alfa36 19.11.08, 19:30 Od wczoraj zakladam 3 latkowi rajstopy pod spodnie. A dziś zaczęlam się zastanawiać, czy jednak nie jest jeszcze zbyt cieplo na rajtki. A Wy, drogie mamy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Rajstopy 19.11.08, 19:31 Od wczoraj to i sama chętnie bym miała, wieje. Córce zakładam cienkie rajstopy pod spodnie, w przedszkolu chodzi w sukience. Odpowiedz Link Zgłoś
bafami Re: Rajstopy 19.11.08, 20:00 Też zakładam. Mam tylko problem w przedszkolu, bo trzeba zdjąć spodnie i rajstopy i założyć dres. Wiec też decyduję się na opcję sukienki/spódniczki, żeby proces usprawnić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Rajstopy 19.11.08, 21:27 dokładnie tak samo. wczoraj po raz pierwszy ubrałam córce rajtuzy pod spodnie bo zimno było straszliwie (generalnie temp na termometrze 2 st ale wiatr taki, ze odczuwalna napewno niższa) Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Rajstopy 19.11.08, 22:04 Jeszcze rajstop młodym do przedszkola nie zakładam z dwóch powodów - zawożę ich do przedszkola samochodem, w przedszkolu wychodzą w tym czasie na bardzo krótkie spacery ( o ile wychodzą). Jak zrobi się naprawdę mroźno, będę zakładać im kombinezony zamiast rajstop. W kombinezon jednak łatwiej się wpakować, niż ściągać spodnie aby założyć rajstopki i ponownie te spodnie wciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Rajstopy 19.11.08, 22:28 Ja mojej dwulatce zaloze, jak bedzie dobrze ponizej zera, czyli pewnie nigdy, bo tutaj (NL) rzadko mroz. Dziecko na spacerze caly czas biega, wiec nie marznie rok temu tez nie zakladalam, bo nie chodzila, a w wozku miala spiwor na nogi Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Rajstopy 19.11.08, 23:18 Nie, ale na spacery takie 1-2 h zakładam ocieplane spodnie. Rano do przedszkola nie, mamy 10 minut drogi i długa kurtkę Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Rajstopy 20.11.08, 07:22 Dzięki, ja w przedszkolu zdejmuję te rajstopy, wychiowawczyni obiecala mi,ze w razie wyjscia mu zalozy te rajtki (ale nie byli ani przedwczpraj ani wczoraj na dworze). Zaczęlam zastanawiać sie nad rajstopami, dlatego, ze mlody spocil mi się wczoraj na spacerze, a wydawalo mi się, ze nie jest grubo ubrany. Miał podkoszulek na ramięczkach, na to cienką bluzkę i zimowa już kurtkę, a popd spodnie rajstopy. Ale może za szybko chodzilismy. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Rajstopy 20.11.08, 10:35 Nie znoszę rajstop Synkowi zakładam pod spodnie tzw. getry/legginsy/rajtuzy/kalesony (jest tyle nazw na to, nie wiem, która najwłaściwsza ). Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Rajstopy 20.11.08, 11:42 MOj jeszcze nie nosi i pewnie jeszcze sporo poczeka. Zreszta nawet nie mam w odpowiednim rozmiarze Do przedszkola specjalnie kupilam ocieplane portki nieprzemakalne do zakladania na spodnie dresowe. Jak panie zaczna przebierac wszystkie dzieci w rajtuzy na podworko to z godzine im zejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Rajstopy 20.11.08, 12:13 Nie uzywamy rajstop. Jak jest mróz to pod spodnie synek wkłada kalesony. Teraz ma prawie pięc lat i zawsze przebiera się sam w przedszkolu. Przy takiej pogodzie przed wyjściem w przedszkolu zmienia spodnie dresowe na ocieplane ortalionowe z bawełna w środku. Ja bardzo uważam, żeby się nie przegrzewał w przedszkolu, bo najłatwiej złapać wtedy jakąs infekcję. Odpowiedz Link Zgłoś