dorotatomalak 10.12.08, 12:24 mój 25 miesięczny syn nie chce zasypiać w dzień -czy to normalne? jednak w nocy przesypia 11-12 godzin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonrisa06 Re: sen małego dziecka 10.12.08, 12:30 To normalne, widocznie już mu drzemki w dzień nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
gralinka3 Re: sen małego dziecka 12.12.08, 13:29 Czysto teoretycznie to dzieci w tym wieku potrzerbuja 14-15 godz snu ,dodatkowo słyszałam tez, ze do wieku przedszkolnego czyli 5 lat powinno dziecko spac w dzien - ale to teoria. Nie poddawaj sie moja tez ma 25 m-cy i miala gorsze dni usypiała nawet 1,5 godz!!!Pozneij przestawiala sie i zasypiała w 15 min.Ogólnie jestem za spaniem w dzien dzieci lub odpoczynkiem! Jesli nie chcesz go usypiac to spróbuj rytuał godzinnego odpoczynku w lózku np. moze ogladac ksiazeczke ale nie wstajemy z łózka!! Bedzie mniej zmeczony i wytrzyma do wieczora a wtedy kładz wczesniej!! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: sen małego dziecka 12.12.08, 13:32 > Czysto teoretycznie to dzieci w tym wieku potrzerbuja 14-15 godz snu o boze moj spi po 9 h w tym drzemka w dzien Odpowiedz Link Zgłoś
gralinka3 Re: sen małego dziecka 12.12.08, 14:10 do deela To masz problem i wspólczuje! 9 godz to chyba troche mało - nawet dla rozwoju zdrowego dziecka!!!( 9 godz spi dorosly człowiek) A to że napisałam :TEORETYCZNIE - oznacza że taka jest opinia lekarzy pediatrii, ale matki wiedza,że praktyka jest daleka od teorii i każde dziecko jest inne!!: Odpowiedz Link Zgłoś