anka1971 25.03.09, 14:28 Moja 4-letnia córcia skarży się, że boli ją, gdy robi siusiu. Nie ma żadnych zaczerwień, nie gorączkuje. Jak jej pomóc? Od dwóch dni dostaje Lactulosum, bo nie mogła robić kupki. Czy to może mieć związek? Dziękuję Anka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajmal Re: Bolesne oddawanie moczu. 25.03.09, 14:31 To zrób jej badanie moczu - przynajmniej ogólne, a najlepiej ogólne i posiew Odpowiedz Link Zgłoś
ata99 Re: Bolesne oddawanie moczu. 25.03.09, 14:32 Może mieć to związek, na wszelki wypadek zrób badanie moczu, póki co ogólne. Gdyby coś wyszło zleć posiew. Odpowiedz Link Zgłoś
ms32 Re: Bolesne oddawanie moczu. 25.03.09, 14:32 Nie sądzę. Na Twoim miejscu zrobiłabym badanie moczu. Łapać do jałowego pojemniczka po uprzednim solidnym umyciu pupy. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_78_2006 Re: Bolesne oddawanie moczu. 25.03.09, 17:00 podaj witaminę c - zakwasi mocz i dużo picia , ewentualnie nasiadówka z rumianku lub kory dębu , jest też herbatka na tego typu sprawy- polecam Odpowiedz Link Zgłoś
jutycha Re: Bolesne oddawanie moczu. 25.03.09, 17:04 Ja bym zrobila badanie moczu. Nie chce Cie straszyc ale moja corka po takim skarzeniu sie i po zrobeniu badan skonczyla na zastrzykach przez 10 dni.I tez nie goraczkowala. Milala paleczke ropy blekitnej. Odpowiedz Link Zgłoś
aaadddaaa83 Re: Bolesne oddawanie moczu. 26.03.09, 22:01 Idź z nią do ginekologa dziecięcego. Sprawdzi czy mała nie ma zapalenia sromu, grzybicy pochwy, zlepu warg sromowych. Moja córka też mówiła, że ją boli i właśnie takie dolegliwości miała. Lekarz pediatra ani ja tego nie zauważyliśmy. Możesz posmarować jej srom Clotrimazolum (krem 1%) do kupienia w aptece bez recepty, koszt ok 3 zł, powinno pomóc, ale i tak wybrałabym się z nią do lekarza gina. Odpowiedz Link Zgłoś