.07, 22:23 no ja tez nie popieram. az mi sie przypomina smarowanie musztarda paznokci, zeby oduczyc ich obgryzania... ZGROZA... Odpowiedz Link Zgłoś