na4 17.09.03, 11:01 Moje dziecko (2,5 l) z prawdziwą przyjemnością obgryza pozurki. Wcale nie przeszkadza dziecku, że obcinam je króciutko, takie też są smaczne. Dlaczego dziecie obgryza pozurki ? Co można z tym zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwwo1 Re: Obgryza pazury 17.09.03, 15:25 Niestety mam ten sam problem z moim synkiem ,nie pomaga nic Ani gorzki żel ,Jacho mówi że dobry ani obietnice ze jak zapuści to pojedziemy do Figlo Parku ani nawet opowiesći że może dostać robaczków Podobo b.skuteczny jest zel firmy Avon ale nie próbowałam Jak coś wymyślisz ,napisz IWo Odpowiedz Link Zgłoś
inezka1 Re: Obgryza pazury 17.09.03, 17:17 Moja córeczka również obgryzała paznokcie gdy miała około 4 lat. Przyczyną był stres spowodowany przedszkolem. Nic nie pomagało: ani prośby ani zwracanie uwagi ani smarowanie, czy malowanie różnymi żelami, lakierami itp. Zazwyczaj Ania obgryzała paznokci i skórki w przedszkolu. Trwało to około roku.Skończyło się, gdy Ania dostała małą, różową panterkę - maskotkę. Ta maskotka miała długie łapki, nóżki i ogonek, który moje dziecko bądź skubało, bądź czasem gryzło (ale rzadko), bądź bawiło się nimi. Z tą zabawką Ania nie rozstawała się ani na chwilę: chodziła z nią do przedszkola, do sklepu, na plac zabaw, do dziadków,spała z nią itp. Do dzisiaj panterka pozostała ulubioną zabawką Ani i nadal prawie wszędzie ją zabiera (oczywiście następczynię tej pierwszej). Odpowiedz Link Zgłoś