ewazeler 27.09.03, 19:02 Basia ma 13 miesięcy i od 3 dni nie chce pic mleka . Zawsze piła Bebiko 3 , nawet podalismy jej mleko z Mlekovity 3,2 % i dalej nie chce pić . Co robic ? Proszę o pomoc !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anma Re: Błagam !!!! 27.09.03, 19:42 A musi pić? Mój synek też prawie zrezygnował z mleka przed ukończeniem roku. Jeszcze czasem udało się jakąś owocową kaszkę na mleku wcisnąć do około 13-14 miesiąca a potem koniec. Ale w tym wieku dziecko juz je inne rzeczy: serki, twarożki, masło , jogurt. Można jakoś zastąpić mleko. Mój synek około 2 roku zycia zaakceptował czekoladowe kulki z mlekiem i dotąd (a ma ponad 4 lata) jest to jedyne danie z mlekiem jakie jada. Ale je serki homogenizowane, jogurty, masło, pierogi ruskie robione przeze mnie tak, ze zawierają dużo twarogu, bo samego twarogu nie chce jeść. I jest zdrowy, ząbki ma wszystkie zdrowe. Myślę, ze nie ma co z tym mlekiem przesadzać. To znaczy jak dziecko chce i lubi to niech pije, ale jeśli nie, to nie. Nic na siłe się da. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Błagam !!!! 27.09.03, 19:43 Co robic? Nie podawac mleka. Nie jest ono konieczne. Wystarczy, ze bedzie jadla ok. 600 ml potraw mlecznych (na dobe) typu: kaszka mleczna, serek homogenizowany, jogurt, ser zolty, a moze zechce pic danonki smakowe w kartoniku? Moja Zosia w ogole nie chciala pic mleka modyfikowanego. pozdr, _______________________________ Patyk, mama 27 miesięcznej Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: Błagam !!!! 27.09.03, 19:54 Tak jest, wyluzowac i odpuścic ) Zobaczysz, przyjdzie jeszcze czas, gdy na okragło bedzie chciał jeśc jedną rzecz przez tydzień, a potem równie szybko znienawidzi. Dzieci tak mają. Nie zmuszaj jej, bo osiagniesz odwrotny skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Błagam !!!! 28.09.03, 20:54 TYM SIĘ NIE PRZEJMUJ.Podaj jej np na śniedanko kakao może wypije.Albo jakiś jogurcik,serek i wystarczy nie jest powiedziane że musi wypić mleczko!!! www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=7725471 Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Błagam !!!! 28.09.03, 22:51 A nie jest czasem chora, podziębiona, zakatarzona ? Często w chorobie organizm nabiera niechęci do potraw białkowych. Odpowiedz Link Zgłoś