komputer38 09.09.07, 17:21 Ostatnio zauważyłam,że mojej córce zaczeły przy czesaniu wypadywać włoski(ma 2 latka).Czy brak jej witamin,czy coś jest nie tak.Je dużo owoców i warzyw.Miało któreś Wasze dziecko coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mewamac1 Re: Wypadające włoski 15.09.07, 01:28 A wypadają tak z całej głowy czy plackami? To istotne, bo może to być tylko osłabienie, a może początek choroby. Pewnie wszystko jest ok, ale lepiej przejdż się do lekarza. Niestety niektórych z nas dopada tzw. łysienie plackowate, niezbyt przyjemna choroba...Mam nadzieję, że u was to fałszywy alarm. Życzę dużo zdrówka i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mea1977 Re: Wypadające włoski 17.09.07, 19:55 Mojej zaczeły wypadać włosy jak miała 2 lata i 4 mc, wypadały garściami. Pobieglam do dermatologa ale okazało się, ze jest to normalna "wymiana włosków" z niemowlęcych na dzieciece. Podobno u niektórych taka wymiana przebiega bardzo dynamicznie, u niektórych bardzo dyskretnie. U mojej córki w 4 mc wyszły chyba wszystkie ale zaraz rosłay nowe. Teraz ma 3,5 roku ma bardzo ładne geste włoski. Ale do lekarza radze iść zeby wykluczyl lysienie plackowate ... Odpowiedz Link Zgłoś